Vage klachten

  • #1

    Hi, ik zal me even voorstellen. Ik ben een vrouw van 34 jaar, 2 kindjes van 5 en 8. Eigenlijk al sinds klein af aan last van angsten, als er iemand ziek was, was ik bang dat ik het ook had. Daarna heel lang rustig geweest. Sinds de geboorte van onze jongste zijn de klachten weer toegenomen. Ik probeer al een tijd uit te zoeken wat er nou is. Ik heb een vermoeden dat cafeïne en alcohol enorme triggers zijn in mijn angsten. Klachten die ik heb zijn:

    - draaierig (Vooral in de ochtend)

    - gevoel flauw te vallen

    - overslaand hart

    - een soort van ruis gevoel in mn borstkas (Vooral hier maak ik me druk om)

     

    Ik merk dat ik vooral bang ben om dood te gaan. Zijn dit nu echt kenmerken van CHV of zitten hier klachten tussen die niet 'normaal' zijn. Naar de dokter gaan is echt een drempel, wat zeg je nou tegen hem? Is het niet raar? Volwassen vrouw die denkt dat ze dood gaat? Pff... ga bijna op vakantie en wil gewoon genieten. Wie stelt me even gerust?

    Reageer
    #2

    Sylvie doe eens de hyperventilatie-en angstoornistest op de site. Daarmee heb je al een indicatie.

    Reageer
    #3

    Beste Ftp,

    Ik ben ermee bekend dat dat speelt bij mij (beiden). Het komt met vlagen. Dan weer een hele tijd niet en dan ineens in alle hevigheid weer...

    Reageer
    #4

    Het zijn wel klachten die wijzen op chronische hyperventilatie.

    Als je er erge last van hebt is het toch beter om even naar de dokter te gaan. Als je wat rond leest op het forum zul je merken dat veel mensen er in mindere of meerdere mate last van hebben. Ik sukkel zelf al bijna 2 jaar met angst en chv. Ik heb verschillende onderzoeken gehad voor men de diagnose chv gesteld heeft. Gelukkig ben ik nu stilaan aan de beterhand. Je hoeft je dus helemaal niet te schamen om naar de dokter te gaan.

    Reageer
    #5

    Het lijken toch vooral CHV klachten

    Reageer
    #6

    Ben je voor de angsten ook al bij een psycholoog geweest

    Reageer
    #7

    Alcohol zorgt, door de snelle suikers, voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel en zorgt voor nog veel meer ontregelingen. Een schommelende bloedsuikerspiegel kan angstklachten uitlokken. Cafeïne zorgt voor het vrijmaken van stresshormonen in je lichaam. In thee zorgt de theanine voor een langzamere opname van de theïne, waardoor je die klachten niet krijgt. Veel vrouwen hebben ook te maken met oestrogeendominantie, wat ook klachten kan geven. Is bij te sturen met de juiste voeding en natuurlijke middelen.  Belangrijk is altijd om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Bepaalde voedingssupplementen kunnen ondersteunend werken. Een orthomoleculair therapeut kan nader advies geven.

    Reageer
Reageer op: Vage klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief