Klachten maar geen diagnose

  • #1

    Hoi iedereen,

    Ik loop nu al een aantal maanden bij de huisarts en in het ziekenhuis. Mijn klachten blijven aanhouden, maar de artsen hebben nog steeds niks kunnen vinden, en 'geven het op'. Mijn huisarts heeft gezegd dat ik om de week langs moet komen om te kijken hoe het gaat, maar echt verder kom ik daar ook niet mee. Ben op meerdere afdelingen in het ziekenhuis geweest (internist, reumatoloog etc). Zelf ben ik geen voorstander om online een diagnose te vragen of op te zoeken, en weet dat ik hier ook niet aan vast moet houden. Toch vraag ik me af of er mensen zijn die mijn klachten hebben, en hoe hun daar mee omgaan en of er iets is vast gesteld bij hun. Mentaal wordt t op deze manier namelijk voor mij steeds moeilijker met mijn klachten om te gaan, aangezien ik het 'beestje' geen naam kan geven.
    Mijn klachten zijn;

    -Vermoeid, hoelang ik ook slaap ik blijf moe. Ik werk zelfs momenteel nog maar 12uur in de week, en dit is soms nog te veel!
    - Woelig slapen, merk hierzelf niet veel van maar mijn vriend wel.
    - Rare ontlasting, of harde kleine keutels of diarree
    - Vaker moeten plassen
    - Pijn in mijn onderrug
    - Zware of juist tintelende benen
    - Te lang in 1 houding zitten of liggen en ik krijg spierpijn, alsof alles vastzit. Zelfs in mijn vingers
    - Branderige ogen
    - Fenomeen van Raynaud
    - Opgezwollen klieren in mijn nek
    - Mijn haar valt sneller uit, en wordt ook sneller vet.

    Daarnaast ben ik nu al 2 weken verkouden. Niet erg, maar mijn oren zitten nu al 2 weken dicht, mijn keel is dik (met een gele plek?) En mijn tong is bruin/wittig en aan het eind van mijn tong zitten rode bultjes. Dit kan volledig los staan van alles, maar ik heb dit ieder jaar als ik verkouden ben. Dit blijft bij mij ook erg lang aanhouden. Er is al eens een scan van m'n bijholten gemaakt, omdat deze iedere keer ontstoken raakte, maar hier was niks op te vinden.

    Kan iemand mij adviseren hoe nu verder? Iemand die dit herkent? Of iemand die ook belemmert wordt in het dagelijkse leven, maar geen idee heeft waardoor, en het mentaal moeilijk vindt om te handelen?

    Reageer
    #2

    Toevoeging;

    - Mijn eetlust is ook volkomen verdwenen. Ik eet omdat het moet, niet omdat ik honger heb en zit soms na 1 sneetje brood al vol
    - Snachts zweten. Niet zoveel dat ik het bed moet verschonen, maar heb het wel heel snel heel heet.

    Reageer
    #3

    Dag Michelle,

     

    Dit klinkt heel vreemd maar ik heb alles letterlijk precies hetzelfde als jij en maar geen diagnose. Loop er al 17 jaar mee rond en niemand kan me iets vertellen en niemand wil me meer verderhelpen. Mensen zeggen dat ik gek ben in m'n kop. Ik hoop voor je dat jij wel een diagmose krijgt. Ik raad aan je schildklier eens te laten onderzoeken.

    Groetjes

     

    Groetjes

    Reageer
    #4

    Je voeding kan een rol spelen. Veel mensen eten teveel snelle suikers, wat schommelingen in je bloedsuikerspiegel geeft, wat allerlei ontregelingen kan geven in je hormonen en neurotransmitters. Zeker ook de geraffineerde producten zoveel mogelijk vermijden. Je kan wat opzoeken over insulineresistentie, of je je daarin herkent. Beste bij elk eetmoment zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels. Voor je darmen ook zorgen voor oplosbare vezels. Denk ook aan resistant starch.

    Bloedonderzoek zegt niet heel veel over mogelijke tekorten aan stofjes. Een magnesiumtekort kan niet worden aangetoond op bloedniveau. Had zelf van die witte vingers in de winter maar bleek door een tekort aan vitamine D te komen. Nu ik een flinke dosis vitamine D slik is het over. Bij vet haar en  haaruitval kan je denken aan een vitamine B-complex met een hoge dosering. Bij vaak verkouden zijn toch wat doen aan je weerstand met je voeding en de juiste stofjes. Heb zelf op alternatief gebied laten uittesten wat mijn lichaam nodig heeft.

    Reageer
Reageer op: Klachten maar geen diagnose


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief