Paniekstoornis, lichamelijke klachten.

  • #1

    Hallo...

    Ik ben een meisje van (bijna) 22 jaar. Ik heb nu sinds 4 maanden angst / paniekstoornis. Ik heb vooral veel last gehad van lichamelijke klachten zoals; steken op de borst, pijn op de borst, soms een raar gevoel in beide armen, pijn tussen schouderbladen, pijn aan de schouders en een strakke kaak. Ik slik nu sinds 2 weken medicatie en voel me eigenlijk al een stukje rustiger.. Alleen de lichamelijke klachten blijven nog hangen wat ik best wel eng vind.. Is dit normaal dat de lichamelijke klachten langer blijven? Ik zou graag met iemand willen praten die hetzelfde heeft en meemaakt..

    Reageer
    #2

    Dat zijn hyperventilatieklachten. Ga naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen

    Reageer
    #3

    hallo,

    ik ben ook een meisje van 22 die dit heeft meegemaakt. ik had ook last van paniekaanvallen en hyperventilatie (wat nu al beter onder controle is). maar ik ben sinds kort ook gestart met medicatie omdat ik nog steeds veel angsten heb. maar je moet de medicatie ook een beetje tijd geven om te werken. meestal begint medicatie pas na ongeveer 6 weken te werken is mij verteld. maar voor je lichamelijke klachten, wat hyperventilatie klachten kunnen zijn zou ik je aanraden om deze oefening eens te proberen: 4 seconden inademen 6 seconden uitademen en dit 6 keer achter elkaar herhalen. je kan dit dagelijks doen als een soort preventie of dit enkel doen als je denkt dat het nodig is. ik hoop dat dit je kan helpen.

    Reageer
    #4

    Hey!

    Fijn (voor mij niet voor jou natuurlijk) dat je je erin herkent. Ben ik toch niet gek! Heb jij ook last gehad van dezelfde lichamelijke klachten? Die dan weleens terug kwamen als je een dag te druk bent geweest of iets?

    Reageer
    #5

    ja, vooral de steken op mijn borst. dit maakte mij ook heel erg bang om iets aan mijn hart te krijgen waardoor ik hiervoor ook vaak bij de dokter ben geweest die mij iedere keer opnieuw vertelde dat het stresspijnen waren. ik moest niet druk met iets bezig zijn ofzo maar het kwam wanneer het wou. voor de rest waren mijn lichamelijke klachten niet specifiek de ene keer steken in mijn buik, de andere keer pijn in mijn arm en na verloop van tijd overtuigde ik mij ervan dat ieder keer als ik wat pijn had, het stresspijnen waren tenzij het langer duurde dan 15min en zo zijn de klachten stilaan verdwenen bij mij. maar met je medicatie zal je denk ik niet zo lang meer last hebben van de klachten die je hebt/had en je hebt ook vrij vlug hulp gezocht voor je probleem (als ik het goed lees) wat denk ik ook heel goed is.

    Reageer
    #6

    Ik ben ook zovaak bij de dokter geweest.. een hartfilmpje laten maken, bloeddruk opgemeten, bloed geprikt.. Maar niets te vinden uiteraard. Dan kan er weinig aan de hand zijn toch? Mijn klachten komen en gaan.. Al moet ik zeggen dat het al stukken minder is als voorheen, alleen als ik een dag druk ben geweest dan heb ik vaak de dag erna wel weer een beetje last.. Ken je dat?

    Reageer
    #7

    ik heb die dingen ook allemaal laten doen en op dat moment twijfelde ik er ook erg aan of het juist was wat de dokter zei. maar mijn psycholoog heeft dit ook uitgelegd via de afbeelding die ik er heb bijgevoegd. als je in het groen of het geel staat heb je nog speling van hoeveel je kan 'doen' maar als je dicht bij het rood zit of zelfs in het rood zit is dat het moment waarop je ook de klachten gaat krijgen. dus als ik in het geel sta of ver in het rode gedeelte en ik heb een drukke dag of een zwaardere periode dan kom ik heel gemakkelijk in het rode gedeelte en heb ik dus ook terug last van klachten en het enige dat mij daarbij helpt is tijd, rust en ontspanning. ik kan je wel zeggen ik heb dit probleem al ongeveer een jaar en 6 maand en bij mij is het nu wel al een hele tijd geleden dat ik nog steken of pijn op mijn borst gehad heb mede doordat ik het nu ook rustiger aan doe en beter naar mijn lichaam leerde luisteren. misschien kun je deze klachten ook vermijden door wat rustiger aan te doen.

    Bijlagen:
    Reageer
    #8

    Oke toch fijn dat ik niet de enige ben.. ? Ik hoop dat het bij mij ook snel weer weggaat.. Ik zal mijn stress eens in de gaten houden! Ben deze week redelijk druk geweest en sinds gisteravond dus weer last van benauwdheid en klachten, dus nu maar even rustig aan doen dit weekend.. Bedankt voor je advies!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    graag gedaan. ik ben blij dat ik je een beetje kon helpen.

    Reageer
    #10

    Ik zou ook kijken naar het lichamelijke stuk. Zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Histaminerijke voedingsmiddelen kunnen ook klachten geven, doordat ze adrenaline vrijmaken in je lichaam. Ook uitkijken met smaakversterker en kunstmatige zoetstoffen. Verder kunnen allerlei vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en allerlei neurotransmitters aan te maken. Denk aan stofjes als magnesium, vitamine B en D en omega 3.  Medicijnen remmen vaak de heropname van bepaalde stofjes maar doen niets aan die aanmaak ervan. Een orthomoleculair therapeut kan je specifieker advies geven.

    Reageer
Reageer op: Paniekstoornis, lichamelijke klachten.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief