extreem overgevoelige huid/zenuwen door langdurige angst kan Amitript. helpen??

 • #1

  Beste John,

  Door langdurige overspanning/angst van een jaar heb ik nu last van een extreem overgevoelige huid over heel mijn lichaam sinds 5 maanden. Ik heb een gegeneraliseerde angststoornis. Paroxetine geprobeerd dit maakte het gevoel nog vervelender.

  Heel de dag heb ik het koud, mijn kleding voel ik op mijn huid alsof de kleding nat is.. Speldenprikken/naaldenprikken over het gehele lichaam. Als ik naar buiten ga voelt het aan of dat het vriest en kan geen normaal leven meer leiden door deze klachten welke dagelijks 24/7 aanwezig zijn waardoor ik zelfs suïcide overweeg terwijl ik pas 30 ben en eigenlijk niet dood wil ik kan hier alleen niet meer tegen. Ik ben onder begeleiding van de huisarts/psycholoog. Maar goed het lichaam is al compleet gesensitiseerd en het voelt niet of dit eerdaags gaat afnemen door cognitieve therapie of iets dergelijks zelfs niet wanneer ik er rustig onder blijf.

  Ik heb geen hoge spanning meer en geen paniekklachten ik ben zelfs vrij rustig maar het kwaad lijkt al geschied. De klachten blijven en nemen totaal niet af zelfs niet nu ik al enkele maanden tot rust ben gekomen. De huisarts heeft oxazepam voorgeschreven dit haalt de scherpe randen er zeker vanaf maar deze durf ik weer niet stelselmatig te nemen ivm gewenning en angst voor een benzoverslaving. Eigenlijk zou ik dit gewoon elke dag moeten nemen om een normaal leven te leiden maar ik ben bang dat het plijsters plakken is en ik uiteindelijk verder van huis raak door gewenning.

  Denk je dat Amitriptyline in deze iets voor mij kan doen? ik heb geen zenuwschade aangezien de klachten continu wisselend van aard zijn maar ik ben gewoon compleet gesensitiseerd. Of heb je nog andere ideeën voor mij? Ik ben bang dat ik mijzelf van kant maak als er geen verbetering gaat volgen omdat het gevoel niet te negeren valt. Je kan je het het best voorstellen dat wanneer je je hele lijf insmeert met een sterke mentholcreme en hier 24/7 mee moet leven. Een klein windje maakt de huid dan al pijnlijk van de kou. Het is dus gewoon elke dag doorbijten keer op keer en zit inmiddels aan mijn tax.

   

  Ik hoor het graag,

  groeten GV

  Reageer
  #2

  Amitriptyline zou eventueel een mogelijkheid kunnen zijn, maar als diazepam ook werkt, ben je daar beter mee af.
  Je schrijft:
  "Ik heb geen hoge spanning meer en geen paniekklachten ik ben zelfs vrij rustig maar het kwaad lijkt al geschied. " Je moet er rekening mee houden, dat ook al hef je de spanningen/stress op, je lichaam toch meer tijd nodig heeft om van de gevolgen ervan af te komen.

  Je zou een homeopathisch middel kunnen proberen:
  Phosphoricum Acidum C200 VSM

  Reageer

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Hoi John,

   

  Bedankt dat ga ik proberen! Kan dit product tezamen met benzodiazepinegebruik?

   

  Het is voor verzuring als ik het goed begrijp. Dus ik neem aan dat dit gecombineerd kan worden.

   

  Gr GV

   

  Reageer
  #4

  Ik kan weinig info vinden over wat het middel nu eigenlijk precies doet.

  Reageer
  #5

  Hoezo verzuring?

  Reageer
  #6

  Het zou samen kunnen

  Reageer
  #7

  AF C200 ondersteunt je lichaam en je brein om op een andere manier met je klachten om te gaan. Dat kan helpen om de vicieuze cirkel te doorbreken waar je in zit. Je zou het kunnen vergelijken met een antri-depressiva of een benzo, maar dan zonder bijwerkingen en het werkt op een iets andere manier

  Reageer
  #8

   

  Ik kon weinig info vinden ik las alleen iets over verzuring maar dat is dus wat anders geweest.

  ik ga het proberen.

  Laatste vraagje: ik hoor je vaker over diazepam minder vaak over oxazepam.

   

  Heeft diazepam over het algemeen jouw voorkeur? En zoja waarom? Het is lastig ivm 72uur niet auto rijden

   

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Diazepam werkt iets beter en er is makkelijker mee te stoppen dan oxazepam.
  Oxazepam heeft dan wel het voordeel dat je "maar" 16 uur niet mag rijden na inname

  Reageer
Reageer op: extreem overgevoelige huid/zenuwen door langdurige angst kan Amitript. helpen??
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief