Paniekstoornis help?

  • #1

    Beste mensen,
    Ik heb nu al sinds februari dit jaar last van enorme vervelende aanvallen. Deze aanvallen uiten zich in pijn op de borst vaak achter het borstbeen en straal uit naar links of rechts. Sindsdien onderzoeken gehad naar mijn hart en hersenen hier bleek niets mee mis te zijn. Nou ben ik 21 jaar en voor mijn gevoel geen stress achtig leven te hebben.Toch zegt de dokter dat ik een paniek stoornis heb maar kunnen ze niet verklaren waar de pijn van me borst vandaan kom. Ik blijf steeds meer pijn houden achter me borstbeen en laat heel veel boeren en heb last van mijn darmen en maag. Ik heb geacepteerd dat ik paniekaanvallen heb omdat ik merk dat als ik op drukke gelegenheden kom ik het lastig vind om me te concentreren en het gevoel te hebben dat ik weg ga vallen. En dit gevoel heb ik ook als ik wil gaan slapen en ik niet in slaap kan komen. Maar ik krijg het steeds meer onder controle alleen ik kan niet begrijpen hoe het is ontstaan omdat ik zelf heel sociaal ben en nergens bang voor ben of iets eqn het is toch uit het niets gekomen. Nu heb ik een probleem ik blijf die constante pijn houden achter mijn borstbeen en me maag en dat baart me zorgen. heb het
    gevoel dat ik nu nog de paniekaanvallen krijg door de pijn die ik heb. In mijn maag en op mijn Borst en het wazig zien en gevoel weg te vallen is heel irritant. Ik ben er mee naar de dokter geweest alleen vind de dokter dat ik genoeg onderzoeken heb gehad en iemand van 21 niks kan hebben. Vaak begint de pijn na maaltijden. Heeft er iemand suggesties met wat het kan zijn? Of het door de paniekstoornis komt? En heeft er iemand tips om er makkelijker vanaf te komen met name het wazig zien en de druk op de borst ? Ik wil graag ook weten of er meer mensen dezelfde symptomen hebben ?
    * wazig zien/ gevoel weg te vallen
    *pijn in maag na eten daarna het gevoel niet normaal te kunnen ademen.
    *boos/gejaagd reageren tijdens aanval
    *obstipatie
    *minder eetlust.
    *slapeloos
    *pijn achter borst {gevoel dat het me hart is maar is het niet aangezien er onderzoeken zijn gedaan}
    * bang voor ziektes en meer beginnen te piekeren (nooit gedaan)
    * trillen tijdens aanval.
    *duur van de aanval 2/3 uur soms korter .
    *minder energie
    Herkennen mensen zich in deze symptomen?
    Ook wil ik erbij zeggen dat ik allergisch gevoelig ben misschien dat het daarmee mee te maken had maar dat denken de dokteren niet. En ook al lijkt het allemaal een flink rijtje desondanks voel ik me het meeste van de tijd nog steeds gelukkig en heb ik een leuk leven alleen dit beperkt me een beetje en dat stukje probeer ik te verbeteren. Dus mensen met suggesties en tips ik hoor het graag.

    Reageer
    #2

    Ook last van hyperventilatie tijdens aanval.

    Reageer
    #3

    Het zijn toch eigenlijk typische klachten die bij paniekaanvallen en chronische hyperventilatie passen. Je hebt geen ademhalingstherapie gedaan?

    Reageer
    #4

    jaa ik heb 2 verschillende fysio’s gehad . Psychomatische fysio en normale fysio waarbij ik dat leerde niet /nauwelijks geholpen omdat ik wanneer zo’n aanval begint en ik probeer de trucjes ik het niet onder controle krijg . En ik loop bij een psycholoog alleen vond deze het ook raar omdat ik niet een trigger heb om het te krijgen en geen aanleiding . Dus ik ben een beetje ten einde raad terwijl ik alles probeer.

    Reageer
    #5

    dus alle tips en trucs zijn mooi meegenomen ?

    Reageer
    #6

    Lees eens de columns over angst op onderstaande link. Ga eens met de oefeningen aan de slag die daar in staan.
    https://www.dokter.nl/dossiers/angsten/

    Reageer
    #7

    Lees eens de columns over angst op onderstaande link. Ga eens met de oefeningen aan de slag die daar in staan.
    https://www.dokter.nl/dossiers/angsten/

    Reageer
    #8

    Dankje tandpr Al het zeker proberen !!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dag Kenji

    Ik lijd aan (bijna) exact het zelfde probleem als jij. Sinds begin maart dit jaar begon het met een aantal scherpe steken in mijn linker borst. Ik schoot meteen in paniek en ben vanaf toen meerdere malen bij de spoed geweest voor een hoop ECG's, longfoto's, ... Deze bleken allemaal perfect normaal te zijn. De huisarts stuurde me steeds opnieuw naar huis met als diagnose "stress" en "chronische hyperventilatie". Ik zelf leide ook geen stressvol leven, ben ook een sociale kerel van 20 jaar. De laatste specialist waar ik belande was een fysiotherapeut waarvan ik eindelijk het gevoel kreeg dat ik serieus genomen werd. Hij plande een cryptotetanie test en hieruit kwam de diagnose "neuromusculaire overprikkelbaarheid". Misschien interessant om hier eens naar te googelen en eventueel te vergelijken. Als je symptomen in het lijstje passen kan je eventueel zelf een afspraak maken met een fysiotherapeut. De angst die gepaard gaat met deze symptomen is normaal, laat niemand je vertellen dat je overdrijft, want de pijn is rëeel en de angst volgt juist op de pijn. Van zodra je de pijn accepteerd en er verder niets achter zoekt zal je deze na verloop van tijd minder gewaar worden en er dus minder last van krijgen. Ik zelf ben daar jammergenoeg ook nog lang niet.

    Probeer vertrouwen te hebben in wat de artsen je vertellen en je aandacht niet aan de pijn te gunnen aangezien je deze dan voed door de spieren rondom harder aan te spannen.

    Reageer
Reageer op: Paniekstoornis help?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief