Vals positieve uitslag urinekweek?

 • #1

  Onze baby van 4 maanden is vorige week een paar dagen goed ziek geweest. Het begon met een verkoudheid en daarna koorts en diaree. Van de huisarts moesten wij voor de zekerheid ook urine inleveren om na te laten kijken. Deze was schoon, maar ging voor de zekerheid ook op kweek gezet worden. Nou werden wij gebeld dat hier toch het ecoli bacterie in is gevonden en ze behandeld moet worden met een antibioticakuur.

  Nou heb ik wel mijn twijfels of de uitslag niet vals positief is.. om urine op te vangen hebben we gaan op een aankleedkussen gelegd. Mijn man bleef klaarstaan met het potje bij haar schaamlippen. Moet kwam er plotseling diaree, waardoor het potje ook een beetje vies was geworden aan de binnenkant. Ik heb het snel omgespoeld en schoongemaakt met wat afwasmiddel. Daarna alsnog urine opgevangen in het potje. Kan dit een vals positieve uitslab hebben gegeven? Daarnaast was hetopvangen van de urine heel lastig. Het was geen harde straal, dus de urine kwam ook zeg maar langs haar anus bij het opvangen. Wij zijn bang dat 1 van deze dingen dus een vals positieve uitslah hebben gegeven. We hadden namelijk echt niet het idee dat ze koorts heeft gehad van een blaasontsteking, maar eerder gewoon van een virusje ivm de verkoudheid en diaree. Wij willen niet zomaar antibiotica geven, omdat dit ook best wat nadelige gevolgen heeft. Wat is nu wijsheid..?

  Reageer
  #2

  Dit verhaal met de huisarts bespreken en misschien een nieuwe test doen?
  En misschien ook een ontlasting test, dan kun je ook uitsluiten of er door de ontlasting positief getest zou kunnen zijn.

  Reageer
  #3

  Maar de klachten wijzen toch op een urineweginfectie. En ontlasting in de luier kan voor zo'n infectie zorgen

  Reageer
Reageer op: Vals positieve uitslag urinekweek?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief