pijn in de rug en de ribben

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hallo, ik heb nu 4 dagen last van mijn ribben en mijn rug aan beide kanten. Eerst alleen links, maar daarna voelde ik het ook rechts. Als je er op drukt doet het heel veel pijn. Als ik me op bepaalde manieren draai doet het ook pijn. En aan het einde van de dag voel ik me rug constant pijndoen.. Ben al naar de dokter geweest, wacht nu op de uitslag van een bloedonderzoek. Iemand enig idee wat dit kan zijn??

  Reactie
  #2

  Nog even vergeten te zeggen. Ik heb ook last van opgezette klieren in mijn nek en nekpijn en hoofdpijn.

  Reactie
  #3

  Het klinkt misschien een beetje vreemd maar als je over rugpijn spreekt, kan het heel veel zijn. Je hebt echt te weiniggegevens gegeven om hier iets zinnigs over te zeggen.

  Het is in ieder geval een infectie, want je afweer is geactiveerd. Dit verklaart de opgezette klieren.

  Om het toch te proberen kom ik eerst uit bij je longen. Ben je benauwd? Moet je hoesten? geef je fluimen op? Moet je niezen? En heb je koorts? Het kan een longontsteking zijn.

  Ann de rugzijde zitten ook de nieren. Plas je goed? Geen branderige sensatie bij het plassen? het zou dan een urineweginfectie kunnen zijn waarvoor een antibioticum nodig is. Een urineweginfectie begint vaak bij de plasbuis maar kan via de urinewegen opstijgen naar de nieren, eerst nog aan één kant en later ook aan de andere kant. Dit moet snel verholpen worden met een antibioticum, anders kan het zich door het hele lichaam uitbreiden en dat is gevaarlijk.

  Ik hoop dat het meevalt, in ieder geval beterschap.

  Reactie
  #4

  Die klieren zitten er al een langere tijd (aantal maanden). Ja de rugpijn kan ik niet echt uitleggen, het zit bovenin bij mijn schouderbladen maar ook onderin. Aan het einde van de dag is het het ergst of als ik lang heb gestaan of gezeten.. Met plassen heb ik geen problemen. Heb ook niet echt last van hoesten, ben een heel klein beetje verkouden, maar zoals de meeste mensen in deze tijd van het jaar. Het is niet dat ik raar hoest ofzo..
  Bedankt voor je reactie.

  Reactie
  #5

  Hoge rugpijn is meestal het gevolg van stress en spanning. De spieren trekken continu de schouders op en worden daar moe van en verkrampen. Spierkramp dus, en dat is pijnlijk. je kunt proberen ontspanningsoefeningen te doen waarbij je je schouders beter leert ontspannen.
  En heb je een goede werkplek, of zit je de hele dag verkeerd achter een beeldscherm? Dat kan dezelfde problemen geven. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

  Reactie
  #6

  De beschrijving doen mij het meest denken aan een myogene oorzaak van de spierpijn. Massage, sauna, verwarmende oliën, en pijnstillers om te starten en zo snel mogelijk meer activiteit ontplooien. Trap lopen, boodschappen doen, wandelen, fietsen, trimmen, fittnessen en nog meer van dit soort dingen.

  Reactie
  #7

  oei oei oei, zonder oorzaak is bij rugpijn massage, warmte enz. niet altijd aan te bevelen!
  ik ben weleens huilend van de pijn de infrarood sauna uit gekropen en ook massage kan soms net even teveel zijn.
  eerst uitslagen dokter afwachten.
  De rugpijn kan door infectie komen, maar ook een aparte kwaal zijn.
  als het niet duidelijk is ga dan even naar Manueel therapeut of Chiropractor om even naar de rug te laten kijken.
  Ben je gevallen, ongeluk gehad?
  Sterkte Brenda

  Reactie
  #8

  Verschillende oorzaken kunnen een rol spelen in het ontstaan van lage rugklachten. Lichamelijk gezien is een onderscheid te maken tussen klachten welke ontstaan door spierproblemen (myogeen), klachten welke ontstaan door bot en gewrichtsproblemen (artrogeen) of klachten waarbij het probleem meer met zenuwen te maken heeft (neurogeen). Vaak is er sprake van een combinatie van deze klachten en zullen ze elkaar beïnvloeden.

  Bij myogene klachten worden de klachten vaak erger in de loop van de dag, voornamelijk op drukke dagen (zowel mentaal als fysiek) zijn de klachten meer aanwezig. Ook ’s nachts kunnen myogene klachten verergeren, dit heeft dan vaak te maken met een verkeerde houding in bed (b.v. buikslapen), of een slechte matras.

  Bij artrogene klachten verergert de pijn vaak op het moment dat er na het rusten weer bewogen gaat worden (b.v. ’s morgens bij het opstaan). Bij artrogene klachten ontstaan bijna altijd ook myogene problemen, omdat door de pijn de spieren meer worden aangespannen en op die manier uiteindelijk weer pijnlijk worden. De problemen komen vaak of uit de onderrug (een wervelprobleem) of meer vanuit de overgang van de rug naar het bekken (het SI-gewricht).

  Bij neurogene klachten wordt de pijn veroorzaakt door een afknelling of een beschadiging van een zenuw. De pijn wordt vaak op een andere plek gevoeld dan waar het daadwerkelijke probleem zich bevindt. Bijvoorbeeld pijn in het been door een afknelling in de rug. Er zal altijd eerst moeten worden gekeken waar de zenuwprikkeling vandaan komt. Komt het uit de rug doordat er een tussenwevelschijf uitpuilt? (Hernia). Of wordt er een zenuw geprikkeld op een andere plek in de onderrug, het bekken of de heup? (Ischias). Of ligt de oorzaak toch ergens anders.

  Ook psychosociale problemen en omgevingfactoren kunnen een rol spelen bij het ontstaan of in stand houden van lage rugklachten.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi allemaal bedankt voor jullie reacties.
  Uit de uitslag kwam niks, dus ben weer terug gegaan en de dokter zei dat het waarschijnlijk door een vekeerde beweging of hyperventileren komt en door de pijn ga je nog meer verkramt bewegen en hyperventileren, waardoor het dus erger word.. Ik heb nu pijnstillers gekregen en daardoor moet ik dus weer normaal gaan ademhalen enz. Hoop dat het werkt, geloof er zelf nog niet echt in maarja dat zien we dan vanzelf

  Reactie
  #10

  Het is een plausibele verklaring. Je kunt zelf ook veel doen om de hyperventilatie proberen te voorkomen.

  Lees deze folder van de Nederlandse Hyperventilatie Stichting eens: http://www.hyperventilatie.org/pdf/wiehelptmij.pdf

  Reactie
  #11

  Ik lees net jouw verhaal en dat deed mij aan mijzelf denken. Bij mij is net het syndroom van Tietze vast gesteld. Klinkt enger dan het is. Het is een onsteking van je kraakbeen tussen je ribben.
  Mijn klieren zijn elke keer op een andere plek opgezet en mijn ribben doen pijn. Vooral op de aanhechtingspunten. Na het drukken op de ribben wordt de pijn erger. Aan het eind van de dag voelt het of je onder een blok beton hebt gelegen en doet je rug pijn van je schouderbladen tot onderaan. Een BH dragen is ook een kriem. Heb al heel wat beugels er uit gesloopt. Misschien kan je wat met dit verhaal en misschien is het bij jou niet van toepassing. Succes!

  Reactie
  #12

  Hallo allemaal,

  Sinds een week ben ik echt extreem moe en had ik wat buikpijn. Omdat ik bij een huisartsenpraktijk werk heb ik zelf even mijn urine nagekeken en ik had inderdaad een blaasonsteking. Maar hoort die moeheid daarbij? Ik slaap echt genoeg maar op mijn werk moet ik gewoon moeite doen om niet in slaap te vallen. Dat is toch niet normaal voor iemand van 22??

  Reactie
  #13

  Ja hoor, dat kan zeker als gevolg van de blaasontsteking optreden. Je lichaam verbruikt veel energie om tegen de indringers te vechten.

  Bespreek het even met een van de huisartsen in jullie praktijk, want een jongedame die van vermoeidheid in slaap valt is niet normaal, en er kan misschien meer aan de hand zijn.

  Reactie
  #14

  hallo mensen , ik ben patje en heb ook al een hele poos pijn ter hoogte van mijn zweefribben .
  ik heb al van alles geprobeert zoals , pijnstillers spierontspanners tot cortisoon tabletten maar zonder enig resultaat .
  Heb al fotos van de maag laten maken , nek , schouder en ruggenwervel maar er kwam geen echte uitslag uit .
  Wat slijtage maar niets ernstigs , heb ook al toot 2 keer toe bmoed laten trekken om te zien of ik geen becterew had en ben ook al bij 3 artsen geweest en die vertelden me ook dat ik geen fibiomylgie heb .
  Daar sta ik dan ...weet nog steeds niets en mijn bloed was perfect in orde op alle test .
  had ook last rondom mijn schouders en daar neem ik nu boswellia voor en het helpt "daar" wel maar de pijn in mijn ribben met uitstraling rug blijft maar duren .
  Vandaag heb ik gewerkt met een verstevegingsband rond mijn zweefribben en rug ,,,geen last ,,,ik doe hem af en de elende begint weer .
  Was een tijde met acupunctuur bezig en het bleek te helpen totdat ik een opgejaagde dag had en gestrest was met als gevolg dat alles opnieuw is begonnen .
  Heeft iemand hier al zoiets meegemaakt en ergens een middel of hulp voor gekregen ?
  Heb maandag een afspraak bij proff ombregt in kanegem (tielt) , het schijnt dat hij de geschikte persoon is ,,,nu bang afwachten alhoewel tot nu toe alle testen er goed uitzagen .
  Grtjs patje

  Reactie
  #15

  Het enige opvallende in jouw verhaal is het directe verband dat je zelf legt met spanning en stress. Het zou kunnen dat je daarin de oplossing te zoeken hebt. Ook al omdat eerder onderzoek door meerdere medici niets heeft aangetoond.

  Reactie
Reageer op: pijn in de rug en de ribben
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief