dosis antibioticagebruik balanitis (eikelontsteking)

 • #1

  Seks is gevoelig. Dacht eerst aan een gescheurd toompje ofzo, heb het ingesmeerd met sudocreme en vaseline maar dat heeft misschien wel averechts gewerkt Het is dus een onsteking aan de eikel en/of binnenkant voorhuid. Ik heb alle verschijnselen van een balanitis. Mijn voorhuid gaat nu niet meer naar achteren en goed schoonhouden lukt dus ook al niet meer.
  Ik vond op internet dat als schoonmaken of een bacteriedodende zalf op de eikel smeren niet lukt dat dan antiobiotica en/of een besnijdenis zouden helpen.

  Lang verhaal kort : ik wil nog even niet naar de dokter en heb zelf medicijnen online gekocht , Flagyl 400 mg (metronidazole). Ik las ergens dat je dan 7 dagen lang 3 pillen per dag moet en de kuur moet afmaken.

  Mocht hier iemand zitten met meer medische kennis , is die dosering dan een redelijke inschatting voor een dergelijke ? Zonee, wat zou u adviseren en waarom?

  Ik weet, heel onverstandig om niet naar de dokter te gaan, maar ik wil eerst dit een weekje zelf proberen.

  Reageer
  #2

  Dat is dan niet verstandig. Metronidazol is een zwaar antibioticum en NIET geschikt voor zelfmedicatie en ook niet voor de behandeling van balanitis. Want dat kan een schimmelinfectie zijn. En sudocreme en vaseline zijn daar dan eveneens ongeschikt voor.
  Antibiotica zijn geen onschuldige middelen! Ook de dosering die je noemt is onjuist!
  Ik ga over de dosering ook geen advies geven, want je gebruikt een zwaar ongeschikt middel

  Reageer
  #3

  Ik had juist begrepen dat dit (in ieder geval in het buitenland) veel wordt voorgeschreven bij balanitis.
  OK misschien inderdaad heel onverstandig maar ik ben al begonnen en bij antiobiotica kan je niet zomaar stoppen en moet je de kuur afmaken. Ik vond die 7 dagen op internet.

  Maar als ik bijvoorbeeld na 3 dagen van mijn klachten verlost zou zijn, en een arts zegt dat ik al na een dag of 5 ofzo kan stoppen omdat dat metrinidazol een heel zwaar middel is, is dat voor mij bruikbare informatie.

  Of iemand die hetzelfde euvel heeft gehad en Flagyl gebruikt heeft, klopt die 7 dagen driemaal daags een tablet een beetje

  Reageer
  #4

  7 dagen 3 x daags 400 mg is veel te veel. Daarbij zou je dan ook nog een maagbeschermer moeten gebruiken
  Het middel is niet geschikt waar je het voor gebruikt! Ik denk niet dat je hier een arts gaat vinden die dat voor je probleem gaat voorschrijven. Het is vooral een middel tegen maag- en darmbacteriƫn.
  Ik raad je dringend aan om een arts op te zoeken

  Reageer
  #6

  Het middel wordt ook wel in Nederland voorgeschreven volgens info op apotheekDOTnl

  In ieder geval bedankt voor uw waarschuwing dat 3x daags veel te veel is . Ik ga verder met 2x daags 400 mg, en zal zo maar even een maagbeschermer halen bij de drogist.

  Reageer
  #7

  natuurlijk wordt het in Nederland voorgeschreven maar op de website staat dan ook waarvoor het word voorgeschreven. En dat is niet balanitis

  Reageer
  #8

  Ja staat er wel

  Attachments:
  Reageer
Reageer op: dosis antibioticagebruik balanitis (eikelontsteking)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief