ontregeld zenuwstelsel door antidepressiva, wie kan mijn vragen beantwoorden

 • #1

  Hallo,

  ik heb 5 maanden Paroxetine geslikt 10mg (lage dosering) ivm burnout, ik werd er stijf van maar mijn hoofd was in ieder geval rustig. Na een tijdje werden mijn zenuwen erg gevoelig als de temperatuur 5 graden buiten was en ik zat op de fiets voelde het als -10. Daarom gestop en afgebouwd in 18 dagen 10mg,9.5mg,9mg enz.

  Sinds ik ben gestopt 31 januari (nu dus 7 weken) heb ik nare klachten.
  - elektrisch stroompje in mijn kuiten alsof er 5mili ampere doorheen loopt.
  - Prikkelingen over het lijf (pins & needles in het engels dat geeft het juist weer)
  - zenuwen die overgevoelig zijn zoals ik hierboven om schreef
  - pijn/vermoeidheid in de armen die uren aanhoudt, ineens snel kan verdwijnen en een minuut later in mijn benen zit, de armen voelen dan weer topfit en dan voelen de benen weer raar, alsof de huid slaapt. Daardoor weet ik dat er fysiek niks aan de hand is maar mijn zenuwstelsel naar mijn idee niet meer normaal functioneerd.
  - Op het moment dat ik in slaap val krijg ik een heel vreemd gevoel in mijn lijf en ben ik gelijk wakker, daarom moet ik nu Temazepam nemen om in slaap te vallen.
  - Elke ochtend een heftig gloeiend gevoel in mijn maagstreek en gewrichten, dit word erger als ik in bed blijf liggen ik denk door de warmte van de dekens, als ik een koude douche neemt neemt dit af.

  Deze symptomen wisselen elkaar continu af er is altijd wel iets aanwezig en word opgevolgd door het volgende.

  - De huisarts zegt dit kan niet van de medicatie zijn na 7 weken. (de verhalen op internet doen mij anders vermoeden)
  - Ik heb een gegeneraliseerde angststoornis gehad, waardoor ik nu ook het idee heb dat hier alles op wordt geschoven terwijl dit toch echt sensaties zijn die ik mij niet inbeeld, ik maak me er uiteraard wel zorgen over omdat ik zo niet normaal kan functioneren.
  - enige verbetering die ik merk is dat ik eerst flinke krampen had, deze zijn weg.

  Mijn vragen:
  - heeft het zin om naar een neuroloog te gaan? (mijn verstand zegt gaan, mijn gevoel zegt die kunnen hier niks mee aangezien iedereen anders reageert en het is ijdele hoop en verlangen naar controle) Ik weet dat er geen quick fix bestaat
  - Huisarts schrijft Amitriptyline voor voor de overprikkelde zenuwen. Verstand zegt ik wil wel om van deze nare sensaties af te zijn. Gevoel zegt: Je bent al ver van huis door die andere medicatie, ik wil hier nooit meer aan het voelt als russisch roulette. Misschien raak ik dan nog wel verder van huis. Wat is uw visie op dit medicijn in deze situatie?
  - Ik zou graag meer inzicht willen in wat er met mij en mijn zenuwstelsel aan de hand is, zodat ik het misschien beter kan laten rusten.

  Ik dank u alvast hartelijk!

  Reageer
  #2

  Toevoeging: ik heb geen angst/depressie

   

  Reageer
  #3

  Heb je de paroxetine afgebouwd?

  Reageer
  #4

  Ja John,

   

  Dokter zij dat ik zo kon stoppen aangezien het maar een lage dosis was. Gelukkig heb ik zelf gezond verstand en heb ik in 18 dagen afgebouwd. (Nog te snel denk achteraf)

   

  10mg 9.5mg 9mg 8.5mg

   

  Zo heb ik afgebouwd

   

   

  Reageer
  #5

  Voor dit middel was dat idd nog iets te snel. Je hebt last van ontwenningsverschijnselen. Je zou eventueel diazepam kunnen gebruiken om de scherpe kantjes er vanaf te halen. Ik denk niet dat Amitriptyline dit gaat oplossen

  Reageer
  #6

  Oke John, bedankt voor je antwoord!

  Reageer
Reageer op: ontregeld zenuwstelsel door antidepressiva, wie kan mijn vragen beantwoorden
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief