Blinde vlekken in beide ogen

 • #1

  Ik heb sinds 1,5 jaar blinde vlekken in de ogen (scotomen?). Het wordt steeds erger. Er komen wekelijks nieuwe bij of de bestaande vlekken worden groter. Het zijn geen floaters. Het zijn echte blinde vlekken waarmee je niets meer ziet. Het beweegt niet zoals floaters. En als er eenmaal een vlek bij is gekomen gaat die niet meer weg. Het is blijvend.

  Als een vlek verschijnt is het eerst doorzichtig en meestal in druppelvorm. Het licht op of is donkerder dan de omgeving. Ik voel alsof er iets in mijn ogen is. Het prikt een beetje. Daarna zie ik de hele dag door zwarte (en soms witte) sterretjes en flitsen verschijnen met een witte corona in die vlekje. Een paar uur later is deze vlekje ondoorzichtig geworden, oftewel een blinde vlek. Ik zie dan niets meer op die plek.

  Ik ben bij mijn plaatselijke ziekenhuis geweest en bij het Radboud in Nijmegen. Daar heeft men geconstateerd dat er een glasvocht loslating is maar dat dit niets met de blinde vlekken te maken heeft. Ik heb het gevoel alsof de glasvocht tegen de oogzenuw aandrukt en daar de oogzenuwen dood gaan. Of juist de oogzenuwen lostrekt.

  Ik ben bang om blind te worden. Als het zo door gaat zie ik over een aantal maanden niets meer. De laatste weken is het erger geworden. Ik ben ook bij Bergman Clinics geweest en de oogarts kon ook niets vinden.

  Ik ben ten einde raad. Wie weet wat er aan de hand kan zijn en waar ik wellicht terecht kan? Is er een ziekenhuis in Nederland die gespecialiseerd is in ogen?

  Reageer
Reageer op: Blinde vlekken in beide ogen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief