Beste antidepressiva momenteel?

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik heb al zeker 10 jaar last van een opgejaagd gevoel, angstklachten en depressie. Heb al meerdere medicijnen gekregen zoals oxazepam, diazepam en xanax. Maar het lijkt alleen maar erger te worden... Vandaag ben ik naar de huisarts gegaan omdat ik al 3 dagen aan het overgegeven ben en vrijwel niks kan eten. Volgens de huisarts is het spanning. Hij wilt me misschien aan de antidepressiva zetten... Maar weet niet of dat wel verstandig is als ik al die verhalen lees? Graag zou ik advies willen of ik het moet doen en zo ja, welke? Want er zijn zoveel soorten... Ik wil niet zomaar wat innemen... Alvast erg bedankt!

  Reageer
  #2

  Een antidepressivum kan een oplossing zijn. Er zijn verschillende AD's beschikbaar. De huisarts zal van de hand van de klachten en de gegevens van je dossier, een voorstel doen voor welk middel.
  Je zou er ook voor kunnen kiezen, om voordat je aan antidepressiva gaat, eerst met een psycholoog te gaan praten over je angsten...

  Reageer
  #3

  bij depressie en angsten spelen natuurlijk allerlei emoties een grote rol maar aan de andere kant, als je lichaam niet de juiste voedingsstoffen heeft kan je je ook angstig en depri voelen.

  Allereerst is je dagelijkse voeding belangrijk. Beter geraffineerde suikers vermijden. Verder bij elk eetmoment ook eiwitten, vetten en vezels gebruiken. Daardoor gaat je  bloedsuikerspiegel niet zo pieken. Een stabiele bloedsuikerspiegel is belangrijk voor je hele gezondheid.

  Dan kan je nog wat stofjes nodig, als magnesium, zink, vitamine B, D, omega 3, allerlei aminozuren. Daaruit maakt je lichaam allerlei neurotransmitters aan, zoals serotonine en melatonine.

  Een goed natuurlijk middel is 5HTP, wat helpt om serotonine aan te maken. voel me er zelf veel beter door dan vroeger met medicijnen. Je mag het alleen niet combineren met een antidepressivum. Een ander middel is theanine. Dat werkt een beetje anders en werkt wat meer tegen angst. je kan je laten adviseren bij een goede vitaminewinkel.

  Reageer
  #4

  Hallo,

  Ik gebruik op het moment venlafaxine, dit werkt niet goed

  Ben erg depressief.

  Welke anti depressieva zou ik nu het beste kunnen gebruiken

  Kunt u mij een advies geven

   

  Reageer
  #5

  Hoe lang gebruik je de venlafaxine?

  Reageer
  #6

  Zie tekst in plaatje:

  Attachments:
  Reageer
Reageer op: Beste antidepressiva momenteel?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief