vaak hyperventileren + paniek?

 • #1

  In november/december had ik plots last van hyperventileren. Dat gebeurde ongeveer eens per week en was op zich niet zo erg voor mij. Het ging snel over en was niet zo extreem. Dit is vanzelf gestopt.

   

  De laatste weken echter heb ik intense aanvallen soms 4 keer per week. Ze beginnen altijd hetzelfde: ik heb het gevoel dat ik ga flauwvallen en overgeven, ik loop weg en dan begin ik te wenen en te hyperventileren. Nu ze ook voorkomen op 'random' momenten in het openbaar, heviger en vaker, vind ik het wel echt vervelend. Vandaag midden op de dienst gebeurde dit, en dit is toch maar gênant, zeker omdat ik ook begin te wenen en helemaal niet meer bij mezelf ben. Verder kan ik ook zeggen dat ik de laatste weken/maanden last heb van spanningshoofdpijn. Ik ben naar de osteopaat geweest omdat ik  weet dat je geen pijnstillers chronisch mag nemen, maar de hoofdpijn is slechts 1 week minder geweest. Het is ook erger dan vroeger zodat dat ik ook bijna dagelijks misselijk ben, wat ik vroeger bij normale spanningshoofdpijn niet had.

  Mijn vraag is dus een beetje waar ik aan moet denken? Is dit eerder psychologisch, want ik heb wel wat stress en volg momenteel therapie, maar ik heb niet het gevoel dat ik op mijn 'laagst' ben. Of kan dit in combi met de hoofdpijn (en ook prikkelbare darm en vaak buikklachten) ook iets anders zijn?

  Reageer
  #2

  Het lijkt er toch sterk op dat het te maken heeft met stress/spanningen/angst en hyperventileren

  Reageer
  #3

  en wat kan ik hier dan aan doen? Therapie alleen blijkt niet genoeg te zijn dan...

  Reageer
  #4

  Ben je onder behandeling bij een psycholoog?

  Reageer
  #5

  Ja, alleen niet specifiek rond stress ofzo

  Reageer
  #6

  Bespreek het dan toch maar met de psycholoog

  Reageer
Reageer op: vaak hyperventileren + paniek?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief