last van een soort caleidoscoop-achtig iets aan mijn ogen

  • #1

    Ik heb heel soms, ongeveer 1 keer per jaar, last van een soort - ik kan het niet anders omschrijven - caleidoscoop-achtig visueel zicht aan mijn ogen. Het zit altijd aan de linkerkant en het maakt niks uit of ik mijn ogen dicht doe of open houd, het blijft precies hetzelfde. Het is dus ook niet zozeer iets van mijn linker of rechteroog maar beide. Ik zie het alleen 1 keer aan de linkerkant. Zie het zicht als een monitor en dan is het dus alleen aan de rechterzijde en een stukje boven en beneden, als een soort halve cirkel dus.

    Van de week had ik er ook last (al de tweede keer in een paar weken) van dat ik in het midden van mijn zicht niks zag. Ik was bezig achter een pc en kon de woorden niet lezen als ik ernaar keek. Als ik er iets naast keek dan kon ik het weer wel lezen.

    Meestal duurt zoiets ongeveer 15 minuten.

    Ik ben nieuwsgierig naar jullie reactie.

    Ik ben trouwens 46 en gebruik medicijnen tegen hoge bloeddruk.

    Reageer
    #2

    Beste Paul,

    Betablokkers en andere bloeddrukverlagende middelen kunnen idd de oorzaak zijn van je tijdelijke of sporadisch optredende visusklachten.
    Je zou met de arts kunnen overleggen om de medicijnen te wisselen.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie. Ik heb het gisteren weer gehad en weer duurde het gelukkig niet lang, maar deze keer was het aan de rechterkant. Ik zal maar eens binnenkort bij de dokter langslopen.

    Reageer
    #4

    Beste Paul,
    Langslopen zal waarschijnlijk niet zo veel helpen(grap)
    Bij mij veroorzaakte de betablokker dezelfde problemen. Wisselen va betablokker heeft bij effect gehad.
    Succes

    Reageer
    #5

    Thanks.

    Klink aannemelijk.

    Zal de dokter wel waarderen dat er weer zo'n wijsneus langskomt (not)

    Reageer
    #6

    Hallo
    Ik heb er ook last van precies zo als Paulhet beschreven heeft. Eerstin redelijke afstanden maar komt het vaker voor is heel vervelend als ik buiten ben moet ik op passen want dan zie ik ook slecht. Gelukkig gaat het na 15 a 20 mijn weer weg. Paul ben je al bij de dokter geweest?????

    Reageer
    #7

    Hallo,

    Ik heb precies hetzelfde het begint in middenzicht en word in enkele minuten een rond caleidoscoop achtige cirkel die mijn hele zicht bevat. De ene keer is het vier minuten de andere keer duurt het een kwartier. Het gebeurd overal naar het lastigste is als ik auto rijd.. Het komt op zonder waarschuwingen en gaat vanzelf weg. Ik gebruik geen medicijnen heb geen verhoogde bloeddruk oid. Ik heb het gemiddeld vier a zeven keer per maand.

    Ik heb totaal geen idee waar het van komt maar volgens de huisarts heeft het met mijn suikerschommeling te maken. Ik heb geen suiker oid. Netjes de waarde van zeven.

    Wat kan het zijn?

    Reageer
    #8

    Het kunnen migraine aanvallen zijn. Migraine sans migraine om precies te zijn. Als je googled op migraine sans migraine en dan kiest voor afbeeldingen zie je een aantal voorbeelden van dingen die dan te zien kunnen zijn.
    Migraine sans migraine is dus Migraine zonder hoofdpijn.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb er ook wel eens last van (nu dus...), maar kan m'n werk gewoon blijven doen. Ik gebruik geen medicijnen, dus daar hoeft het niet aan te liggen. Bij mij begint de gedeeltelijke ring vrij klein en breidt zich in ongeveer 20 minuten uit en verdwijnt dan. Denk dat het bij mij een teken van te weinig slaap is.

    Reageer
    #10

    Ik heb hier gister ook last van gehad en nu stekende pijn in mn hoofd als ik opsta en t bloed sneller gaat. kloppende pijn ook. Dit heb ik nooit eerder gehad. Wel gevoetbald en 1x een bal gekopt. Kan het ook van een eenmalige aard zijn? Of heb ik nu iets getriggerd?

    Reageer
    #11

    vandaag heb ik er weer met tussenpose en enige regelmaat last van sind de middag. Ook had ik begin van de dag al hoofdpijn, maar niet ondraaglijk. Ik kan nu nauwelijks zien wat ik typ. een oog dicht of alles maakt niet uit het blijft. Ik heb het al vaker en mijn huisarts zei ook dat het een migraine verschijnsel is en dat het niet hoeft samen te gaan met hoofpijn, klopt want het komt vaak ook op andere momenten. Het wordt nu groter, ruimer en geeft een vervelende 'draaiende' schittering waarbij de kleuren -m.n. blauw valt op- uit de pc weerkaatst wordt.

    Reageer
    #12

    Dit komt me zo bekent voor, gebruik geen.medicatie oid, maar heb wel snel dalende suikerspiegel.

    Maar ervaar ook dezelfe dingen als hier beschreven, heb het een aantal keren per jaar.

    Reageer
    #13

    Ik heb het op dit moment, ben gaan googlen en kom hier uit...

    Reageer
    #14

    Ik heb dezelfde klacht. Soms n maanden niet een dan wat vaker. Soms lijkt het met mijn cyclus te maken te hebben. En Soms krijg ik daarna migraine. Ik heb het op oogmigraine gehouden.
    Het duurt vaak tussen een kwartier en drie kwartier

    Reageer
    #15

    Gelukkig ben ik niet de enige die daar sporadisch last van heeft.
    Zojuist en ook zo als door voorgangers omschreven, heb gemerkt dat een snelle suiker dit probleem oplost.

    Reageer
Reageer op: last van een soort caleidoscoop-achtig iets aan mijn ogen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief