Steuntje tegen “zenuwen / paniek”

  • #1

    Hallo
    Ik ben al jaren bekend met angsten paniek hypochondrie en chronische HV.

    Nu heb ik veel dingen er tegen gedaan therapie praten (emdr) medicijnen (citalopram) met de medicijnen ben ik 3 jaar gestopt ivm zwangerschap ik dacht ook dat ik het niet meer nodig had.

    Helaas ik heb overal paniek 24/7 wel last van iets maar ik wil mijn dagelijkse dingen blijven doen nu ben ik met audities bezig en bijvoorbeeld bij een interview kan ik mezelf niet concerteren mijn lichamelijke "klachten" overheersen waardoor ik niet kan denken en in paniek schiet en zsm wil vluchten .. hartkloppingen benauwd draaierig het gevoel om te vallen trillen nerveus enz.
    Na een tijdje zakt het weer weg omdat ik het nu over me heen laat komen heel soms schiet ik er compleet in en denk ik dat ik een hartaanval heb of mijn ademhaling stopt.

    Nu heb ik ook en angst gecreëerd waardoor ik geen medic durf te slikken dus ik zit met een probleem de dok raad me nu valeriaan aan zou dit de angst iets minder maken

    Ik zoek dus iets wat je niet suf maakt want controleverlies enz ben ik bang voor maat iets wat me minder laat Letten op wat ik voel ..

    Is er een manier miss ?help me aub want ik wil zo graag mijn dingn kunnen doen.

    X liefst J

    Reageer
    #2

    Gebruik je op dit moment nog medicijnen?

    Reageer
    #3

    Nee ik heb een angst voor medicijnen.

    Wel tijdje omeprazol gebruikt en ijzertabletten hb was 6.4

    Ik zoek echt iets dat ik niet te veel op signalen van mijn lichaam Let trillen hartkloppingen doemdenken

    Reageer
    #4

    Je zou hypericum (St. Janskruid) kunnen proberen.

    Reageer
    #5

    Je zou eens naar je voeding kunnen kijken. De geraffineerde suikers vermijden, zodat je bloedsuiker niet teveel schommelt en je daardoor beter in je vel zit. Verder kunnen stoffen als lysine en tryptofaan in de voeding gunstig werken. Een tekort aan lysine kan angsten bevorderen en tryptofaan zorgt ervoor dat je serotonine aanmaakt. Kan ook zijn dat je wat tekorten hebt, als magnesium, vitamine b en d en soms is wat vitamine b12 aan te raden.
    Had vroeger heel veel klachten toen ik een eetstoornis had, ook angsten. Realiseerde me achteraf dat het naast de stressfactoren ook met de voeding te maken had. Toen ik later bij een natuurgenezer kwam die me wat voedingsvoorschriften gaf plus wat supplementen kwam ik veel beter in m'n vel te zitten.
    Je kan ook eens denken aan middelen als theanine en griffonia om te ontspannen. Kreeg zelf het advies om de griffonia in combinatie met visolie te gebruiken. Griffonia ofwel 5htp mag niet in combinatie met middelen die op de serotoninehuishouding werken. Theanine vermindert de angst en werkt rustgevend.

    Reageer
Reageer op: Steuntje tegen “zenuwen / paniek”


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief