Vage klachten

 • #1

  Dag allemaal ik heb al heel lang last van angsten (angststoornis) en dan met name door lichamelijke klachten die ik voel. Ik voelde me een tijdje onrustig, opgejaagd maar kon dit niet plaatsen. Vorige week werd ik duizelig en sindsdien ben ik helemaa angstif. Ik heb vage klachten die ik niet kan plaatsen. Zoals; duizeligheid, misselijk, geen eetlust soms, rare ademhaling, heel onrustig nerveus gevoel, nergens zin in hebben. Het liefst zitten en na denken over de klachten die ik heb. Soms gaat het even beter en dan heb ik iets later weer klachten. Zijn er meer mensen die hier last van hebben? Kan dit allemaa angst zijn en stress?

  Reactie
  #2

  Toevoeging; last van maag ook. Opgeblazen gevoel/krampen etc. Deze klachten komen en gaan. Soms voel ik me even goed maar nu heb ik weer een periode met deze klachten. De duizeligheid beangstigd me. Is dit normaal..

  Reactie
  #3

  Het zijn toch typische klachten bij een angststoornis. Je zou hiermee naar een psycholoog kunnen gaan

  Reactie
  #4

  Is het mogelijk dat de klachten zomaar uit het niets komen? Dus zonder stress of angst..

  heb ook last van een rare ademhaling waardoor ik soort vaag gevoel krijg in me hoofd en schouderbladen. Is dat ook typisch? Zijn al deze klachten wel gewoon voor ‘angst’ en stress? Ik kan het soms gewoon niet geloven en dat maakt het nog erger

  Reactie
  #5

  Die komen niet zomaar uit het niets. Maar het zijn wel allemaal typische klachten

  Reactie
  #6

  Is het mogelijk dat dat onbewust uit het ‘niets’ gebeurt.. kunnen deze klachten ook bij hyperventilatie horen? Niet aanvallen maar meer de hele dag door

  Reactie
  #7

  Kan voor een deel samenhangen met je voedingspatroon en tekorten aan voedingsstoffen. Altijd belangrijk om te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Matig met snelle suikers. Geraffineerde suikers beter laten staan. Histaminerijke voedingsmiddelen kunnen ook klachten uitlokken. En uitkijken met toevoegingen als smaakversterker en kunstmatige zoetstoffen. Misschien wat voedingssupplementen. Daarvoor advies vragen.

  Eventueel pilgebruik kan ook klachten geven. En denk ook aan de invloed van electro-magnetische velden, zoals van wifi en smartphone.

  Verder kan er een stuk onzekerheid meespelen. Kijken wat je daar aan kan doen. Altijd goed naar jezelf blijven luisteren en dingen doen die bij je passen.

   

  Reactie
  #8

  Dank voor je reactie. Ik heb soms in dit soort periodes juist geen eetlust ik eet dan echt verplicht. Voel me dan onrustig nerveus en soms gewoon echt niet lekker. Wat zou ik hier aan kunnen doen. Wat zou helpen.. ik hoop op reactie

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Je moet hiermee naar een psycholoog gaan en naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen

  Reactie
  #10

  Dank voor je advies!

  Reactie
  #11

  Dag Sarah, ik herken me zelf in jou verhaal.. ik heb soms door het jaar heen dat mijn eetlust verdwijnt. Ik heb het nu al bijna een maand soms last van maag. Is dit normaal? Kan dit komen door zorgen. Ik heb niet het idee dat ik echt aan het piekeren ben. Het begon plots. Daardoor ben ik juist gaan piekeren..

  Reactie
  #12

  Niemand?

  Reactie
Reageer op: Vage klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief