Extreem gevoelige tepels – Wanhopig voor oplossing

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo, allemaal. Ik hoop dat het u goed gaat.

    Oké, daar ga ik maar; Ik heb sinds ruwweg acht tot negen jaar last van extreem gevoelige tepels. Het is niet een pijnlijke sensatie, maar juist heel erg stimulerend. Maar tot het punt dat buiten seksuele activiteit het ondragelijk is. Zelfs de wrijving van een shirt is al te veel. Het enige dat helpt is als ik ze ten alle tijden bedek met plakband of pleisters. Wat voor veel schaamte zorgt en situaties verzorgt dat ik nergens mijn shirt kan uitdoen.

    Ik heb overal online gezocht voor een oplossing en ben zelfs naar de dokter gegaan. Maar online kwam ik niks tegen en de dokter weigert te helpen. In zijn worden ''We kunnen er niks aan doen.'' Wat ik moeilijk te geloven vindt.

    Want ik heb erg sociale fobie en kan moeilijk uit mijn worden komen, waardoor ik meen dat hij vernam dat ik hem in de maling nam. Maar aangezien hij mijn enige hoop was voor informatie en ingrijpende oplossing was sta ik na die afspraak helemaal vast.

    Ik ben deze situatie heel erg zat en wil gewoon weer zonder bescherming een shirt kunnen aandoen. Ik kan niet sporten, te hard werken, lekker gaan zwemmen, enzovoort doordat ik afhankelijk ben van de rot pleisters die er met een beetje zweet all vanaf vallen.

    Het mag alles zijn en bijna alles kosten, want ik sta open voor elke suggestie waardoor ik dit probleem permanent kan oplossen. Zelfs als u weet wat het precies is zou ik die kennis heel erg op prijs stellen. Dus wat kan ik doen en waar zou ik terecht kunnen om dit op te lossen?

    Alvast heel erg bedankt voor het lezen en potentiële reacties.

    Reageer
    #2

    Oh, voor een of andere reden was mijn naam en dus geslacht niet aanwezig. Ik ben een man van 25, mocht dat relevant zijn.

    Reageer
    #3

    Zijn je tepels rood en/of schilferig. Voelt huid rondom de tepel trekkerig en droog aan. Jeuken de tepels ook?

    Reageer
    #4

    Ze zijn niet uitstaand rood of schilferig, de huid is niet trekkerig, en jeuk is alleen aanwezig op de huid delen waar de pleister lijm meestal zit. Ze voelen wel een beetje droog aan.

    Ik zal even een foto bijlage maken zodat u misschien iets merkt dat ik gemist heb.

    [attachment=3456]NippleReferenceMedical.png[/attachment]

    Reageer
    #5

    Op de foto valt inderdaad niets op. De klachten zouden door eczeem kunnen worden veroorzaakt maar dan is dat in de regel ook aan de tepel te zien.
    Een droge huid zou kunnen. Probeer eens een week vaseline te gebruiken. Als dat geen resultaten oplevert, vraag dan aan de huisarts een verwijzing naar de dermatoloog

    Reageer
    #6

    Hallo is jou tepel probleem al opgelost? Zoja A.U.B. Help mij ook ermee. Ik loop al 10 jaar met die stomme rot pleisters rond en ik wil nu ech tot het stopt...
    En ik heb precies het zelfde probleem ze zijn niet jeukerig maar stimulerend...

    Iemand een oplossing ????

    Reageer
    #7

    Hoi anoniem, zijn je problemen al opgelost, heb namelijk zelfde probleem. En ik moet je gelijk geven het is heel vervelend. Mocht je ondertussen al een remedie hebben gevonden hoor ik het graag.

    Grtn

    Daan

    Reageer
    #8

    @Daan, denk toch iets met je hormoonhuishouding. Je zou advies kunnen vragen op natuurgeneeskundig gebied. In elk geval is je voeding belangrijk voor je hormonen. Veel mensen eten teveel snelle suikers, wat ontregelingen kan geven in je hormonen en neurotransmitters. Daarnaast kunnen misschien tekorten aan bepaalde voedingsstoffen een rol spelen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste anoniem en Daan.

    Ik kan uit eigen ervaring spreken hoe verschrikkelijk dit probleem is.

    Ik ben een vrouw en heb nu 8,5 jaar last van extreem gevoelige tepels. Ik kan niet zonder bh slapen want stel je voor dat mijn tepel over het dekbed schuift. Ik moet mijn tepels beschermen tijdens het douchen want als er een water straal tegenaan komt.... Het doet geen pijn, maar het gevoel is wel net zo vervelend. Het lijkt bijna alsof je geen lucht meer krijgt op zo'n moment.

     

    Na 20x naar de huisarts te zijn gegaan en telkens te horen dat het normaal is en wel meer mensen last hebben van gevoelige tepels, heb ik geëist om doorgestuurd te worden.

    Ik vroeg om een dermatoloog omdat het meer in de huid lijkt te zitten dan in borst zelf. Maar de huisarts heeft me naar de mammapoli (afdeling oncologie) gestuurd. Daar heb ik tests en een echo gehad om te kijken of er iets afwijkt, maar nee. Ik heb het verhaal uitgelegd aan de arts, die zegt: het klinkt bijna als een zenuw probleem.

     

    Volgende maand gaan ze een verdoving in mijn tepels injecteren om te kijken of dat helpt. Als dat helpt, is het inderdaad een zenuwprobleem. Echter werkt zo'n injectie niet voor altijd. Misschien maar een dag. Ze hopen dat er een soort doorbraak plaatsvind waardoor het niet meer gevoelig is. Mocht dat niet gebeuren kunnen ze ook nog de zenuw "los maken". Maar zo ver zijn we nog niet.

     

    Ik ben al echt heel erg blij dat er nu tenminste iets gedaan word. Ik hoop echt dat het werkt!

    Ik dacht, deel dit met jullie, wie weet hebben jullie er iets aan en krijgen jullie ook eindelijk hulp!

    Ik zal de uitslag ook delen.

     

     

    Reageer
    #10

    Ok, ik heb de verdoving gehad. Pijnlijk, maar het werkte! Helaas maar voor ongeveer 4 uur. Het is dus wel degelijk een probleem met de zenuwen.

    De arts geeft aan dat een operatie een laatste optie is, dus ik zal eerst meerdere injecties moeten krijgen tot hij overtuigd is dat het daar van niet over gaat of in ieder geval draaglijk word.

    We zullen zien. Maar hoe dan ook, er valt dus wat aan te doen, uiteindelijk zal ik van dat vreselijke gevoel af zijn.

    Laat jullie niet wegsturen door de huisarts!

     

    Reageer
    #11

    Ik zou jullie nog op de hoogte houden. Ik weet dat het een oud topic is, maar wellicht hebben anderen met hetzelfde probleem die hier uitkomen er wat aan.

     

    Ik heb dus meerdere keren verdovingen gehad in mn tepels. Hielp iedere keer een paar uur en dan was het weer als vanouds.

    Uiteindelijk kreeg ik de operatie. Alles onder het tepelhof is los gesneden. De bovenste rand van het tepelhof hebben ze vast laten zitten zodat de tepels op hun plaats blijven maar alles eronder is dus doorgesneden.

    Je zou denken dat het moet hebben geholpen. Dat was helaas niet zo. De chirurg snapt zelf ook niks van...

    Een half jaar later zijn we begonnen met een andere optie, namelijk injectie met alcohol tussen de ribben. Tussen de 3e en 4e rib om precies te zijn.

    Dat deed echt enorm veel zeer! De bedoeling is dan ook dat de alcohol je zenuwen zo erg beschadigd dat ze doorbranden...

    Dat hielp wel wat langer. Het werd nooit helemaal gevoelloos, maar het was opeens wel vol te houden. Daar had ik de pijn wel voor over.

    Helaas kwam het gevoel weer langzaam terug, na een week of 6. Toen heb ik gevraagd of we nog een keer zo'n injectie kunnen doen en dat mocht nog 1x, maar vaker durfde de chirurg het niet aan. (ik denk omdat andere omliggende weefsels ook kunnen beschadigen.

    Dus weer die injectie. En weer heeft het een beetje geholpen maar eigenlijk toch net niet genoeg. Wel genoeg om voortaan zonder bh te kunnen slapen, wat een genot! Maar hele gerichte aanrakingen van mijn man, dat hou ik helaas nog niet vol. Maar ik heb ook niet meer zo de neiging om hem in zn gezicht te slaan als hij er een keer per ongeluk tegenaan komt. ?

     

    Helaas dus nog geen wondermiddel gevonden voor het probleem.

    Ik denk persoonlijk dat het minder te maken heeft met die diepe zenuwen die nu 'doorgebrand' zijn en meer met de gevoelszenuwen die in de huidlaag zitten. Ik dacht dat misschien mijn huid te dun was geworden en daardoor de zenuwen te erg 'bloot' liggen. Dit heb ik ook voorgelegd aan de chirurg maar hij zegt dat dat niet kan.

    Ik ben geen dokter natuurlijk dus hij zal het wel beter weten, maar ik twijfel nog altijd omdat het voor mij zo voelt. Helaas weet ik niet waar ik nu nog zou moeten aankloppen met die vraag.

    Ik ben voor nu in ieder geval blij dat ik weer wat meer kan verdragen ook al is het nog niet wat het zijn moet.

    Reageer
Reageer op: Extreem gevoelige tepels – Wanhopig voor oplossing


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief