Angststoornis

  • #1

    Hallo .

    Ik heb de laatste weken last van een aanhoudende druk op de borst . Wanneer de druk komt opzetten en ik iets anders voel in me lichaam krijg ik een soort van aanval . Klachten zijn daarbij : hartslag vliegt omhoog , zweten , gevoel van flauwvallen , droge mond , benauwd en paniek , tevens heb ik ook het gevoel dat ik heel erg duizelig ben en dreigt om te vallen . Ik krijg deze aanvallen overal in de auto het maakt niet uit en de laatste week krijg ik er meerdere per dag maar al neem ik een halve oxzazepam dan komen de klachten niet en met ademhalingsoefeningen kan ik de aanvallen doen afnemen iemand tips .

    Moet zeggen ben er wel de hele dag mee bezig dus een piekeraar . En ben al door de cardioloog onderzocht 16 ecg,s gehad sport test en 48 uurs holter regestratie gehad . Maar ikk kan het niet los laten denk nog steeds dat het me hart is . En alles is begonnen met een dikke paniekaanval 6 weken geleden .

    Groetjes en alvast bedankt voor tips

    Reageer
    #2

    Beste,

    Wat je ook doet, stop niet met je dagelijkse routine. Ookal heb je een paniek aanval. Gewoon even jezelf herpakken, hoe moeilijk dat ook is! En door.

    Het is vaak zo dat als je je angsten gerust stelt, je uiteindelijk niks meer kan. Als je nu stopt met auto rijden heeft dat geen zin. Je zal dan ergens anders paniek van krijgen.

    Ik raad jou aan te overleggen met de huisarts, want je bent er nog redelijk optijd bij. Praat met een praktijkondersteuner of psycholoog.

    Tot die tijd kan je een heel tablet nemen, als dat nodig is. En je moet je niet schamen, als jij een aanval hebt, zet wat Zen muziek op, doe ademhalingsoefeningen en pak een paar minuutjes voor jezelf. Maar wat je ook doet ren er niet voor weg.

    Zorg verder voor een structuur en regelmaat, en eet goed.

    Reageer
    #3

    Het heeft met je hart niets te maken. Het is hyperventilatie! Je zult de ademhalingsoefeningen toch consequent en regelmatig moeten blijven doen. Daarnaast raad ik je aan om naar een psycholoog te gaan voor je angsten.

    Reageer
Reageer op: Angststoornis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief