Angststoornis

  • #1

    Beste,

    Graag wil ik hier even mijn verhaal kwijt om jullie mening te horen. Ik ben een jongeman van 25, geen zeer sportief type. Dan ben ik weer in de sportschool te vinden maar dan kom ik ook een lange tijd weer niet. Ik probeer iedere week een uurtje te gaan zwemmen. Ik studeer en in het weekend een bijbaantje in de retail waardoor je actief op de vloer bezig bent.

    Het is alweer ongeveer 4 jaar geleden dat ik mijn eerste paniekaanval meemaakte. Erg schrikken toen en heb er daarna ook vaker last van gehad. De psycholoog had me eroverheen geholpen, toen had ik er geen last meer van en ben ik gestopt met de sessies.

    Nu kan ik zeggen dat ik af ben van de paniekaanvallen maar is er een gevoel van angst blijven hangen. Het komt met vlagen, vooral wanneer ik een mindere periode ervaar.

    De angst dat het elk moment kan 'gebeuren' zweeft onbewust in mijn gedachten rond. Ik probeer er niet aan te denken maar dan voel ik de hartkloppingen weer. In mijn lichaam heerst er een vermoeid en onrustig gevoel. Telkens weer neig ik ernaar om de hartslag in mijn hals te voelen om te controleren of het nog wel klopt. Ik heb een drukkend gevoel op mijn borst, vaag gevoel in mijn onderkaak, duizelig en een onwerkelijk gevoel.

    Nu ben ik kortgeleden nog naar de dokter geweest en die verwees mij dan ook weer door naar de psycholoog. Delen jullie deze mening want waar ik bang voor ben is dat er misschien toch te makkelijk over wordt gedacht in plaats van te onderzoeken of er niet echt wat is.

    Alvast bedankt.

    Groeten,

    Ron

    Reageer
    #2

    Het zijn toch wel klachten die eigenlijk heel goed passen bij angstaanvallen. Wat dat is wat je nu hebt. Je gaat daardoor hyperventileren.

    Reageer
Reageer op: Angststoornis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief