Heb ik wel het goeie antidepressiva middel?

  • #1

    Hallo, ik heb een vraag:ik denk sinds half december 2018 dat ik gek ben en niet meer kan slapen. En dat ik met hulpverleners erover praat. Alsof ik het voor mezelf wil kunnen beredeneren. Het lijkt wel een soort dwangmatige angststoornis. Ik WEETdat ik niet gek ben. Toch moet ik dat wel de hele tijd denken. Had ook last van bestaande muzieknr. Die elke keer in mijn hoofd kwamen. Dat moest. Of ik moest denken dat mijn dochtereen kutkind was. Terwijl ik dat niet vind. Lijkt wel soort zelfkastijding? Heb sinds half december niet meer zelfstandig geslapen. Heb verschillende slaapmiddelen gebruikt.eerst oxazepam. Duurt lang voor je in slaap valt. En sliep uiteindelijk a 2 uur. Toen melatonine 5mg. Een week lang redelijk geslapen. Sta sinds begin januari op wachtlijst psyq. Ook aantal keren zowel overdag als s'nachts niet geslapen. Dat is slopend. En ben bang dat ik de enige ben daarin. En dat ik nooit meer zelfstandig kan slapen. Sinds anderhalve week venlafaxine 37mg. Maar ik vraag me af of dit wel juist is. Er is tenslotte nog geen stoornis vastgesteld door psyq. Ik zit sinds 3 maanden bij praktijkondersteuner ggz. Ik heb nu voor de nacht zolpidem 10mg. Maar daar slaap ik ook niet goed op. En heb de laatste 2 dagen 15mg genomen. Zonder overleg om toch beter te slapen. Ik merk in elk geval nog geen verbetering van stemming.lichamelijke verslechtering door stress, medicijnen, slaapgebrek. Ik zit heel dwangmatig te kijken naar hoe mijn lichaam_naarmijn idee_achteruit gaat:mijn spataderen die normaal blauw gekleurd zijn, zijn nu kleurloos. Had van de week ineens een bloedblaar binnenkant wang, hartkloppingen, pijn zijkant borst. Maak mezelf wijs dat ik mijn hart niet meer voel. Heb constante piep in oor. Ben bang om s'avonds te gaan slapen. Bang om dood te gaan door deze - voor mij-aftakeling. Of dat ik juist te weinig slaap. Rende vanochtend naar een vriendin of zij mijn pols wilde voelen. Ik sla helemaal door. Zit ook wel in aard. En verleden. Kan altijd wel doordraven in (meestal) medische dingen. Maar dit is anders. Moeten denken dat je gek bent. Terwijl je weet dat het niet zo is. Maar goed.. Heb nu venlafaxine 37mg.iemand een idee als hij of zij dit leest, past bij wat ik heb? Want wat als ik een andere stoornis heb waarbij ik eigenlijk andere medicijnen zou moeten hebben? Ik had dit gekregen om gedachten te doorbreken. Is tot nu toe niet gelukt. Ik app de hele tijd met vriendinnen. Maar die weten ook niet hoe ze me moeten helpen. En voor mijn gezin hou ik schone schijn op. Want die zijn het zat. Kan iemand mij vertellen of dit gedrag minder word door venlafaxine?

    Reageer
    #2

    Het is wel de bedoeling dat de venlafaxine daar iets aan gaan doen

    Reageer
    #3

    Benzo's en antidepressiva remmen de aanmaak van melatonine, wat onder andere oorsuizen kan aanwakkeren en kan zorgen voor slechter slapen. Ook zorgen medicijnen voor verliezen aan vitaminen en mineralen. Antidepressiva aan onder andere magnesium, Q10 en vitamine B. Met evenwichtige voeding en bepaalde voedingssupplementen die de aanmaak van allerlei neurotransmitters helpen te verbeteren, kom je ook een eind. Medicatie in overleg met arts. Zelf  meer dan 20 jaar niks nodig omdat ik mijn lichaam een  handje heb geholpen met dus aanpassing van voeding en gebruik van voedingssupplementen.

    Reageer
    #4

    Reactie in plaatje:

    Bijlagen:
    Reageer
Reageer op: Heb ik wel het goeie antidepressiva middel?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief