Veel vage klachten, HA loopt vast

  • #1

    Een heel goede middag,

    Ik (33 V) ben met onderstaand verhaal naar de huisarts geweest en die denkt erg grondig, goed en fijn mee, maar loopt vast en weet ook niet zo goed waar we het zoeken moeten. Daarom wil ik vragen of er mensen mee willen denken:

    Ik heb sinds ±4-5 weken aanhoudende/zeer frequente hoofdpijn terwijl ik daar normaal geen last van heb (op een 3-tal migraineaanvallen over een tijdspanne van zo'n 12 jaar na). Ik zie een of twee keer per dag lichtgevende puntjes, strepen of vormen in mijn beeld. Deze houden een half uur aan en zijn dan weer weg. Daar omheen heb ik de hele dag last van ruis door mijn beeld. Alsof ik de ISO-waarde van mijn camera héél hoog heb ingesteld. Voor deze klachten ben ik bij een oogarts geweest. Deze heeft vastgesteld dat er met mijn ogen niets mis is. De huisarts had al wat oppervlakkige tests gedaan en daaruit bleek ook dat mijn zicht nog wel OK is. Tijdens het lichamelijk onderzoek heeft ze wel een hartruis geconstateerd.

    Daarnaast blijf ik afvallen. Afgelopen week in totaal 1,5 kilo (huidige gewicht 62kg, lengte 1m80) terwijl ik elke dag meer dan 2500kcal heb genuttigd en niet heb gesport. Ik ben slechts een enkele keer misselijk, maar heb geen eetlust. Dus 2500-3000kcal eten is echt een opgave, maar ik zet me ertoe om niet nóg meer af te vallen.

    Ook slaap ik al zo'n 2 maanden niet goed, terwijl ik voor die tijd altijd sliep. Ook bij overlijdensgevallen of andere grote, heftige gebeurtenissen sliep ik altijd. Nu word ik meerdere keren per nacht wakker. Afgelopen nacht werd ik wakker (01:30, ik was om 22:00 gaan slapen) met stevige pijn op de borst. Ik denk dat ik last heb van maagzuur, maar merk dat niet op een andere manier (geen zure smaak in de mond). Na twee Rennies en twee paracetamol te hebben genomen kon ik na ±30 minuten weer slapen, waarna ik wel steeds wakker ben geworden zoals ook in andere nachten het geval is.

    Overdag ben ik futloos. Ik ben een vrij sportief persoon (sport 3x per week 60-90 minuten per keer), maar het voelt alsof alle kracht uit mijn spieren is. Dat is overigens niet het geval. Ik heb geen daadwerkelijk krachtverlies.

    Komende donderdag wordt er een CT-scan van mijn hoofd gemaakt, om te kijken of daar iets te vinden is dat de hoofdpijn en zichtklachten kan verklaren. De neuroloog verwacht daar niets tegen te komen.

    Voorts heb ik nekklachten. Ik heb geen pijn, maar ik ervaar stijfheid als ik mijn hoofd naar links en naar rechts draai en als ik mijn nekspier schuin probeer te rekken. Ook kan ik mijn hoofd niet goed omhoog draaien.

    Tot slot is mijn bloed geprikt op bloedarmoede, schildklierwaarden en ontstekingswaarden en dat was allemaal keurig. Ik heb ook geen koorts en ook niet gehad op enig punt. Ik leid een behoorlijk stress-arm bestaan, met een baan waar ik aan het eind van de dag mijn werk vrijwel altijd af heb, een fijne, stabiele relatie, goed contact met mijn familie en geen jeugdtrauma's.

    Is er iemand die hier een verband tussen ziet?

    Reageer
    #2

    Je nekklachten kunnen de hoofdpijnklachten wel veroorzaken. En maagklachten kunnen de andere klachten veroorzaken. Je zou voor de nekspieren naar een fysiotherapeut kunnen gaan.

    Reageer
    #3

    Ben je wel eens bij een fysiotherapeut geweest voor je nek?
    Hoofdpijn en slecht, wazig of pixels of sterretjes zien kan vanuit je nekspieren komen.
    Voor je klachten die jij als maagzuur omschrijft, zou je een verwijzing naar een mdl arts kunnen vragen.
    Die zou je kunnen vragen naar een verklaring voor het afvallen

    Reageer
    #4

    Allereerst hartelijk dank voor uw reactie. Ik heb komende woensdag een afspraak bij een fysiotherapeut. Ik heb in het verleden wel eerder fysiotherapie voor mijn nek gevolgd, maar ik had toen alleen nekpijn en geen overige klachten.

    Reageer
    #5

    @Suus: de MLD-arts zal ik voorleggen aan mijn huisarts. De nadruk ligt in de behandeling nu op de hoofdpijn en zichtbeperkingen, maar ik maak me eigenlijk meer zorgen om het afvallen en dan is een MLD-arts inderdaad geen slecht idee.

    Reageer
Reageer op: Veel vage klachten, HA loopt vast


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief