Antidepressiva

  • #1

    Hoi,
    Ik heb een vraag over het voorschrijven van het medicijn antidepressiva.
    Mijn partner is een half jaar geleden overleden en sinds die periode heb ik verminderde interesse in mensen en activiteiten, last van slapeloosheid en zelfmoordneigingen. Ik heb de pezen in mijn polsen geprobeerd door te snijden en ben volgens mijn therapeut depressief. Ook kan ik nog moeilijk functioneren op mijn werk, dus heb ik besloten mij voor een tijd ziek te melden. Kortom, een moeilijke periode voor mij.
    Ik heb dit met mijn huisarts besproken en haar gevraagd of het mogelijk is om antidepressiva voor te schrijven. Dit zou de symptomen verminderen. Ongeacht de gebeurtenissen en mijn zeer depressieve gevoelens, wilt zij mij geen antidepressiva voorschrijven. Zij zou dit als huisarts niet kunnen doen, alleen een psychiater of een arts van het crisiscentrum. Dit, terwijl mijn psycholoog/therapeut schriftelijk heeft bevestigd dat ik depressief ben. Daarnaast belemmeren mijn zelfmoordneigingen mij in mijn dagelijkse activiteiten. Dit weet zij ook.
    Ik zie mensen in de samenleving deze medicijnen voor minder essentiële problemen gebruiken.
    Mijn collega heeft bijvoorbeeld relatie problemen en heeft gewoon van haar huisarts deze medicijnen meegekregen. Ik weet dus ook niet of mijn huisarts geheel in haar recht staat?

    Reageer
    #2

    Omdat je onder behandeling bent bij een therapeut/crisiscentrum, is het niet de bedoeling dat de huisarts zich inmengt in de behandeling. De medicatie zou via de therapeut gedaan moeten worden.

    Reageer
    #3

    Dank voor uw reactie. De therapeut wil het mij ook niet voorschrijven omdat zij aangaf dat patiënten die zelfmoordneigingen hebben gehad in het verleden, wellicht deze medicatie niet aan kunnen. Ik begrijp dat medicijnen een depressie niet zullen verhelpen en dat je dat zelf met therapie moet oplossen, maar het zou wel de symptomen moeten verminderen. Iets waar ik nu echt aan toe ben. Ik vind het dus een aanname van mijn therapeut. Ik lijd nu gewoon onnodig.

    Reageer
    #4

    Bij mensen met suïcidale episodes, is er voorzichtigheid geboden met antidepressiva.  Soms kunnen dit soort middelen suïcidale gedachten versterken. Misschien zou je tijdelijk een benzodiazepine kunnen gebruiken. Maar dat zul je dan met de therapeut moeten bespreken.

    Reageer
    #5

    Ik voel mij op dit moment gewoon machteloos, omdat ik depressief ben en voor mijn gevoel met mijn rug tegen een muur aan sta. Mijn collega gebruikt het medicijn en zegt dat het haar ontzettend heeft geholpen, uiteraard in combinatie met therapie. Ik zie therapie nu eigenlijk niet meer als hulp, omdat de therapeut mij onnodig laat lijden en weigert iets voor te schrijven. Zij zei zelf: Je bent volwassen, geen klein kind die om een snoepje zeurt. Ik vond dit ongepast, aangezien ik pijn heb. Het is nooit de intentie geweest om mijn therapeut onder druk te zetten en te dwingen iets voor te schrijven. Het middel schijnt de symptomen te verminderen en daarom dat ik daar behoefte aan heb.

    Heeft advies hoe ik dit probleem kan verhelpen?

    Reageer
    #6

    Je zult dan toch het gesprek met de therapeut moeten aangaan.

    Reageer
    #7

    Even rust nemen en afstand van je werk nemen kan soms schelen. soms ook kan een medicijn tijdelijk helpen ondersteunen. Er kunnen redenen voor zijn dat je arts het niet wil voorschrijven. Het lijkt erop dat je je  problemen alleen maar erger maakt door tegen die beslissing te willen vechten. Beter zou zijn om goed voor je gezondheid te zorgen. Evenwichtige voeding met zo min mogelijk snelle suikers, in combinatie met bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kan het evenwicht in je lichaam helpen herstellen. Kan ook schelen in het beter slapen. natuurlijk ook zorgen voor evenwicht tussen inspanning en ontspanning.

    Of je medicatie nodig hebt en wat voor medicatie zal een arts moeten beslissen. Soms kan een rustgevend middel al schelen. Heb zelf jarenlang heftige tijden gehad maar never nooit dat ik er een pil in gooi. Je kan ook heel veel zelf. En als je eerst misschien teveel afhankelijk was van die vriend, om vervolgens afhankelijk te worden van een pilletje schiet ook niet echt op.

    Reageer
    #8

    Daar heb je absoluut gelijk in. Ik ging gewoon door een moeilijke periode in mijn leven en voelde mij machteloos en was mezelf helemaal niet meer. Ik ben totaal niet van de medicatie en die Antidepressiva is troep. Ze doen er blijkbaar nog steeds onderzoek naar en het is geen zekerheid dat het mij zou helpen. Ik moet hier zelf uitkomen, dat realiseer ik me heel goed. Ik voelde mij alleen zo ontzettend rot, dat ik mij heb blindgestaard op deze medicatie. Heb ook lopen janken bij de huisarts, die mij nu allemaal voor gek verklaren. Mijn nieuwe arts heeft mij echter na 5 minuten Fluoxetine voorgeschreven en is tegelijkertijd een soort psycholoog voor mij geweest. Hele goede dokter! Ben nu volledig hersteld en ben de medicatie al aan het afbouwen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Houd er wel rekening mee dat antidepressiva niks oplossen. Daarbij remmen ze de aanmaak van melatonine en zorgen voor tekorten aan diverse vitaminen, mineralen en andere stoffen in je lichaam, die juist belangrijk zijn voor de aanmaak van stoffen als serotonine en melatonine. Dit soort ontregelingen kan je extra voelen bij het afbouwen/stoppen.

    Reageer
    #10

    Volgens mij kan je met de Fluoxetine meteen stoppen. Ik sport regelmatig en eet bijna altijd gezond. Depressie los jezelf op, dat gaat inderdaad geen enkel medicijn of psychiater ( die zijn trouwens vaak gek, rare alternatievelingen die je meteen een stoornis aanpraten) voor je doen. Maar als je echt in een gevorderd stadium van depressie zit, is het wel fijn om een bepaalde houvast te hebben. Het medicijn had een kalmerend effect op mijn gestel en heeft mij in dusdanige zin wel geholpen. In Nederland is niemand echt depressief, ongeacht gebeurtenissen. Luxe probleempjes.

     

     

    Reageer
    #11

    Dat zeg ik, Anne F. Antidepressiva zorgen voor ontregelingen in je lichaam, onder andere een verlaagde melatonineniveau. Zeker bij langer gebruik kan het lastig zijn om te stoppen, omdat je die ontregelingen dan extra voelt. Bij korter gebruik kan het nog meevallen. Met de juiste voeding en bepaalde voedingssupplementen kan je de aanmaak van allerlei neurotransmitters als serotonine en melatonine verbeteren. Gebruik zelf Griffonia/5htp. Mag niet zolang je aan het afbouwen betn.

    Reageer
Reageer op: Antidepressiva


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief