Langdurige hyperventilatie en "verandering"?

  • #1

    Hallo,

    Al een tijdje heb ik wat problemen en moet binnenkort weer eens naar de dokter (afspraak staat al).
    Nu ben ik niet zo'n doktersloper maar maak mezelf wel ENORM zorgen......maar dan ook zo erg, dat ik er wakker van lig en spontaan kan overgeven als het ware.

    Stom dat ik niet sneller naar de dokter ga, maar dat heeft ook zo ongeveer dezelfde uitwerking.......

    Afijn, ik kreeg last van tintelende handen en voeten, gewoon een gevoel van "slapen". Toen ook op andere plaatsen zoals lippen en ogen.
    Het werd daarna ook nog anders; minder slapen, meer een gevoel van tinteling en nu ondertussen prikkeling; ook echt alsof er een naald in je teen wordt gestoken.
    Dat is nu alleen nog in tenen en vingers, verder niet.

    Ik ben er wel mee naar de huisarts geweest, gezegd dat ik mijzelf erg druk maakte voor de afspraak met de specialist en hij keek even naar datgene waarvoor ik naar de specialist moet (want die afspraak duurde nog een wel even) en gaf aan dat ik mezelf niet zoveel zorgen hoefde te maken.
    De tinteling/prikkelingen deed hij af als "oh, een beetje hyperventilatie dus" en gaf daar verder niets over aan.

    Maar........klopt dat wel? Kan dat zomaar, hyperventilatie en deze klachten?
    Ik ben niet iemand om een dokter in twijfel te trekken, maar van -wat ik ervan weet- een beetje oppervlakkig ademhalen of versneld ademhalen zulke rare prikken?

    En dan; wat kan ik er tegen doen?
    Het probleem weghalen gaat dus even niet; misschien gaat het vanzelf weg als ik bij de specialist geweest ben omdat er dan blijkt dat er niets aan de hand is met me, maar voor nu; blijf ik gruwelijk zenuwachtig.

    Alle advies is erg welkom!

    Reageer
    #2

    De klachten passen zeker bij hyperventilatie. En al helemaal wanneer je je ergens druk over maakt.  Daar tegen helpen alleen maar ademhalingsoefeningen .

    Reageer
    #3

    Beste Vdn,

    Je bent niet de enige met deze klachten, zal mijn verhaal nog eens doen: Had af en toe een tintelend gevoel in mijn bovenbenen toen ik dit ging googelen kwam ik op MS uit sindsdien krijg ik de 1ne vage klacht na de andere. ( kamp er nu al 1.5 maand mee en krijg het ook niet weg ) dokter zei ook hyperventilatie en lachte mijn klacht van MS weg.  Nu heb ik iedere dag last van ( gevoel constant te moeten plassen, druk aan 1 oog, gevoel dat ik langs mijn lichaam loop, oorsuizen, tintelende ledematen, .. volgens mij komt dit allemaal door de angst. Soms is het even weg en dan komt het weer terug hoop dat ik er binnekort terug vanaf kom

    Reageer
    #4

    Hartelijk dank voor uw antwoorden allereerst.

    Goed om te lezen dat het wél "gewoon" hyperventilatie kan zijn; toen het echt ging prikken, twijfelde ik daaraan.

    Wat een rare dingen je lichaam dan ook kan doen he?
    Aan de andere kant; ga maar na als je iets vergeten bent en er met schrik aan denkt; hoeveel tintelt er niet en je voelt soms het bloed uit je gezicht wegtrekken. Dat zijn ook aparte sensaties hoor.

    Ik ga mezelf verdiepen in de ademhalingsoefeningen; bedankt!

    Reageer
    #5

    als je niet meer aan de symptomen denkt gaat het vanzelf over : Als je constant je lichaam in de gaten gaat houden ga je wel iedere dag iets geks opmerken.

    Reageer
    #6

    hoelang kan een angststoornis eigenlijk aanhouden want ik heb nu totaal geen angst meer maar toch zijn de symptomen wel nog allemaal aanwezig?

    Reageer
    #7

    De angst kan dan wel weg zijn, maar dat betekend niet dat de symptomen waaronder hyperventilatie dan ook weg zijn. Dat kan nog wel even aanhouden

    Reageer
    #8

    komt dit dan door de gewijzigde ademhaling ?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ja, dat inderdaad komen omdat je ademhaling anders is door de angstaanvallen. Daarom ook, dat je ademhalingsoefeningen moet gaan doen

    Reageer
    #10

    klopt maar ik denk niet dat iemand op zijn ademhaling let ? hoe kan je daar dan op oefenen

    Reageer
    #11

    Daar zijn nou juist die ademhalingsoefeningen voor. Ga naar een fysiotherapeut voor die oefeningen.

    Reageer
    #12

    Bij hyperventilatieklachten kunnen factoren spelen als onzekerheid, perfectionisme, teveel hooi op je vork enz. Daar dus ook aandacht aan besteden. Denk ook aan de rol van voeding, zoals teveel suikers en stoffen als histamine in de voeding. Ook kunnen er tekorten aan allerlei stoffen spelen; vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren, zoals magnesium, zink, vitamine B en D en omega 3. Bloedonderzoek zegt wat dat betreft niet zo heel veel. Goed voor je lichaam zorgen kan dus schelen. Rustige activiteiten als yoga kunnen ook helpen.

    Reageer
Reageer op: Langdurige hyperventilatie en "verandering"?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief