kaleidoscoop – zicht

  • #1

    Af en toe doen mijn ogen erg raar. Het is te vergelijken met een kaleidoscoop. Allemaar vlakjes die ook nog eens draaien. Focussen lukt dan ook niet. Het duurt soms langer dan een half uur en is erg vervelend.
    Kent iemand dit?

    Reageer
    #2

    Wat je beschrijft lijkt een beetje op duizeligheid als gevolg van een energietekort, bijvoorbeeld van suiker of zuurstof.

    Kan dat kloppen? Bijvoorbeeld als je net een stuk gefietst hebt, of na het sporten, of als je vergeten hebt te ontbijten...?

    Reageer
    #3

    Hallo Pim.

    Nee, dat klopt niet. Het overkomt me gewoon, bijvoorbeeld terwijl ik rustig zit te werken. Ook treed het wel eens op wanneer ik mijn hoofd buig.

    Reageer
    #4

    Als de klachten optreden bij bijvoorbeeld buigen, dan zouden de klachten veroorzaakt kunnen worden door een lage bloeddruk. De huisarts kan de bloeddruk meten, dan heb je een verklaring. Een lage bloeddruk is trouwens onschuldig. De klachten die je beschrijft zou je kunnen benoemen als orthostatische hypotensie.

    Reageer
    #5

    Ik heb precies hetzelfde. Vaak wordt dit gevolgd door hoofdpijn.
    Het is waarschijnlijk een vorm van migraine. Ik heb het vaker na zeer slechte nachtrusten. Maar hoe te verhelpen? Ja beter slapen?

    Reageer
    #6

    Ik heb dit inderdaad de laatste tijd ook erg vaak. In het begin had ik het misschien 1 a 2 keer per jaar, maar sinds de laatste maanden bijna dagelijks. Vaak gevolgd door een stevige pijn in het hoofd en duizeligheid.

    Nu weet ik wel wat migraine is, maar dat is het niet. Vaak komt het bij mij als ik heel veel stress heb gehad of iets vervelends heb meegemaakt. Ook ik weet helaas niet wat dit kan zijn. Ik heb hierover gegoogled en alles, maar kan er niks over vinden. Ook ik zou heel graag willen weten waar dit vandaan kan komen.

    Groetjes,
    Denise

    Reageer
    #7

    Verschijnsel komt mij bekend voor en is enorm irritant. Ik kan niet vaststellen wat de aanleiding is: na 'n normaal ontbijt, met een normale bloeddruk en op dagen die veel minder stressvol zijn dan andere doet zich dit verschijnsel voor. Het eerst begint het aan de randen van mijn zichtsveld en breidt zich dan verder uit naar het midden.
    Hoofdpijn blijft bij mij gelukkig weg, maar zoals iedereen waarschijnlijk, maak ik mij er soms wel zorgen om.
    Als gevolg van mijn werk, wordt ik 2-jaarlijks gekeurd, waarbij een oppervlakkig onderzoek van de ogen plaats vindt en nooi enige op- of aanmerking gekregen.
    Zou echt graag meer hierover willen weten...

    Reageer
    #8

    vandaag voor het eerst een kaleidoscoopzicht. Ik wist eerlijk gezegd eerst niet hoe ik het moest omschrijven maar dacht er in eens aan dat mijn zoon vroeger zo een ding had. Je kan je beeld scherm niet meer lezen en smsen gaat niet meer! Ik heb de huisarts toch maar even gebeld. Ik kan niet voor de andere natuurlijk spreken maar in mijn geval is de conclusie: Slecht slapen, in combinatie met plotselinge stress ( een pittige woordewisseling) en daarnaast heb ik al een langere tijd een flink vitamine D tekort dit alles veroorzaakt bij mij de kaleidoscoopview. De oplossing voor mij was, Een snufje zout oplikken, iets heel zoets nemen en de komende 3 maanden dagelijks vitamine CAD bruis voor een aanvulling van mijn vitamine D. En verder even rust houden. Ik voel me nu al een stuk beter, kaleidoscoopview is weer redelijk weg alleen nu erge hoofdpijn en pijn in mn nek.

    Hopelijk heeft iemand hier iets aan! Bij mij is dus de sluimerende vitamine d te kort de oorzaak.

    Groeten Regina

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Gisteren had ik ook kaleidoscoopzicht, net zoals enkele jaren geleden - dus gelukkig niet zo vaak. Het begon als een klein vlekje in het focusgebied van beide ogen. Na 10 minuten was dit vlekje gegroeid en benam ongeveer 25% van mijn zicht. De buitenkant groeide verder, terwijl in het midden een gat ontstond waardoor ik weer normaal kon zien.
    De rechterkant werd snel dunner en verdween, waardoor ik nog een kaleidoscoop had in de vorm van een halve (afnemende) maan. De vlek werd groter en raakte op een gegeven moment de rand van mijn ogen. Toen was het effect snel weg.
    In totaal duurde het ongeveer een half uur. Een uur later kreeg ik nog wel bonkende hoofdpijn, maar die was met twee paracetamol snel onderdrukt.

    Er is niet direct een oorzaak aan te wijzen. Geen stress, geen nekklachten, niet druk gemaakt, geen extra inspanning of iets dergelijks. Ik ben gewoon een gezonde man van 47.

    Aangezien het verschijnsel in beide ogen optreed, en er geen zwarte vlekken mee gemoeid zijn, neem ik aan dat het wordt veroorzaakt door het zichtcentrum in de hersenen. Maar wat hier precies de oorzaak van is weet ik niet. Zuurstoftekort of teveel? Vitaminegebrek of overschot? Ik zou ook wel graag een oorzaak willen weten.

    Ik heb sinds 9 jaar ook continu (last van) tinitus - continue een hoge piep (5000Hz) in beide oren. Dit keer volgens mij veroorzaakt door het gehoorcentrum in de hersenen. Ik heb dit ook uitgebreid laten onderzoeken. Maar bij veel klachten hebben de doktoren gewoon geen duidelijk en eensluidend antwoord.

    Reageer
    #10

    Ik had dit onlangs ook, vandaar dat ik op internet ben gaan zoeken en op dit forum uitkwam. Is al bekend wat het is?

    Reageer
    #11

    Dit fenomeen is een variant van oogmigraine, welke meestal onschuldig van aard is. De flitsen die als zilveren mozaïeken door je beeld heen dwarrelen zijn voornamelijk erg vervelend, je kan er ook hoofdpijn bij krijgen. Persoonlijk ontwikkelde deZe soort migraine zich bij mij rond mijn 14e, maar op elke leeftijd kan dit voorkomen. Nu een aantal jaren verder heb ik hef advies; rusten. Binnen 20-30 min zijn ze meestal weg. Mocht je erge last hebben helpen aspirine. Tevens is er een minder traditionele wijze die bij verschillende mensen blijkt te werken. De stof psylosibine, welke te vinden is in zowel truffels als paddestoelen, maakt dat er in korte tijd veel en dan weer weinig zuurstof naar je hersenen gaat. Die verbreding en vernauwing lijdt bij sommigen met allerlei verschillende vormen van migraine of andere spanningshoofdpijnen, dat zij voor een bepaalde periode er van af zijn. Toch raadt ik dit alleen aan als je of veel pijn of last er van hebt of drugs erf leuk vind. Want van deze middelen ga je hallucineren. Als je dit Googled; paddo's bij spanningshoofdpijnen' krijg je heel wat verhalen te zien

    Reageer
    #12

    Hallo lieve mensen

    ik ben 57 jaar ( Vrouw)
    Ik heb Sinds de laatste jaren ook dit probleem.. net alsof ik door een diamant kijk ,maar het centrum is normaal ,, alles erom heen wordt door facetten gedeeld in vele kleuren , heb soms wat steken naderhand in mn hoofd ,maar dit is geen migraine ,, het gaat meestal ook wel weer over na zo,n 15 min
    Het is heel vervelend , al helemaal als je in de auto moet rijden , focussen wordt dan zeer moeizaam

    Groeten uit het limburg

    Reageer
    #13

    Toch zou het best wel eens migraine kunnen zijn. Je klachten passen daar namelijk wel bij.
    kijk hier maar eens naar migraine aura's
    https://www.google.nl/search?q=migraine+aura%27s&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiR6dTxnovKAhUF4w4KHdLoCIAQ_AUIBygB&biw=1366&bih=667

    Migraineaanvallen hoeven niet altijd gepaard te gaan met hevige hoofdpijn.

    Reageer
    #14

    Op dit moment heb ik een diamant zicht.
    Ik ben goed uitgerust, en niet gestresst.
    Gelukkig kan ik blind typen, anders was het erg vervelend!
    Het begint met een milde hoofdpijn en spanning in de nek, langzaam aan wordt de diamant groter en de hoofdpijn erger.
    Meestal neem ik als de diamant nog klein is twee paracetamols om de hoofdpijn te dempen die erna komt. Ook heb ik Tinnitus aan beide oren.

    Het vreemde is dat mijn diamant in de laatste maanden is gehalveerd!
    Dus het lijkt nu nog maar aan 1 kant voor te komen.
    Ik heb dit verschijnsel nu 2 jaar en de dokter kan er niets mee.

    Fijn om dit even te kunnen delen!
    Het is toch een vervelende klacht en maakt werk/autorijden/tv kijken/boek lezen tijdelijk onmogelijk!

    Reageer
    #15

    wat een herkenning.

    ik heb deze klachten sinds 6 jaar

    des tijds had ik en burn out sinds dien krijg ik er last van bij stress.

    volgens de oogarts is het een oog migraine , gelukkig heb ik er geen last van hoofdpijn bij

    het is voor mij een teken geworden "even pas op de plaats te nemen "

    ook het meteen nemen van een tablet druivensuiker stopt bij mij de aanval

    ik hoop dat het bij jullie net zo snel werkt als bij mij

     

     

    Reageer
Reageer op: kaleidoscoop – zicht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief