bloedonderzoek

  • #1

    mijn bloed is op enkele dingen onderzocht,ik kreeg hierover de uitslag via de assistente van de huisarts,gelukkig was bijna alles goed,alleen ``t BSE zou te hoog zijn en daarom moet ik over 4 weken opnieuw prikken.ik vroeg wat dat inhoud en ze zegt dat `t betekend dat ik te veel ijzer in `t bloed heb.de volgende dag heb ik nog teruggebeld om de hoogte van de waarde te vragen,ze zegt in eerste instantie dat ik er niks aan heb om dat te weten omdat me dat toch niks zegt,na lang aandringen verteld ze dat de waarde 19 is en dat `t tussen 0 en 8 zou moeten zijn,en dat `t betekend dat er ergens een ontsteking zal zijn.
    Ik vind nergens iets terug over BSE waarden tussen 0 en 8,halen ze hier niet iets door elkaar?? mischie met `t HB ? ( daarvan weet ik dat `t iets met ijzer te maken heeft en dat die ongeveer 7-8 moet zijn)

    Reageer
    #2

    Normaal ligt de waarde ongeveer tussen 3 en 15 mm, enigszins afhankelijk van de gebruikte methode. Vrouwen hebben ook gemiddeld een iets hogere bezinking dan mannen.
    Het bezinkings-getal wordt door vele parameters beïnvloed, maar is een vrij goede maat voor de activiteit van ontstekingsprocessen in het lichaam. Bij ontstekingen zijn bepaalde eiwitproducten (in het bijzonder fibrinogeen) in het bloed te vinden. Deze zorgen er voor, dat de oppervlakte van de erythrocyten (rode bloedcellen) verandert van electrische lading, waardoor zij meer samenklonteren dan anders en sneller naar beneden zakken. De BSE zegt echter weinig over de oorzaak van die ontsteking: het kan evengoed om een zere keel gaan, als om een reumatoïde artritis of een blindedarmontsteking. Omdat de bepaling zeer eenvoudig is en weinig kost wordt hij in Nederland per jaar miljoenen malen uitgevoerd. Een ongewoon lage bezinking kan wijzen op toegenomen stroperigheid van het bloed, bijvoorbeeld door een teveel aan bepaalde eiwitten.

    Reageer
    #3

    hallo,dit stukje ben ik al ergens op `t internet tegengekomen,maar wat mij verbaasd is dat er bij mijn uitslag staat dat de waarde tussen 0 en 8 moet zijn,vandaar dat ik me afvraag of ze niet iets door elkaar halen.

    Reageer
    #4

    Mijn bezinking is 2 mm is dit niet veel te laag en geeft dat klachten?

    Reageer
    #5

    Het is pas niet goed als de BSE hoger dan 20 is. Dat geeft dan namelijk aan dat er een ontsteking of infectie actief is.

    Reageer
    #6

    Heeft u hier al antwoord op gekregen?

    Reageer
    #7

    Mijn bse is 5 is dat normaal

    Reageer
    #8

    Dat kan een normale waarde zijn

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Mijn bse waarde is 2. Ik lees dat dit een toegenomen stroperigheid van het bloed kan betekenen. Zijn daarvoor bepaalde eiwitten verantwoordelijk? Of teveel eiwitten?
    Zo ja, welke eiwitten dan?

    Reageer
    #10

    Een ongewoon lage bezinking kan wijzen op toegenomen stroperigheid van het bloed (polyglobulie), bijvoorbeeld door een toename in rode bloedcellen of door een vormverandering van de rode bloedcellen. Dat zou dan onderzocht moeten worden

    Reageer
    #11

    Laatst bloedonderzoek gedaan MCV waarde 105 bezinking 8
    Zijn dit normale waarden?

    Reageer
    #12

    Bij de uitslag van een bloedonderzoek staan ook altijd de referentiewaarden vermeld. Dan kun je zelf zien of de uitslag binnen de referentiewaarden valt

    Reageer
    #13

    Mijn bloedbezinkingswaarde is 2. Wat kan ik doen om die waarde omhoog te krijgen?

    Reageer
    #14

    En waarom zou dan hoger moeten?

    Reageer
    #15

    Mijn BSE waarde is 8 is dat normaal was wel ziek toen ik bloed moest prikken?

    Reageer
Reageer op: bloedonderzoek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief