Ondraaglijk lijden

  • #1

    Als voorheen fitte vrouw van 31, kamp ik nu al ruim 5 maanden met vreselijke pijnsensaties, waarvan we de oorzaak maar niet lijken te kunnen vinden. Mijn familie heeft tot dusver voor mij gezorgd, omdat mijn gezondheid snel achteruit gaat. We zitten echter met ons handen in het haar.

    Het ziektebeeld blijft lang en descrutieve wijze lang aanhouden.

    Mocht de tijd zich aanbieden, mijn verhaal:

    Op 29/10/22 kreeg ik hevige hoofdpijn, wazig / dubbel zicht met druk achter mn ogen en werd ik overvallen door extreme vermoeidheid, versuft en warme wangen, wat zich uitte in een sidderend ruis welke onderhuids door mijn lichaam heen joeg en mij bijna buiten bewustzijn bracht. Omdat ik reed, schrok ik weer wakker en nam ik vervolgens korte adem teugen om bij bewustzijn te blijven en ben de vluchtstrook opgereden. Het voelde alsof mijn lichaam in soort comateuze toestand zou raken. Het voelde alsof ik vergiftigd was. Ik was net in een sauna geweest de dag ervoor. Was al wat duizelig en had zware benen. Hypercapnia? Sepsis?

    112 gebeld en zij dachten aan een paniekaanval.
    Mijn gezondheid is echter niet meer hetzelfde geweest en in sterke mate verslechterd. Die avond gebeurde het weer en huisartsenpost kon het niet helemaal plaatsen en stuurde me weer weg.

    Sindsdien ervoer ik iedere dag een terugval/aanval met schokkende ledematen, waarna ik ook uitvalsverschijnselen krijg, vooral mijn volledige rechterzijde van het lichaam en weer diezelfde elektriciteit door mijn lichaam voelde razen en soms wel tot 30 keer per moment buiten bewustzijn viel. In vorm van insulten. Ik denk dat mijn lichaam mij wilde uitschakelen maar mijn bewustzijn en alertheid zit in de weg.

    Doordat ik ben weggezet met een paniekaanval, werd het al snel enkel op mijn psyche gegooid en werd mij eerst 5 weken b12 injecties ingespoten (klachten verergerden) en hiernaast al snel allerlei angstmedicatie voorgeschreven. Wat overigens niets hielp. Het verergerde enorm. Ademhalingsdepressie sloeg toe. Dit breekt mijn hart, want ik ervaar deze vreselijke pijn voornamelijk fysiek. Ik ben inmiddels ook 15 kilo lichter terwijl ik blijf eten en drinken. Er is verder niks anders gecheckt qua bloedbeeld.

    Op ten duur leken de aanvallen steeds vaker tijdens het slapen terug te komen en viel ik daarbij steeds vaker buiten bewustzijn. Lage bloeddruk? Dan ervaar ik extreme duizeligheid, trage hartslag en ademhalingsproblemen. Alsof ik keer op keer in een doodsstrijd beland. Met open mond en droge ogen kwam ik weer bij. Comateuze toestand, zo leek het. Vreselijk!

    Ook na kou en warmte verschil ervoer ik intense schokken, tintelingen en viel regelmatig weg na of tijdens het douchen. Benen verkleurden rood/bruin bij rechtop staan en daarbij werd ik in m’n gezicht bleek en rillerig en duizelig en daalde mijn lichaamstemperatuur (34/35) + bloeddruk en zwakke pols. Dit ervaar ik ook na inspanning of het nuttigen van eten. Alsof bloedverdeling niet goed gaaf.

    Vaak en nog steeds ervaar ik een verdoofd gevoel in soms mijn hele lichaam. Alsof m’n lichaam me echt iets probeert te zeggen. Gaandeweg is mijn huid steeds droger geworden, zweette ik enkel nog uit mijn oksels en is mijn hoofd(huid) extreem droog geworden. Aftakeling na aftakeling en na 1 heftige bloeding, al 5 maanden niet meer ongesteld. HPV virus vorig jaar 2021 - nu: EBV-virus en Actinomyces gevonden, kreeg ik ook candida symptomen (mond en vagina).

    Ik heb uitdrogingsverschijnselen gevoeld waar je U tegen zegt. Rillerig en zwak dook ik weer m’n bed in om mezelf toch warm te krijgen. Koude, blauwe voeten en lippen. Maar keer op keer werd me verteld: niet levensbedreigend genoeg voor opname.

    Na 5 weken injecties b12 te hebben afgerond, (waarbij ik íedere dag wegrakingen had) begon mijn buik rondom mn navel te verharden als een plank en vreselijk zeer te doen, stekende helse pijn en dit verliep in aanvallen. Het voelde alsof iemand me open sneed. Zuurstof tekort door ademstops ‘s nachts? Organen deden vreselijk pijn. Hels. Uren verstreken en toen toch maar weer naar de 1e hulp. Eenmaal bij 1e hulp leken zij niks te kunnen vinden behalve dat er er wel extreem hoge waarde aan bacteriën en bloed in mijn urine werd aangetroffen: <1897. Bloed en leukocyten.
    Opvallend was het feit dat CRP waarde steeds laag blijft. <1. Er is een gist bacterie gevonden in mijn baarmoeder en ik ben niet meer ongesteld sinds ziekte.

    Wat er gaandeweg en afgelopen tijd vooral aan de orde is, is dat mijn spijsvertering/ stofwisseling nog langzamer lijkt te werken en ben ik al snel “massa” uit mijn lichaam verloren. Ik ben in 6 weken tijd 15 kilo in gewicht kwijt en dit blijft dalen. Ondanks mijn geforceerde eten. Darmen zijn verzakt, echter geen bacterie gevonden. Regelmatig bloed in urine

    Last van een staar met nauwe pupillen, dan weer grote pupillen. Dove en dan weer scherp gehoor met een blijvende ruis, tinnitus in oren en enorme “druk” op hersenen afwisselend met een verdoofd gevoel.

    De laatste tijd vraagt mijn lichaam bijna niet meer om eten en drinken en het alsof ik op mijn reserves leef.

    Mijn doorbloeding verloopt moeizaam, ben vaak onderkoeld en bibberig en voel me dan enorm zwak worden. Blauwe lippen, holle ogen. Blauwe voeten.

    Fysio gaf aan te zien dat er een sterke afbraak heeft plaatsgevonden in spier, bind, vetweefsel of juist vocht wat hij kon aflezen aan het hangende vel rondom mijn benen en billen, terwijl buik en middenrif juist extreem verhard / verkleefd aanvoelen. Spieren in bilstreek zijn sterk afgenomen en veelal weg (de zone waar in is geïnjecteerd).

    Testen die al zijn gedaan zijn de CT van hersenen en en deze lijkt schoon. Ruggenmerg ook, er bleek ook geen b12 tekort te zijn geweest al vanaf ‘t begin niet.

    Doordat er al veel is uitgesloten, lijken ze me niet meer te willen helpen en adviseren ze opname in een psychische kliniek. Daarbij antidepressiva, angst en zelfs antipsychotica. Dit, terwijl ik somatisch lijdt.

    Herkent iemand mijn klachten en weet hij/zij wat er in vredesnaam met mij aan de hand kan zijn?

    Ik voel me echt van het kastje naar de muur gestuurd en dit is na 5 maanden inmiddels ook mentaal, enorm zwaar om te dragen. Ik heb hier hulp voor moeten inschakelen.

    Reageer
    #2

    Het klinkt vreselijk. Maar als alles is uitgesloten, ga je niet dood.

    Ik lees dat er erg veel klachten kunnen ontstaan van onnodige b12 injecties. Oa nieren, darmen, enz.
    Dus misschien ben je ook wel slechter geworden van een verkeerde behandeling..

    Daarnaast klink je natuurlijk heel hyper en angstig en gefocused op de klachten. Dan wordt het bijna kip of ei verhaal (niet om je klachten kleiner te maken!).
    Je stress as in je brein is wellicht ook overactief geworden daardoor en geeft je hele lichaam het signaal dat het niet goed gaat. Je moest eens weten hoeveel klachten er uit die HPA-as voortkomen!

    Ik weet niet wat je mankeert, maar iets doorbreken is wel noodzakelijk.
    Antidepressiva en antipsychotica geven ook weer veel bijwerkingen.
    Misschien heb je wel baat bij iets dat tijdelijk de overprikkeling in je brein vermindert. Zodat je lichaam beter kan herstellen?

    Een 'kuur' met iets van anti epileptica of iets dat GABA verhoogt?
    Geen benzo denk ik.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je snelle reactie.
    Klopt hoor wat je zegt. Ben me er inderdaad van bewust dat hersenen heel veel teweeg kunnen brengen. Ik ben van gespierd en fit naar bang en vermagerd in 1,5 maand tijd dus het heeft zeker voor een overprikkeling gezorgd. Ik kreeg iedere dag een terugval.

    Er staan nog wat onderzoeken gepland. Echter ben ik door een medische molen gegaan en heeft dit op sommige vlakken de klachten doen verergeren. Qua overprikkeling. Ik had het idee dat de b12 inderdaad te veel is geweest, mijn hele nervus vagus leek ontregeld en ik plaste een tijdje direct alles uit en kon hierna ineens bijna niet meer naar de wc. Plas bleef soms een hele dag weg. Obstipatie en dan weer diarree en ineens drukkracht weg vanuit onderrug. Het klinkt bijna als een horrorfilm en onwerkelijk. I know. Ik ben ook meer dan op. Uitgeput.

    Nu is er onlangs een synacthen test uitgevoerd, waarbij ze cortisol aanmaak van de bijnieren gaan testen dmv bloedafname. Daarbij spuiten ze een minimale hoeveelheid ATCH-hormoon in. Nu merkte ik direct een misselijkheid op en een vermoeidheid, maar een uurtje na de test voelde ik me ineens een stuk helderder en sterker worden. Ik voelde me weer even "mezelf". Iets vitaler en  helderheid alsin geest. Bizar. Tranen rolden over m’n wangen, want dit ziektebeeld een aanslag op mijn lichaam en geest. Einde van de avond stortte ik toch weer in, zware spierverzuring, spasmes, hartkloppingen, onrust, raakte ik weer verward en deed m’n onderrug vreselijke pijn. Huilend alles doorgegeven aan assistent arts. Ik wacht nog op reactie maar ik begin het vertrouwen kwijt te raken in mijn lijf en durf bijna geen onderzoek meer aan, uit angst voor terugval of een bijwerking. Wellicht valt de oorzaak ook niet (meer) goed te achterhalen.

    Momenten dat het wel even goed gaat ben probeer ik dan toch enigszins te bewegen en iets van mn dagen te maken. Ik waardeerde die middag dus enorm toen ik even “energie” had.

    Bedankt voor je meedenken en zal je advies meenemen.

    Reageer
    #4

    In elk geval naar je huisarts maar een natuurgenezer kan kijken naar je hele gezondheidssituatie, zoals ook voedingspatroon, darmflora, hormoonhuishouding en kan adviseren over voedingssupplementen. Op alternatief gebied zijn ook testmethoden als een spiertest, waarmee je kan testen waar het euvel hem in zit en wat jouw lichaam nodig heeft aan middelen of methoden. Ik zou in elk geval je voedingspatroon onder de loep nemen en altijd etiketten lezen. De trend van tegenwoordig om minder of geen vlees te eten, kan voor problemen zorgen. Zo werkt soja ontregelend op je schildklierhormonen.
    Verder weet ik niet of je de pil slikt of hebt geslikt of andere hormonale anticonceptie gebruik/gebruikt hebt. Die werken nogal ontregelend. De pil werkt onder andere ontregelend op je schildklierhormonen. Overigens kan je schildklierproblemen lang niet altijd meten. Vaak kan je in het lichaam pas wat meten als er langere tijd iets is misgegaan.
    Droge huid en problemen met menstruatie kunnen samenhangen met ontregelde schildklierhormonen.
    Ik weet niet of je vitamine B12 al dan niet nodig is maar zo'n injectie is een stoot ineens en hulpstoffen kunnen voor problemen zorgen. Daarom ook zaak de juiste injectie te krijgen, zonder een bepaalde alcohol als hulpstof. Zelf slik ik druppels B12 zonder zoetstoffen. Slik trouwens ook wat anders supplementen maar is natuurlijk een beetje persoonlijk wat je nodig hebt.

    Reageer
    #5

    Hoi antikalk
    Het lijkt wel of ik je verhaal geschreven heb. Bij mij is het alleen wat langer gaande.
    Maar de laatste 6 maanden verlies ik ook spier en bind en vetweefsel en ook vocht denk ik. Ik heb ook los vel dat hangt. mijn huid is ook heel droog en heb ook schilfers en puistkopjes op me hoofdhuid. Last van haaruitval en nagels die geribbeld zijn. Het alsof het lichaam belemmerd word voedingstoffen op te nemen. Ik had altijd dikke aders, maar nu kunnen ze er geen meer vinden met bloedprikken. Heb spierzwakte en gewrichten zijn pijnlijk ,vooral me heupen. Maar wat je opnoemt in je verhaal herken ik. Ik heb 5 maanden geleden een mri en ct scan gehad, bloed onderzoeken kwam niet veel bijzonders uit. Er kwam uit dat ik iets vergrote bloedcellen had(tsh) en tekort vit d en b12 was nog maar net normaal, net binnen de referentie waarden. Mri zag ze een licht ingezakte maag en een niercyste, maar dat was binnen de norm zeiden ze. De waarden van het zink was ook te hoog. Het is net of de bloed circulatie te weinig verloopt. Alles word zo dun, je bijna alle botten zien. Maar nogmaals alles wat je schrijft herken ik. Waar al die klachten voor een oorzaak kunnen hebben is me een raadsel.
    Ik kon ook niet meer slapen dus heb slaap medicijnen gevraagt. Maar een vraagje aan je, heb je veel gesport zoals fitness of bodybuilding?
    Alvast bedankt voor alle reacties.

    Reageer
    #6

    Sorry voor het woord antikalk, het moet annika zijn komt door het woordenboek.

    Reageer
    #7

    Hoi john
    Ik denk dat ze een zware systematische schimmelinfectie heeft. Ik heb gister iemand gesproken die dezelfde verschijnselen had. Die schimmel neemt je hele lichaam over zei hij. Hij zei ook nog dat ie bijna niet meer lopen kon en alleen nog maar op bed lag. En dat je zo afvalt komt doordat alle voedingenstoffen opgevreten worden door de schimmel en in het bloed terecht komen.
    Ook dat je spier en bindweefsel verliest daardoor. Je lichaam moet ergens de energie vandaan halen.
    Met hem gaat het weer wat beter.
    Ik hoop dat ze dit leest
    Alvast bedankt voor je reactie john

    Reageer
    #8

    @anoniem66

    Ik kan dit berichtje in dit topic niet plaatsen... weet eerlijk gezegd niet waar je het over hebt

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Annika die dit topic geschreven heeft

    Reageer
    #10

    Misschien leest ze dit nog en heeft ze wat aan het bericht.
    Maar kan dat kloppen wat ik geschreven heb?
    Dat had me gister toevallig iemand vertelt.

    Reageer
    #11

    Hoi john
    Ik heb het verhaal van annika gelezen en herken dit. Nu heb ik de afgelopen maand iemand gesproken die hetzelfde gehad heeft en hebben bij hem candida in het bloed gevonden. Hij heeft ook al tientallen jaren last van symptomen en plots heel erg. Daarom had ik dat verhaal geschreven. Zijn huid branden ook heel erg en had bijna precies dezelfde symptomen als annika. Kan het zijn dat candida je lichaam uitdroogt? Omdat een kalknagel ook een schimmel is kan het ook je huid en je lichaam uitdrogen denk ik . Wat denk jij hiervan john? Mvg

    Reageer
    #12

    Dat is dan toch een andere schimmel dan die die candida veroorzaakt, bespreek het met je huisarts

    Reageer
    #13

    Beste John
    Schijnbaar weet jij ook niet wat candida kan veroorzaken als het in je bloed zit en jaren met vage klachten rond loopt. Je weet Schijnbaar ook niet dat een zware schimmelinfectie de primaire oorzaak is van 90% van de ziektes die je ontwikkelt.
    Weet je ook niet dat meer dan 50% van de wereldbevolking met een schimmelinfectie te hebben zonder dat ze het weten. Misschien moet je daar is in verdiepen. Maar candida word erkend in de medische wereld, want dan kunnen ze pilletjes meer verkopen. Maarje, misschien toch in verdiepen john. Succes

    Reageer
    #14

    Candida word niet erkend, moest het zijn

    Reageer
    #15

    Nee ik weet het niet. Kan niet alles weten, daarom dat ik dan ook naar de huisarts verwijs

    Reageer
Reageer op: Ondraaglijk lijden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief