Jongen van 16 heeft moeite met plas ophouden

 • #1

  Hoi,

  Mijn vriend en klasgenoot plaste vorige week in de klas in zijn broek. Ik heb hem toen opgevangen. Hij zit er heel erg mee. Het is tijdens uitgaan ook al een paar keer mis gegaan. Hij moet heel nodig en kan het dan ineens niet meer ophouden.

  Hebben jullie tips om hem te helpen?

  Groetjes Erik

  Reageer
  #2

  Ik vind dit een vreemde situatie.

  Heeft jouw vriend in het verleden vaker last gehad van dit probleem? Treedt dit probleem sinds kort op? Komt dit probleem alleen voor in bepaalde situaties? Plast jouw vriend voldoende vaak, en ook als hij in een openbaar toilet moet plassen? Heeft jouw vriend plasangst? Heeft jouw vriend onbeschermd seks contact gehad?

  Reageer
  #3

  Hoi,

  Mja hij heeft het dus al wel eerder gehad een paar keer met uitgaan waar ik ook een keer bij was en wel vaker maar hoe lang al weet ik niet precies. Hij gaat vaak genoeg naar de wc hij was voor de les nog geweest maar hij moest na een half uur ofzo al weer heel nodig maar dit keer mocht hij niet naar de wc en 10 minuten later plaste hij in z'n broek. Hij had ook veel geplast dus het was geen nep aandrang ofzo hij moest echt.
  Hij heeft wel wat gehad laatst met een meisje maar volgens mij heeft hij het al langer.
  Ik zal het binnenkort maar weer eens over hebben met hem, ik sprak mijn ouders er weer over en ze denken dat hij toch echt naar de dokter moet maar ja ik heb het er ook niet steeds over omdat het zo vervelend is.
  Bedankt, groetjes erik

  Reageer
  #4

  Erik, als deze jongen hier pas sinds kort last van heeft, dan kan het zijn dat hij een blaasontsteking heeft. Als je dit hebt, dan moet je vaak en veel plassen en likt het alsof er steeds plas in de blaas zit. je kunt dit trouwens krijgen als je onveilig seks contact hebt gehad. Dat kan dan een SOA (seksueel overdraagbare aandoening: http://nl.wikipedia.org/wiki/Seksueel_overdraagbare_aandoening) zijn.

  Reageer
  #5

  Vervelend voor die vriend van je,

  Kan er helaas over mee praten. Na een blaasontsteking nu drie jaar geleden, ben nu zelf 23, heb ik ook deze klachten gekregen.

  De klachten die je beschrijft lijken op aandrangincontinentie en een overactieve blaas
  Als je nog eens met hem hier over spreekt zou je eens moeten vragen hoe lang hij al last heeft van dit probleem. Als hij altijd al redelijk veel naar de wc ging, kan het zijn dat hij last heeft van een overactieve blaas. Dit kan erger worden gedurende de tijd en in zijn geval dus leiden tot broekplassen. Ook zou je kunnen vragen of hij hier s' nachts ook last van heeft...al weet ik dat dat geen gemakkelijke vraag is.

  Verder is er door de anderen al goede punten aangedragen van een blaasontsteking of een SOA. Het is dus belangrijk dat hij langs de huisarts gaat, al is het alleen maar om bovenstaande uit te sluitten.
  Als het niet hier aan ligt, is de keus aan hem wat hij ermee doet. Er bestaan medicijnen tegen een overactieve blaas of hij kan fysiotherapie volgen.

  Als het regelmatig voorkomt, zou je hem kunnen adviseren eens te kijken naar incontinentiemateriaal. Ik weet het dit is absoluut niet makkelijk, ik heb er zelf ook super lang over gedaan om die bslissing te nemen, maar alles liever dan een natte broek.

  Succes en laat maar ff weten hoe het ermee staat.

  Reageer
  #6

  Dank je voor deze sympathieke en inhoudelijke reactie!

  Reageer
  #7

  Hoi,

  Dank je voor jullie fijne reacties ๐Ÿ™‚ Ik zal hem morgen weer zien zal het er maar eens over hebben. We zijn wel heel open naar elkaar dus ik kan hem veel vragen alleen meestal hebben we geen zin om het te hebben over 'vervelende' dingen. Hij heeft gezegd dat ie niet in bed plast maar wel overdag geregeld bijna of een beetje in z'n broek plast en nu dus 3x echt helemaal fout was gegaan. Het valt me op dat hij meestal helemaal niet vaak of nodig hoeft maar af en toe heeft hij perioden dat hij ineens heel vaak moet en dan ook heel nodig. Als ie dan geweest is moet ie relatief snel weer heel nodig. Dat gebeurde dus ook in de klas toen het mis ging. Bij blaasontsteking moet je voor je gevoel toch heel nodig terwijl er niks komt? Toen hij in z'n broek plaste had hij ook echt veel geplast dus ik denk niet dat dat het is.
  Soms denk ik wel eens dat er eigenlijk niet zoveel aan de hand is en beter gewoon kan laten... Als ik wat biertjes op heb moet ik ook wel eens zo nodig dat ik bang ben dat ik in m'n broek plas dus kan me voorstellen dat het een keer mis kan gaan. En ja ik heb ook wel eens in m'n broek geplast omdat ik geblowd had en een lachkik kreeg. Alleen snap ik niet waarom het gewoon op school gebeurt en je het nog geen half uur op kan houden. En ook dat het nu al 3 keer mis is gegaan.

  Groetjes, Erik.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Jongen van 16 heeft moeite met plas ophouden
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief