Blinde vlekken in rechteroog en meer vage klachten

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik ben dit topic gestart, niet om een diagnose van jullie te vragen, maar om mijn klachten te delen, mijn verhaal kwijt te kunnen en wellicht dat iemand de klachten herkent en er iets zinnigs over kan zeggen.
  Het is een vrij uitgebreid verhaal, maar ik wil gewoon graag goed beschrijven wat mijn klachten zijn.

  Het liefst hoor ik ook het verhaal van mensen die zich herkennen in de oogklachten (flitsen en blinde plekken) en die mij kunnen vertellen hoe zij ermee omgaan.

  Mijn verhaal:
  Ik heb al een jaar of 2 last van mijn ogen. Het is gestart met een interne oogontsteking (oogzenuw gezwollen en bloedingen van de adertjes achter het netvlies) in maart 2010. Dit begon met kleine flitsjes in mijn rechter ooghoek (alleen in het rechteroog) die zich steeds verder uitbreidden tot flitsende blinde plekken. Ik kreeg toen ook een macula-oedeem. In het ziekenhuis werd de oorzaak niet ontdekt, ben helemaal binnenstebuiten gekeerd, maar zonder resultaat. Positief getest op CMV, Epstein Barr en a-specifiek op actieve lyme. De lyme is later uitgesloten volgens de artsen, zij gooien het op een uveïtis veroorzaakt door Epstein Barr.
  Met mijn gezichtsvermogen is het vrijwel helemaal goedgekomen, op een paar kleine littekentjes op het netvlies na, ik ondervind daar geen hinder van.

  Een half jaar later heb ik erg veel last gekregen van vlekken voor de ogen in de nacht(lichtflitsen, soort migraine-achtige klachten, maar ALLEEN in het donker en ook daadwerkelijk IEDERE avond, dus geen echte aanvallen van migraine, meer een soort 'moeten wennen aan het donker', inspanningsvlekken en slecht zien in het donker). Ik heb toen een MRI-scan gehad, deze was helemaal schoon.
  Tijdens deze periode had ik veel last van stress en had ik ook geregeld last van steken in mijn lichaam, zeurende steekpijnen in vrijwel alle ledematen en een soort krampen onder mijn voet, die een paar seconden aanhielden. Dat wisselende gesteek hield dan een paar dagen aan, waarna ik er geen last meer van heb gehad.
  Na een half jaar iedere avond een kwartier lichtflitsen/vlekken werd ook dit minder en heb ik een jaar nauwelijks klachten gehad.

  De enige klacht die bleef bestaan is een soort visual snow of een constante 'waas' van paars-witte migraine-aura als ik rondkijk. Hiermee gaat ook het gevoel van slecht kunnen focussen. Het lijkt alsof de wereld om mij heen soms 2x zo snel gaat als ik. Dat is vooral lastig als ik moet oversteken of iets anders moet doen wat snelle hoofdbeweging vereist, zoals cijfers nakijken op het werk.
  Ook als ik met 1 oog focus op een punt trekt er na een paar seconden een hele donkere waas voor mijn ogen, die komt en gaat, komt en gaat, komt en gaat.
  Ik heb me er verder niet meer druk om gemaakt en heb een jaar lang vrijwel klachtenloos rondgelopen.

  In april 2012 begonnen uit het niets die flitsjes in mijn rechteroog weer. Deze zijn in 1,5 week uitgebreid tot 3 grote flitsende, krioelende blinde plekken in het rechteroog, en ontelbaar veel kleine spots, allen aan de rand van mijn gezichtsveld. Het centrale deel is niet aangetast. Als ik met mijn oog knipper zie ik alle plekjes oplichten (paars/wit) of als ik naar een witte muur kijk zijn deze vlekjes zwartgrijzig. Alleen de 3 grote plekken zijn echt blinde plekken, de andere vlekjes zijn erg klein en daar heb ik weinig last van.
  Oogheelkundig is mijn oog in topconditie zegt de oogarts. Het netvlies geeft geen nieuwe afwijkingen (met de lamp heel zorgvuldig gekeken + fluorfoto's). Er is geen sprake van bloedingen of een papiloedeem.
  Ook het gezichtsveldonderzoek toont geen afwijkingen.
  Ik heb een VEP gehad en een EEG, ook deze tonen geen afwijkingen.

  Toch heb ik wel degelijk blinde plekken in het oog. Alleen de artsen kunnen dit dus niet objectiveren. Dat maakt het voor mij heel moeilijk om verder onderzoek af te dwingen, terwijl ik me fysiek echt slecht voel.

  Ik heb sinds 3 weken ook last van mijn linkeroog, beide ogen voelen nu heel zwaar (maar het bewegen doet geen pijn) aan en het lezen gaat niet soepel, alsof ik nog slechter kan focussen. Ik heb geen last van blinde plekken links, maar als ik mijn oog in rap tempo afdek komt er een soort sliert van sterren tegemoet en voelt mijn oog nog zwaarder.

  Als ik met 1 oog focus op een bepaald punt, trilt het beeld voor mijn ogen. Maar er is geen nystagmus vastgesteld. Ook heb ik momenten waarop het beeld heel langzaam op en neer lijkt te deinen, als golven. 1 maal is dit zo ernstig geweest, tijdens nachtelijk toiletbezoek, dat ik lang moest gaan zitten met het licht aan om alles weer rustig te laten worden.

  Daarnaast heb ik de afgelopen weken wederom last van steken in het lichaam, eerst was dat heel diffuus.
  De eerste week had ik vooral last van mijn rechterarm, die voelde heel moe en schrijven kostte me meer inspanning dan normaal. De week erop was ik vooral veel duizelig en merkte ik dat ik wiebelig op mijn benen stond. Ik heb toen een neurofysiologisch onderzoek gehad, ook daar is niets uitgekomen.

  Afgelopen week kreeg ik een licht pijnlijke kramp onder mijn linkervoet, dat ging over in een dove plek onder mijn voet. Die plekken 'wandelen' als het ware door mijn lichaam. Het houdt een minuut of 5 aan en verdwijnt, vervolgens krijg ik het een paar uur later in mijn andere voet, of op een andere plek in het lichaam. Die dove plekken heb ik nu 3 dagen achter elkaar gehad en houden steeds langer aan. Vandaag zijn ze er niet meer. Ook heb ik 3 dagen lang last gehad van mijn vingers. Bij alles wat ik aanpakte leek het alsof ik naaldjes in mijn vingers had, dit is nu weggetrokken. Ook ben ik erg moe in alle ledematen en het lijkt of spierpijn langer aanhoudt dan normaal.

  Het meest last heb ik nog van mijn ogen, die niet focussen, in combinatie met het gevoel van watten in mijn hoofd en een algehele wazigheid/moeheid die ik ervaar. Niet op die manier dat ik om 9 uur 's avonds al wil gaan slapen, maar meer een gevoel van ziek zijn en je ellendig voelen.

  Ik ben ondertussen geprikt op diverse vitaminen, waaronder B12. Deze was iets aan de lage kant, maar niet dusdanig laag dat je daar neurologische klachten van mag verwachten van deze aard (?).

  Verder ligt er een 3e onderzoek naar lyme bij het ziekenhuis, maar hier verwacht ik niet te veel van.

  Ik vind zelf dat mijn klachten veel weg hebben van de klachten die ik lees over MS, maar ik wil me niet vastbijten in iets dat ik nog niet zeker weet.
  Wel wil ik dit heel goed uitgezocht hebben, maar de neuroloog is nu niet bereid om nog een MRI uit te voeren, omdat de overige onderzoeken niets zeiden en mijn foto's van 2011 'schoon' waren.

  Ik vind het heel lastig om me hier bij neer te leggen, omdat ik wel degelijk klachten heb en me iedere dag eigenlijk weer wat slechter voel dan de dag ervoor. Ik lees hier veel verhalen van mensen die onbekende klachten hebben, waar jaren later pas wordt aangetoond wat er aan de hand is, of helemaal niet. Ik heb er echt moeite mee om dit te accepteren. Wellicht dat iemand nog goede tips voor mij heeft?

  Dank je wel voor het lezen.

  Liefs

  Reactie
  #2

  Wow, wat een vage klachten! Ik was op zoek naar info over mijn klachten;
  Ik zie nu al 11 dagen sterretjes in mijn rechter oog. Het lijkt erger te worden.
  Ik voel ook een druk achter mijn oog, vooral als ik met mijn ogen draai.
  Vandaag heb ik voor net eerst flinke hoofdpijn erbij... Of zou dat door net naderende onweer komen? Ben door de huisarts naar de oogarts gestuurd, maar er is niets mis met mijn oog. Naast het feit dat het een 'lui' oog is, wat ik al wist.
  Volgende week heb ik een afsprAk bij de neuroloog staan, maar als deze hoofdpijn aanblijft, ga ik de afspraak vervroegen.
  Als ik lees over migraine, dan herken ik wel de verschijnselen. Maar het houd maar aan en nu dus al 11 dagen is toch niet normaal voor migraine...

  Ik hoop dat je gauw meer weet over je situatie! En vooral dat het niet ernstig is!
  Heel veel sterkte!

  Reactie
  #3

  Hoi Myriam, dank je wel voor je reactie. Ik hoop dat je ondertussen iets meer weet over wat er met je aan de hand is en vooral; dat de klachten al minder zijn! Er bestaan wel vormen van migraine die langer aanhouden... Hoop dat het iets onschuldigs is.

  Ik heb nog altijd last van flitsen in mijn oog en nog 2 blinde plekken, ook al wordt het nu wel wat minder. Ik word er echt een beetje moedeloos van. Volgende week zaterdag is er alsnog een MRI ingepland, op aanvraag van de neuroloog. Hij denkt zelf nog steeds niet aan MS, maar laten we eerst de uitslag maar eens afwachten. Mijn arm doet intussen ook al weer een paar dagen flink pijn. Ik snap er echt helemaal niets meer van... Van mijn voeten/benen en vermoeidheid heb ik juist nu weer minder last. Nog wel iedere dag vage steken door m'n lichaam.

  Mocht er iets nieuws worden ontdekt dan zal ik het iig blijven plaatsen. Wordt dus vervolgd

  Reactie
  #4

  Oja, Myriam,

  Waar ik wel benieuwd naar ben, je zegt: ik zie al 11 dagen sterretjes. Blijven die sterretjes steeds op dezelfde plaats of wandelen ze door je hele oog? Zie je ze alleen in 1 oog of zie je in beide ogen dezelfde sterren? Zijn ze constant aanwezig of komen ze met vlagen? Hoe lang houdt het aan, etc?.
  Denk dat dat wel belangrijke zaken zijn om te noteren.

  Voor mij geldt: Ik zie de sterretjes alleen in mijn rechteroog. Ze zitten op een vaste plek, maar hebben zich in de eerste 14 dagen uitgebreid. Ze flitsen ongeveer 15x per dag (of meer, maar zo vaak valt het me op). Zo'n flitsaanval duurt 5 a 10 minuten. Als het niet flitst in het oog is er duidelijk een blinde plek aanwezig op de plekken waar het daarvoor heeft geflitst.

  Reactie
  #5

  Lees meer vragen en antwoorden over mouches volantes, floaters, sterretjes, zwevers:
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=mouches+volantes&sa=zoeken&siteurl=http%3A%2F%2Fwww.dokter.nl%2F

  Reactie
  #6

  Ik heb de laatste tijd steeds vaker een soort ster in mijn linker oog.Deze begint heel klein en verspreid zich dan helemaal uit en zie dan ook nier zo goed scherp meer omdat deze ster zich uitbreid in mijn oog als een kring met karteltjes.Als ik dan niet onmiddelijk pijnstillers neem krijg ik een ongelofelijke migraine aanval en ben dan voor de rest van de dag uitgeschakeld.Dit begon op jonge leeftijd een enkele keer per jaar maar heb het nu veel vaker.

  Reactie
  #7

  Hallo,

  Ik heb sinds 1,5 jaar last van diverse blinde plekjes in mijn gezichtsveld. Dit allemaal bij mijn rechter oog.

  Het is 1,5 jaar begonnen tijdens het leren voor een toetsweek. Ik was op de computer bezig met leren en ineens had ik een flitsende plek links boven waar ik op focus. Zeg maar op "11 uur" In eerste instantie dacht ik dat ik verkeerd in het licht had gekeken wat je wel eens hebt als je in fel licht kijkt. Maar dit bleef op dezelfde plek aanhouden. Steeds als ik knipperde zag ik dat gelig-doffe plekje.

  In de avond was dit nog niet over en ik heb op internet gezocht wat dat kon zijn.Wat regelmatig voorkomt is een netvliesloslating. De volgende dag ben ik onderzocht door de oogarts en mijn netvlies zag er goed uit en er waren geen problemen. Ondertussen namen de flitsen op dat zelfde plekje wat af.

  Ik ben ook wat gaan testen. Op mijn beeldscherm keek ik op een centraal punt en mijn muis schoof ik naar boven. Op dat bewuste plekje verdween de muis en kwam daarboven weer terug. Met dit gegeven is ook een gezichtsveldonderzoek gedaan. Dit plekje is te klein om te traceren.

  Een aantal maanden verder bleven er flitsen komen op allerlei plekken in mijn gezichtsveld en voornamelijk in mijn rechter ook. De oogarts heeft mij doorverwezen naar de neuroloog en hij constateerde dat ik migraine heb. "Ik had hiervoor al wel eens last dat je een groot deel niet ziet door een troebeling die over een groot deel van je gezichtsveld gaat. Van die flitsen had ik hiervoor nooit last”. Er is een MRI-scan gemaakt en er is ook niks uitgekomen.

  Weer een aantal maanden verder heb ik bijna iedere dag wel last van flitsen. De duur varieert van enkele tot tientallen minuten. Ik heb ook een hele hinderlijke plek tussen mijn focus en de algemene blinde vlek gekregen. Ik heb hier voortdurend last van. Zeker als ik tegen een witte muur aankijk en als ik naar iemand kijk die voor een witte muur staat zie ik duidelijk een wit/gele doffe plek.

  Ik heb een second opinion in het oogziekenhuis van Rotterdam aangevraagd. Hier is ook niks afwijkend uitgekomen.

  Op dit moment heb ik op allerlei plekken rondom mijn focus blinde vlekjes. Die vlekjes zie ik niet meer flikkeren maar de wat grotere plekken vallen wel op. De oogarts heeft nog een aantal keer goed mijn netvlies gecontroleerd en er zijn nog een paar gezichtsveldonderzoeken geweest. Tot nu toe is er nog geen oorzaak bekend.

  Conclusie is dat ik steeds angstiger wordt dat ik langzamerhand blind ga worden aan een aandoening waar niks van bekend is. Ik ben 19 jaar en als ik in 1,5 jaar een tal van blinde plekjes heb, wat zou ik dan over 10 of 30 jaar hebben? Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn?

  Reactie
  #8

  Je klachten zouden kunnen worden veroorzaakt door oculaire migraine. Als dat het geval is, is dat niet schadelijk voor je oog ondanks de visuele effecten die je anders doen geloven.

  Kijk op onderstaande site voor meer info:
  http://stopmigraine.be/oogmigraine-oculaire-migraine/

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Bedankt voor het antwoord Tandor.

  Ik ervaar migraine. Dat kunnen flitsen zijn op 1 brandpunt of dat een deel van het gezichtsveld wegvalt met allerlei flikkeringen zoals stromend water. Dit houdt enkele tot tientalen minuten aan.

  Ik heb ook plekjes in mijn gezichtsveld waar ik niet zie. Een voorbeeld is als ik op de computer naar 1 punt staar en ik de muis op mijn beeld beweeg valt de muis op bepaalde punten uit mijn gezichtsveld. Deze plekken waar dat gebeurd veranderen niet van plek maar zijn vaste plekken. Deze flikkeren ook niet echt meer. Dit lijkt mij geen migraine omdat dit niet over gaat.

  Reactie
  #10

  Dat is nou juist het verschil tussen migraine en oculaire migraine.

  Reactie
  #11

  Is er een methode om de permanente blinde plekken te voorkomen in het gezichtsveld en te genezen? Want het grootste deel van de flitsen geeft een tijdige blinde plek. Maar onderhand zijn er een tal van permanente blinde plekken waardoor ik steeds slechter ga zien in het dagelijks leven.

  Reactie
  #12

  Hoi L.

  Toevallig kom ik als topicstarter weer op de website. Nu, een jaar later...
  Ik kan je melden dat ik nog steeds dezelfde klachten heb. Ik herken me in jouw klachten en Ik herken je angst en ook de vragen die je stelt, waar en wanneer stopt dit?

  Zolang je oogarts niets vindt; probeer je niet te druk te maken. Ik heb een Amerikaanse website gevonden met mensen die dezelfde klachten ervaren. We zijn niet alleen. Maar het zijn wel veelal onbegrepen klachten en dat maakt ook angstig, dat ervaar ik ook. Als ik jou zo hoor gaat het om kleine, weliswaar irritante plekjes, maar is het redelijk stabiel, toch?

  Ik herken ook de oogmigraine, daar heb ik af en toe last van. Iedereen kon mij vertellen dat wat ik heb migraine is, maar ik geloofde daar niks van. Ik ben gaan Googlen en kwam toen bij iemand die mij wees op MEWDS. Ik herkende daar heel veel in. Met de onderzoeken die daarvoor worden uitgevoerd ben ik naar de oogarts gestapt.

  Ik heb inmiddels nogmaals fluor foto's laten maken van mijn netvlies (ook om voor de toekomst te kunnen vergelijken) en een scan waarmee ze de dikte van het netvlies hebben gemeten, dat heet een oct scan. Hieruit bleek dat nijn netvlies op de plekken waar de flitsjes, plekjes en blinde plekjes zitten, dunner is. Bij mij blijkt het om kleine ontstekingen te gaan die zichzelf weer oplossen. Helaas voor mij blijven er wel littekentjes achter op de plaatsen van de ontsteking, wat resulteert in de blinde plekjes, die littekentjes waren vorig jaar nog niet te zien. Ik heb wel > 20 kleine littekentjes nu, maar het lijkt stabiel. Het is wel vreemd want ik heb meer blinde plekjes gehad maar over het algemeen lijken ze weg te trekken. Een paar hardnekkige blijven achter. Ze zitten zo ver aan de rand dat ik er geen problemen van ondervind bij het kijken. Behalve 1 die midden boven in het oog zit, irritant kreng. Maar ik stoor me er steeds minder aan.

  De arts kan het niet rijmen met een systeemziekte of infectie. Ik heb geen officiële diagnose gekregen.
  Ze denkt dat het een autoimmuunontsteking van het netvlies is, misschien inderdaad een white dot syndroom zoals mewds, maar ook dat is een beetje gissen. De toekomst zal het leren, of niet.
  Zolang het niet mijn centrale zicht aantast laten we het zo. Als het erger wordt moet ik terugkomen. Ik vind dat wel spannend want ik heb nog vaak pijn achter mijn ogen en steken in mijn hoofd waarvan ik het idee heb dat het er mee te maken heeft. Herken jij dit ook? Mijn linkeroog begint ook wat klachten te vertonen, maakt het er niet leuker op. Ook als mijn afweer minder is krijg ik weer meer klachten. Vaker in de herfst.

  Ik speel met het idee om een 2nd opinion aan te vragen bij dr. Rothova in het UMC Utrecht. Zij is gespecialiseerd in uveitis, waar deze verschijnselen misschien wel aan gerelateerd zijn.

  Ik heb het nu 3 jaar, ik ben nu 25, ik heb niet het idee dat ik me zeer ernstig zorgen moet maken, dat doet de arts ook niet. Ze geeft aan dat de ontstekingen opkomen, maar zichzelf ook oplossen zonder prednison dat is een goed teken. Je oog is een sterk orgaan. Ze zei letterlijk; je kunt hier 100 mee worden zonder al te veel problemen, maar het kan ook problemen opleveren en dan helpt prednison vaak te weinig. Conclusie; niet teveel over nadenken en hopen dat t meevalt.

  En ook; bang zijn voor de toekomst heeft toch geen zin, geniet nu vooral van de dingen die je wel kunt en geniet extra hard, ik ben dankbaar voor iedere dag, omdat je zomaar op kunt staan en dan is het hommeles. Probeer er niet te veel bij stik te staan. Ik geef steun aan mensen die wel de pech hebben om met een ernstige beperking te moeten leven.

  Liefs en veel gezondheid.

  Reactie
  #13

  Hallo,

  Ten eerste bedankt voor jouw reactie.

  Ik probeer zo veel mogelijk informatie te verzamelen over klachten die ik nu heb en dit te koppelen aan een eventueel ziektebeeld.

  Ik beschrijf nu even de huidige klachten:
  Ik ben bekend met migraine en heb 1,5 jaar last van plotselinge flitsen waarvan de meeste weggaan en op die plekjes het gezicht terugkeert. Ik heb ook plekjes waar ik flitsen ervaar die niet weggaan en geleidelijk overlopen in doffe plekken waar ik niets meer zie.

  Vandaag had ik zoals op veel dagen last van flitsen voor een paar minuten. Aan het begin van de avond had ik ineens een flinke flits een stukje links boven mijn focus.. En dat zit er nog steeds en het is echt heel irritant. In de blauwe lucht zie je bij het knipperen een felle flits, alsof je in de zon kijk en dan wordt het een donkere vlek. Dit is nog steeds niet weg…

  Verder kreeg ik ongeveer in diezelfde periode van de flitsen last van een rood oog. De oogarts zei dat dat blepharitis is. Dus over het algemeen dat talg je oog irriteert. Die reinigingsdoekjes die ik kreeg werken niet. Ik heb verder oogdruppels zoals ‘opatanol’ tegen allergieën. Ik ben pas geleden getest op allergieën en dat was negatief. Verder gebruik ik FML. Dat zijn oogdruppels waar ook het medicijn prednison in zit. Dat neemt de roodheid weg. Ik krijg vaak een rood oog als ik als ik bijvoorbeeld moe ben of inderdaad in de herfst of als het koud is.

  Ook zie ik al behoorlijk wazig met mijn rechter oog als ik in de verte kijk of ondertiteling op de tv. Dit neemt ook steeds verder toe.

  De arts heeft geen ontstekingen waargenomen op mijn netvlies. De arts waar ik bij zit en de arts die de second opinion deed vonden een foto met ‘fluor’ niet nodig.

  Uit het gezichtsveldonderzoek is tot op heden niks gebleken. Dat komt doordat het niet snel kleine plekjes kan traceren. Ik heb zelf al genoeg getest en ervaren met dat als ik mijn muis naar zo’n plekje beweeg dat het verdwijnt en bijvoorbeeld op school als een leraar voor een witte muur staat en ik naar de leraar kijk, dat ik dan op vaste plekken doffe plekjes zie.

  Nu ik deze klachten nader bekijk lijkt het of ik "Glaucoom" heb. Tot zo ver als ik dit begrijp is dat een bepaald vocht in het oog dat niet tot nauwelijks afgevoerd kan worden en de aanmaak van dat vocht sneller gaat dan de afvoer waardoor de verhoogde oogdruk de aderen op het netvlies als het ware dichtdrukt waardoor de zenuwen dus amper bloed krijgen en zo dus beschadigd raken. Wat ik nog mis is dus de verhoogde oogdruk. Ik las dat 10% van de mensen die Glaucoom hebben, geen last hoeft te hebben van verhoogde oogdruk.

  De verdere kenmerken zijn: rode ogen, wazig zien en dus uitval in het gezichtsveld. Zoals ik het nu bekijk lijkt het alsof bepaalde kenmerken die ik heb gekoppeld zijn aan migraine en blepharitis. En omdat allerlei andere onderzoeken zoals bij de neuroloog op niks is uitgelopen en de rest allemaal niet help qua druppels etc voor die blinde plekken, denk ik toch dat het in de richting van een voorstadium van Glaucoom kan zijn. Een verder stadium kan zijn dat je in het donker slecht ziet en dat het is alsof je in een koker kijkt en uiteindelijk permanente blindheid.

  Nu ik vandaag wéér een blinde plek erbij heb gekregen staan mijn nekharen echt overeind. Ik heb zodanig last van deze en andere plekken dat ik tientallen keren per dag dit zie en zelfs hinder ervan krijg als ik tv kijk of een felle achtergrond zie. Ik ga morgen de oogarts opnieuw opbellen en dit voorleggen wat ik denk dat het is, want straks kan ik niet meer functioneren hierdoor… En ik ben pas 19.

  Reactie
  #14

  Hoi,

  Als ik je bericht zo lees dan zou ik gewoon zsm en afspraak maken met je oogarts en aangeven dat je meerdere onderzoeken wilt. Fluo en ook controle op glaucoom en bijv een oct scan. Alsje en goede arts hebt moet die toch ook achter zijn oor krabben als jij over blinde plekjes praat.
  Laat je het weten zodra je meer weet?
  Ik heb al weer een paar dagen zeurderige steekpijn achter mijn oog. Meestal leidt dat tot een nieuw blind plekje. Ik blijf het in de gaten houden en bij verergering ga ik weer naar de arts

  Reactie
  #15

  Lichtflitsen ,heb ik ook ,dat schijnt oogmicraine te zijn ,Ik heb zelf/ PXE /zeldzame aandoening.
  Daar zijn we 3 jr geleden achter gekomen door goede oogmeting van opticein ,gelijk had hij opgebeld met het OMC in Haarlem volgende dag gelijk naar toe ,testen gedaan,naar het RKZ in Beverwijk geweest biopsie gedaan in m,n nek ,daar kunnen ze aan zien of je werkelijk PXE hebt.
  Ik zag ook alles met ,n kronkel,wat recht moet zijn.
  3 jaar lang elke maand injectie,s in m,n rechteroog ,hlf jaartje ook m,n linkeroog .
  Ook onder controle bij de VU en dit is erfelijk.
  Ga anders naar een OMC in jou buurt maak een afspraak.

  Reactie
Reageer op: Blinde vlekken in rechteroog en meer vage klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief