Second opinion, nooit gezien door arts

  • #1

    Omdat mijn huisarts na twee jaar modderen sterk de indruk heeft dat ik een vorm van reuma heb, heeft zij mij doorgestuurd naar het Reumacentrum in Eindhoven. Daar is bloedgeprikt en een petscan gemaakt, daar kwam niks uit dus heb ik volgens hen geen reuma. Bij overleg met de huisarts over de uitslag bleek tot onze grote verbazing dat degene die ik altijd heb aangezien voor arts een gespecialiseerde verpleegkundige was. De arts die de brief ondertekende heb ik nooit gezien, laat staan dat hij onderzoek heeft gedaan. De diagnose is dus gesteld zonder dat ik ooit een arts heb gesproken. Mijn huisarts vindt dit er onzorgvuldig en heeft me nu doorgestuurd naar een ander ziekenhuis. Ondertussen word ik met de dag stijver, krijg ik smorgens door de pijn en stijfheid mijn handen niet in beweging, willen mijn knieën niet dat ik opstaan, doen mijn heupen zeer bij het lopen en weet ik dus niet meer waar ik het zoeken moet.

    Volgens mijn huisarts kan een verpleegkundige op basis van bloedonderzoek en een petscan nooit een diagnose stellen omdat niet alles te zien is bij zulke onderzoeken. Is dat inderdaad zo? Is het trouwens normaal dat je niet meer gezien wordt door de reumatoloog en dat hij op afstand een diagnose stelt?  Ik kan pas in oktober terecht bij het andere ziekenhuis. Dus tot die tijd is het afzien...

    Reageer
    #2

    Ik ben het helemaal met je huisarts eens.

    Is het trouwens normaal dat je niet meer gezien wordt door de reumatoloog en dat hij op afstand een diagnose stelt?  Nee dat is zeker niet normaal. De verpleegkundige, had ook bij het eerste contact duidelijk moeten aangeven, dat hij/zij geen arts is maar een gespecialiseerd verpleegkundige.

    Gespecialiseerd verpleegkundigen, nemen vaker gedelegeerde taken van artsen over. Dat mag en daar is niks mis mee, maar het moet wel van begin af aan heel duidelijk worden aangegeven, zodat patiënten weten waar ze aan toe zijn.

    Reageer
    #3

    Bij reumatische klachten speelt onder andere verzuring en ontstekingen van je lichaam een rol. Het kan dus schelen in je klachten om je voeding aan te passen met meer basische voeding, middelen gebruiken om te ontzuren, zorgen voor een goede darmflora - een middel als colon clean helpt de stoelgang maar ook de zuurgraad van je darmen te verbeteren - bepaalde supplementen als vitamine D gebruiken enz.

    Reageer
Reageer op: Second opinion, nooit gezien door arts


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief