Half invalide door antidepressiva. Wat nu? Lotgenoten? Hulp gevraagd (30jaar)

 • #1

  Beste,

  Bij deze mijn verhaal ik zal het zo kort en duidelijk mogelijk proberen te omschrijven. Ik weet niet meer wat ik moet dan vandaar dit bericht

  september 2019 burnout.

  Huisarts schreef Fluoxetine 10mg voor in oktober 2019. Dit sloeg na 7 weken nog niet aan --> afgebouwd in 7 dagen.

  In januari kreeg ik ineens extreem gespannen schouders, het leek wel of ze in vuur en vlam stonden dit linkte ik natuurlijk aan de overspanning.

  Huisarts schreef Paroxetine 10mg voor in februari 2020 --> sloeg op zich wel aan ik was wat rustiger had wel stijfheid en een vreemd gevoel in de knieën maar dit nam ik voor lief. 5 maanden later toch besloten weer af te bouwen aangezien ik nu niet voelde of ik over mijn grenzen ging of niet (wat wel nodig is tijdens burnout). Ik kon zo stoppen volgens de huisarts, maar ik wist dat ik beter rustig kon afbouwen dus zelf besloten een taperingstrip te bestellen 10mg afbouwen in 30 dagen (10mg, 9.8mg, 9,6mg en) Dit ging goed op wat spierpijnen na. Ik dacht nog aan reuma --> laten prikken hier kwam niks uit.

  2 maanden na afbouw kreeg ik weer die extreme brandende spanning in de schouders, ik sliep er niet meer van. Huisarts adviseerde toch weer op te bouwen met de Paroxetine. Oktober 2020 dus toch maar weer begonnen, ik kreeg gelijk een extreem nare reactie toen ik van 5 naar 10mg opbouwde, kon haast niet meer lopen door een vreemde pijn/stijfheid in mijn benen, mijn hele lichaam gloeide, en voelde me een soort verlamd. --> dit zullen de opbouwverschijnselen zijn dacht ik. Toch doorgeslikt, uiteindelijk ging het iets beter maar na enkele weken werd het steeds gekker het voelde aan alsof ik bevroren was, al mijn zenuwen stonden op gillen en gaven normale sensaties x10 door. Speldenprikken, naaldenprikken enz.. Na 7 weken toch besloten af te bouwen want dit kon zo niet meer het werd te gek. Versneld afgebouwd in 10 dagen.

  Na afbouwen ervaarde ik de eerste weken gruwelijke zenuwpijnen en soms het gevoel alsof mijn zenuwstelsel crashte, lastig uit te leggen. Na 6 weken werden de zenuwpijnen milder en kwamen de restklachten.

  Sinds 31 december 2020 medicijn vrij.

  Ik ben nu een half jaar verder en ik ga nog steeds door de hel, ik kan niet meer werken en bijna niet meer voor mezelf zorgen en heb moeite met lopen. Ik zie nu pas in dat de extreme spanning na de eerdere keren stoppen gewoon ontwenningsverschijnselen waren. Dit had de huisarts op moeten merken maar is helaas niet gebeurd. Ik ben hierachter gekomen door een groot Amerikaans Webforum wat gericht is op mensen met klachten door antidepressiva en hulp met afbouwen.

  Helaas heb ik dit forum te laat ontdekt ik mag de naam denk ik niet noemen maar als je op 'overleven antidepressiva' zoekt op google maar dan in het Engels gespeld vind je het wel.

  Hier word dus sterk afgeraden om na stoppen antidepressiva weer op te bouwen aangezien dan je zenuwstelsel ernstig uit balans kan raken met alle gevolgen van dien. Er word aangeraden als je ontwenningsverschijnselen ervaart een minimale dosis te herstarten bijvoorbeeld 1 mg of 0.5mg. Maar nooit de huidige dosis. Dit had ik graag van de huisarts gehoord, nu is het te laat.

  De ernstige klachten zijn direct na de herstart 10mg ontstaan en deze zijn gebleven.

  Mijn klachten op dit moment

  • brandende huid alsof mijn huid 1 grote wond is waar zout op word gestrooid van top tot teen
  • speldenprikken, naaldenprikken
  • overgevoelige huid, voornamelijk voor koude temperaturen en wind. --> gelijk ijskoud van top tot teen
  • elektrische sensaties in de benen
  • afgestompte emoties
  • r0ndtrekkende scherpe en doffe pijnen door heel het lijf
  • gloeiend lijf als ik wakker word (voornamelijk knieen ellebogen)
  • ernstige vermoeidheid. Niet slaapmoe maar spiervermoeidheid alsof je een fixe drankkater hebt
  • ik kan niet langer dan 5 minuten staan of lopen aangezien mijn kuiten strak staan en steeds strakker raken als ik loop of sta
  • Ik voel duidelijk dat mijn zenuwstelsel overactief/uit balans is geraakt. Ik voel 24/7 al deze klachten vaak afwisselend

  Huisartsen hoef je hier niet mee aan te komen, ook bij psychiaters niet. Antidepressiva word voorgeschreven aan labiele gekkies dus als je na 4 weken nog klachten heb na afbouwen zit het tussen je oren. Als ik het Amerikaanse webforum doorlees zie ik dat de werkelijkheid compleet anders is. Ik vind het schandalig dat de medische wereld/artsen hiervan wegkijken.

  Er zijn vele mensen die jarenlang deze gruwelijke klachten ervaren (protracted withdrawal / post acute withdrawal syndrome)

  Ik zie het inmiddels niet meer zitten en denk dagelijks aan suicide. Voornamelijk omdat ik nergens terecht kan. Overal word gezegd dat het niet kan. Ook wil ik me niet op laten nemen aangezien ze me daar ook als labiel zullen zien en pillen in mijn mond gaan stoppen. Maar het baart me wel zorgen dat ik steeds vaker op websites van  de coöperatie laatste wil ed. aan het rondsnuffelen ben.

  Er rest mij voor nu denk ik helaas niks anders meer dan met dit brandende lijf, bijna niet meer kunnen lopen, suïcidale gedachten, andere verschrikkelijke klachten en veel vreemde blikken van de omgeving door te bijten zolang als ik dit nog trek in de hoop dat het overgaat/milder word, maar als ik zo op internet lees wel eens (vele) ja-ren kan duren. Bij mij duur het nu een half jaar zonder een greintje verbetering en voel ik mij zowel lichamelijk als geestelijk een wrak. Ik kan mij niet voorstellen dat ik dit 3 jaar volhoud. Ik vind het erg dat mijn ouders en vrouw misschien binnenkort hun 30 jarige (altijd fitte) zoon/man moeten gaan missen, terwijl niemand hiervoor waarschuwt bij start van het middel. Afbouwen is al helemaal geen enkele kennis van. Als je ontwenningsverschijnselen hebt zeggen ze 'je mist een stofje in uw hoofd' 'stress/angst' 'zie je je bent depressief' ik kan hier echt niet bij. Maar deze boosheid en terugkijken heeft weinig zin in deze. Het kwaad is nu al geschied.

  De huisarts wilt benzo's voorschrijven maar ik weet wel beter inmiddels ik neem helemaal niets meer. Er rest mij (denk ik) niets anders dan te proberen te vertrouwen op de helende eigenschappen van het menselijk lichaam en het centrale zenuwstelsel. In de hoop dat het ooit weer in balans raakt. Ik neem alleen MagnesiumCitraat 2 maal daags.

  Op het forum adviseren sommigen om toch nog te proberen om 0.5mg paroxetine te her-installeren om te kijken of dit de klachten dempt. Er zijn mensen die dit inderdaad doen en bij sommige helpt het inderdaad en hebben gelijk baat. Maar bij sommige maakt het de klachten nog ernstiger. Ik zou bijna denken hoe kan het nog ernstiger maar dat kan --> tinnitus etc. Dit durf ik dus niet aan.

  Graag zou ik toch nog willen vragen voor hulp/lotgenoten/wat zou ik nog kunnen doen/tips?

  Graag geen verhalen van lotgenoten zoals: Ja ook ik heb dit al 5 jaar, echt klote. Want dan zakt de moed me helemaal in de schoenen en dit maakt de stap naar suicide nog kleiner.

  Maar ik zou misschien wel gebaat zijn bij hulp/steun/inzichten in mijn situatie/wat nu te doen nu je nergens terecht kunt?/mensen die dit hebben doorstaan en overleefd en weer happy zijn

  Alvast hartelijk dank voor het lezen van mijn verhaal.

  Groeten G

  Reageer
  #2

  Beste,

  Ik wil door het plaatsen van mijn reactie een stukje van medeleven laten blijken aan u. Ik heb zelf een klein stukje meegemaakt van wat u beschrijft. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik uw situatie niet geheel heb gelezen, omdat ik merk dat het bij mij nog altijd een soort van confronterend gevoel teweeg brengt.

  Ik herken vooral het stuk van de machteloosheid rondom de 'hulpverlening', waarin je je heel eenzaam kunt voelen. Ik slikte een aantal jaren geleden het middel Venlafaxine met een aantal oxazepam erbij. Ik had mezelf gemeld bij een grote geestelijke gezondheidszorg 'maatschappij', die pas na 3 weken in gesprek met me wilde en me alleen in behandeling wilde nemen als ik de Oxazepam zou vervangen voor een zogenaamd verwaarloosbare dosering van het middel 'Quetiapine'. Dit heb ik toen der tijd resoluut geweigerd; wat er wel in heeft geresulteerd dat deze geestelijk gezondheidszorg maatschappij mij niet verder wilde behandelen. Mijn huisarts vond het een goed idee om of het middel Venlafaxine op te hogen, of meer van het middel Oxazepam te gaan gebruiken, maar ook dit heb ik geweigerd, omdat ik in mezelf voelde dat dit allemaal juist resulteerde in een nog verdere verwijdering van jezelf. Ik besloot dan ook om alle gebruikte middelen op dat moment met alle zorg te gaan afbouwen, maar dit kwam er uiteindelijk op neer dat ik zelf hierover alle informatie in heb moeten winnen en vervolgens zonder enige vorm van Begeleiding van artsen, alle bovengenoemde middelen heb afgebouwd. Beetje voor beetje, korrel voor korrel en ik denk dat de afbouw alles bij elkaar langer heeft geduurd dan de periode dat ik de middelen in de aanvangsdosering gebruikte. Dit is een heel erg eenzaam proces geweest; als je kijkt naar hulp of begrip wat je niet krijgt van buitenaf. Ik had wel het geluk dat ik op het 'juiste' moment een aantal handige websites en contacten heb op kunnen doen, en ik heb zelfs contact gehad met een psychiater wie zich op dat moment aan het hard maken was voor verantwoord afbouwen van Medicatie.

  Ik heb momenteel alleen nog last van oorsuizen, wat ik redelijk heb kunnen accepteren; in die zin dat ik denk dat ik hier niet meer vanaf zal komen. Helaas kan ik je bij jou klachten niet echt helpen, wel kan ik je meegeven dat bepaalde voedingsvoorschriften wel kunnen helpen en daarnaast zou je contact op kunnen nemen met 'De weg terug' (the road back). De gegevens zijn via internet te vinden. Dit is een webpagina met daarachter een vorm van coaching gericht op de afbouw en herstel na dit soort medicatie. Ik denk dan ook dat jij nog wel kleine stapjes verbetering gaat zien, maar je moet hiervoor wel veel geduld hebben.

  Om je lichaam te ondersteunen, is het goed om;

  • Voldoende rust af te wisselen met 'lichte' activiteit en graag in de buitenlucht.
  • Ga Magnesium Citraat gebruiken (2 pillen van semen 400 mg)
  • Ik adviseer Visolie capsules van Mor Epa Platinum (2 a 3 capsules per dag)
  • Walnoten eten is goed voor bepaalde processen in de hersenen.
  • Drink minimaal 2 (liever meer) water per dag
  • Eet vers fruit .
  • Gebruik lijnzaad (maak eventueel een shake van vers fruit met lijnzaad en een melkproduct)
  • The road back heeft rustgevende capsules op basis van 'kersen'.
  • Mij heeft een supplement met Passieflora geholpen. Gebruik hiervan nooit MEER dan voorgeschreven. Gebruik ook nooit Passieflora als je nog de Pshychofarmica gebruikt (antidepressiva, antipsychotica, Benzodiazepines enz).

  Ik wil je een hart onder de riem steken en wens je heel erg veel succes. En zoals ik al zei; dit grijpt me best aan, zou er een boek over kunnen schrijven.

  Reageer
  #3

  Daar doen je klachten me aan denken.

  Probeer GABA te verhogen (een stofje dat je zenuwen ontspant). Zit ook in het eten dat vorige schrijver noemt, maar er is meer. En magnesium is ook goed.

  Lees er anders eens over op internet wat GABA doet.

  Ik heb brandende voeten en enkels, echt heel erg naar en precies zoals jij beschrijft. Medicatie met GABA helpt daarmee wel maar ik heb last vd bijwerkingen. Dus ik zoek naar hoe het natuurlijk te verhogen met walnoten, amandelen, spinazie broccoli enzovoorts.

  Ik begrijp dat deze pijn leidt tot zm gedachten. Probeer eraf te komen, de klachten bedoel ik. Ga ook zelf op zoek, artsen weten maar zoveel.

  Reageer
  #4

  Medicijnen zijn een belasting voor je lever, zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen en ontregelen veel in je lichaam. Antidepressiva werken onder andere ontregelend op je schildklierhormonen. Ontregelde schildklier kan ook weer allerlei klachten geven. Overigens niet altijd te meten.

  Een orthomoleculair therapeut of iets in die geest, zou je verder kunnen adviseren over voedingspatroon, ontgiften, voedingssupplementen en in balans brengen van je hormonen. Op alternatief gebied maakt men soms gebruik van testmethoden als kinesiologie. Daarmee kan je testen wat je lichaam nodig heeft. Voor je schildklier zijn ook natuurlijke middelen. Heb zelf een orgaanpreparaat maar heb ik eerst laten testen.

  Verder is kambo een sterke ontgifter, die ook helpt je receptoren te resetten. Heb daarnaast zelf goede ervaringen met NEI om disbalansen op te sporen en te neutraliseren.

  Reageer
  #5

  <span class="bbp-reply-post-author"><span class="bbp-author-name">_87_</span></span>

  Bedankt voor uw verhaal en uw tips!

  Magnesium citraat gebruik ik al een tijdje 2x 200mg. De visolie ga ik nog eens proberen heb het 1 keer geprobeerd en dacht dat ik er een rare reactie op had. Ga het nogmaals proberen kan ook toeval zijn geweest.

  Ik heb The road back gisteren gecontacteerd of ze iets voor me kunnen doen. Heb jij die supplementen van hun gebruikt met succes? Ben soms een beetje bang dat het marketingtrucs zijn om te verkopen. Dus ik hoor het graag van je of dit je heeft geholpen.

  Ik kan mij niet voorstellen dat ik de enige ben die hier mee zit met zulke langdurige klachten na het stoppen als er meer dan 1 miljoen mensen deze middelen slikken in NL. Maar de dokter heeft het uiteraard nooit meegemaakt.

   

  Overprikkelde zenuwen

  bedankt voor uw bericht, ik denk dat u met GABA verhogende middelenen benzodiazepinen bedoelt zoals Oxazepam, Diazepam ed.

  Ik ben een beetje huiverig om dit te gebruiken aangezien deze wel de GABA verhogen maar er ook voor zorgt dat je lichaam dan zelf minder gaat aanmaken 'omdat er toch al genoeg is' Hoe langer je dit gebruikt hoe 'luier' het eigen lichaam word in de productie van GABA wat uiteindelijk afkickverschijnselen/ontwenningsklachten geeft dus dan ben ik nog verder van huis.

  Op de natuurlijke manier is dit inderdaad wel een goede tip. Zal is kijken hoe ik het op de natuurlijke manier door voeding kan verhogen. Bedankt

  Catootje

  Bedankt voor uw bericht. Ik ga een afspraak maken bij de dokter om mijn vitamines ed. nog eens te testen. Schildklier wel is getest die was wat aan de lage kant maar wel in orde. Nu weet ik wel dat die testen van de huisarts vaak helemaal niet kloppen dus weet niet hoe ik deze op een juiste manier laat bepalen? Kan dit bij een Orthomoleculair nauwkeuriger getest worden misschien?

  Bedankt voor uw tips!

   

   

   

   

   

  Reageer
  #6

  Al zou ik een oplossing vinden voor die overgevoelige/brandende huid. Zou ik al zeer gelukkig zijn. Kan niet meer tegen koude wind op mijn huid bijvoorbeeld.

  Maar ik denk dat hier ook weer de enige heler de tijd is.

  lage dosis amitriptyline ofzo durf ik niet meer aan.

  Reageer
  #7

  Beste RN12,

  Ik kan me voorstellen dat je een beetje huiverig bent ten aanzien van het programma of supplementen van the road back. Aan de andere kant denk ik dat je je best een klein beetje 'over mag geven'. Heb ik destijds tenminste gedaan en ik moet zeggen dat ik aan bepaalde supplementen echt wel wat gehad heb. Daarnaast had ik een online mail contact met een coach vanuit the road back, Wie mij door het traject loodste. Volledig kosteloos. De viscaps die hun aanbieden zijn van zuivere olie, wellicht reageer je daar beter op. Het gaat om de juiste verhouding EPA en DHA. daarnaast is het van belang dat het puur Omega 3 is. Ook had ik veel aan Day Time Releef. Dit waren capsules die voor mij zorgde dat de ontwenning cq lichamelijke sensaties draaglijk werden. Uiteindelijk is het een kwestie van tijd en vertrouwen. Doordat mijn lichaam destijds aangesterkt werd door vitaminen, voeding en wat beweging en voldoende rust icm wat supplementen, konden de ontwenningsverschijnselen over gaan en keerde mijn lichaam heel langzaam in zijn 'bijna oorspronkelijke staat' terug. Oké, ik blijf gevoeliger voor stress en ken mijn triggers voor angsten. Daar moet je mee leren omgaan en ook dat gaat echt stapje voor stapje.

  Laat je me weten hoe het contact met the road back verloopt? Mits je dat zelf wilt natuurlijk.

  Reageer
  #8

  Ik wil nog toevoegen dat je zeker niet de enige bent. Het lastige in deze is echter wel dat je vaak op zo'n moment erachter komt dat ieder lichaam anders is en op zijn eigen manier reageert.

  Zoals ik al eerder zei, het is voor mij ook een erg lange en soms eenzame weg geweest om te herstellen. Ik kan dit niet meer herinneren en uitdrukken in tijd, maar wel in de mate waarop het impact op me heeft gemaakt.

  Dokters kunnen niet in je lichaam kijken en het blijft verontrustend hoe weinig hier kennis over is. Het is echt een kwestie van vertrouwen op het eigen lichaam of het vertrouwen terug zien te krijgen... Uiteindelijk is het ook een kwestie van de kleine stapjes voorwaarts te leren accepteren en als ik naar mezelf kijk heeft dit erin geresulteerd dat er een echte nieuwe versie van mij is 'geboren'. Eentje die ik maar al te graag (leer kennen)

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi _87_

  ik heb contact gehad met the road back. Bedankt voor de tip. Mijn situatie is alleen wat anders omdat ik niet aan het afbouwen bent ze heeft me duidelijk en eerlijk te woord gestaan.

  Haar reactie was als volgt:

  <span style="color: #d5dade;">Dit is heel extreem wat je nu ervaart. Ik wil je een eerlijke antwoord geven. Er is geen garantie dat bij mensen die zo lang van de medicatie af zijn en nog steeds met zulke heftige klachten dat de supplementen kunnen een oplossing bieden. Het is een puzzel met vele onderdelen, het inzetten van de supplementen zou een eerste stap kunnen zijn om te zien wat voor effect we kunnen hebben, maar dit gebeurd niet 1-2-3. Het zijn baby stapjes, ik denk dat acupuncture erbij kan ook helpen. Maar wij zitten in een gebied waar iedereen zoekend is. Het programma ken ik door en door, ik weet hoe we kunnen mensen veilig vanaf krijgen zonder al te veel bijwerkingen en ze blijven stabiel er na. Maar dat zijn mensen die het hele traject hebben doorgelopen. Bij jouw situatie is het voorzichtig te werk gaan om dingen niet te verergeren, uitzoeken wat wel helpt en klachten vermindert, en welke klachten verminderen en welke niet. Het vraagt geduld en ook inzicht.

  </span>

  Ik denk dat ik de supplementen misschien een kans moet geven.

  Wat zit er in DayTimeReleef als ik vragen mag. Of is dit te lang geleden? Ik zal vragen welke supplementen zij denkt dat baat hebben bij mij.

  I let you know.

   

  Bedankt voor je antwoord weer!

   

  Reageer
  #10

  Ook twijfel ik om LDN (lage dosis naltrexone) te gaan proberen. (0.5-4.5mg)

  Reageer
  #11

  Ook ik heb ervaren dat er nauwelijks goede  hulp is bij het afbouwen en de bijwerkingen van antidepressiva. Mijn klachten hebben wel een andere aard, namelijk maagklachten na stoppen en ernstige vermoeidheid en slaperigheid bij gebruik. Het is bedroevend dat patiënten hun hulp moeten zoeken op een Amerikaans forum. Terwijl ieder weldenkend mens en zeker een arts zou moeten begrijpen dat als je serotonine gaat manipuleren via medicatie er tal van problemen kunnen ontstaan. Je hebt vast al gelezen dat jouw klacht paresthesie wordt genoemd en een bekend ontrekkingsverschijnsel is van een ssri. Je hebt de medicatie gelukkig relatief korte tijd gebruikt, dit zou ik zeker meenemen in de beslissing om de medicijnen niet te herstarten.  Mocht je geïnteresseerd zijn zelf meer te lezen over ontwenningsverschijnselen dan kan ik je aanraden artikelen van de Australische arts Mark Horowitz op te zoeken en hem te volgen op Twitter. Veel sterkte gewenst.

  Reageer
  #12

  Beste RN12,

  Ik wil beginnen met een antwoord wat vanuit mijn nick is verstuurd te ontkrachten, deze reactie heb ik niet geplaatst.

  Wat er precies in de capsules zat van Day Time Releef dat kan ik niet meer met zekerheid zeggen. Ik geloof in iedergeval een lage concentratie passieflora. Later werden deze vervangen door bessen extract.

  Geef het een kans en kijk of er vooruitgang is. En blijf bij de les, als je zelf voelt dat het geld klopperij is, moet je er mee stoppen.

   

   

  Reageer
  #13

  Dus nogmaals, de reactie over LDN heb ik niet geplaatst. 

  Reageer
  #14

  Je hebt trouwens gesproken met dezelfde persoon als ik destijds. Dit kan ik opmaken uit het 'iet wat gebrekkige grammaticale stuk'.

  Goed om te horen dat je weer wat stapjes verder bent en ik zou graag horen hoe het gaat.

  Heb jij toevallig perongeluk onder 87 zelf een reactie geplaatst. Ik verklaar dit nu later pas haha.

  Reageer
  #15

  Ml88

  Hartelijk dank voor je antwoord.

  Het is inderdaad vervelend dat je al je info van internet moet halen aangezien de artsen hier helaas niks van weten oftewel gewoon ontkennen. Internet vind ik een nare bron aangezien er een hoop horrorverhalen op staan maar helaas zijn deze wel waarheid. Maar goed als de dokter niet kan helpen moet ik toch zelf op onderzoek uit.

  Ik ga denk ik inderdaad maar niet herstarten in de hoop dat mijn lijf zelf hersteld. Ik vind het moeilijk te vertrouwen aangezien het 'beschadigd' aanvoelt. Maar goed tijd heelt zeggen ze.. Ik zal wel moeten vertrouwen. Zou hier helaas niet 10 jaar mee kunnen leven in ieder geval.

  De klacht heet inderdaad paresthasie heb ik gezien. Ook 'Thermische Allodynie' vond ik op internet. Dit betekend dat wanneer het wat frisser word <20C. dan gaat dit aanvoelen als pijn. Erg naar.

  Ik ga voor nu maar even stoppen met het zoeken over onttrekkingsverschijnselen, ik merk ook dat het een obsessie word om alle forums door te spitten en nergens anders meer aan kan denken. Je voelt je zo verschrikkelijk 'lonely' met deze klachten dat je uit wanhoop gaat zoeken. Eigenlijk naar een oplossing/quick fix maar ik kom er eigenlijk niet echt verder mee. Word alleen maar droevig aangezien ik alleen maar mensen zie die herstellen na  jaren.

  Ik moet toch tot de conclusie komen dat het me er niet sneller af gaat helpen het 'obsessief'  zoeken en ik het toch zal moeten uitzitten op de 1 of andere manier.

  Ik zal je suggestie in ieder geval onthouden voor als ik nog is info wil hebben. Dank hiervoor!

   

   

  <span class="bbp-reply-post-author"><span class="bbp-author-name">_87_</span></span>

  Excuus ik wilde je naam als aanhef gebruiken maar heb per ongeluk je naam bij de 'Naam' ingevuld. Foutje. Ik had de opmerking geplaatst. Maar twijfel nu alweer over LDN aangezien er ook mensen zijn die er angst enzo van krijgen. Dus durf het niet. Wil het niet erger maken.

  De Road Back supplementen hou ik in mijn achterhoofd 🙂 Voor nu hou ik het even bij de magnesium. En ik hou contact met 'Carola' ik mocht altijd vragen stellen als ik vragen had zij ze. Dus bedankt voor deze tip.

  Allen dank voor de antwoorden/meelevendheid en tips. Alles is welkom op het moment.

  Groetjes Topicstarter

   

   

  Reageer
Reageer op: Half invalide door antidepressiva. Wat nu? Lotgenoten? Hulp gevraagd (30jaar)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief