Wat is dit?

 • #1

  Kan iemand mij helpen door mee te kijken wat dit is? Ik heb afgelopen za uit het glas van een vriendin gedronken per ongeluk. Zij heeft ruim een week geleden een koortslip gehad, nu geen klachten. Ik heb gisteren ook veel hete thee gedronken.

  Nu heb ik aan de binnenkant van mijn bovenlip een rode plek. Er zit geen blaasje op, maar het voelt dikker en van dichtbij lijkt het vel een beetje van mijn lip af. Net een bevriende arts laten kijken die zei dat het niet aan herpes doet denken omdat er geen blaasjes zitten. Iemand een idee wat dit is? Brandwondje van de hete thee? Herpes? Iets anders?

  BBCode you used is not allowed.

  Reageer
  #2

  Nog een poging met de foto

  Reageer
  #3

  en dit was vanochtend, toen was het nog dikker.  

  Reageer
  #4

  Je hebt al een arts gevraagd...
  Hier zijn geen artsen aanwezig.

  Reageer
  #5

  Ik zou het aan de hand van de foto ook niet kunnen zeggen. Dus ga er dan vanuit wat de arts heeft gezegd

  Reageer
  #6

  Bedankt. Ja hij vond het er nu niet op lijken, dan zou ik moeten wachten en kijken of er blaasjes komen. Zo niet, dan kleine kans dat het herpes is. Vooralsnog leek het hem meer verbranding door hete thee. Zie inmiddels ook een rode plek aan de andere kant en velletjes op mijn onderlip.

  Ik kan heel weinig info vinden over mijn specifieke situatie. Hoe groot is de kans dat je door drinken uit hetzelfde glas besmet wordt, als diegene GEEN koortsblaasjes heeft op dat moment?

  Er staat overal dat het virus een beperkte levensduur heeft buiten het lichaam, dus dat de kans zelfs met blaasjes relatief klein is via indirect contact, maar dat je bij blaasjes glazen, bestek ed toch gescheiden moet houden. Ook las ik dat herpes mn besmettelijk is vlak voor, tijdens en vlak na de blaasjes. Maar wat is vlak na? Een dag? Een week? Kortom, wat is nu de kans dat ik dit toch opgelopen heb...

  Het maakt me onrustig dat mijn lip er verbrand uitziet en aanvoelt en ik niet weet wat het is 🙁

  Reageer
  #7

  Het ziet er uit als verbrand, het voelt als verbrand, je hebt gloeien thee gedronken: Dat zal het verbrand zijn

  Reageer
  #8

  Ik maak me toch zorgen. Het ziet er nog steeds uit als onderstaand. Heb een second opinion gehad en deze arts zei dat herpes in stadia verloopt. Blaartjes - wondjes - korstjes. Bij mij zijn deze stadia nu na 6 dagen nog steeds niet te zien.

  De plek zelf doet ook niet pijn als ik erop duw, het heeft wel branderig gevoeld in het begin toen de plek er net zat. Ik had aan beide kanten plekjes (symmetrisch) en ook een beetje op mijn onderlip, dit is snel (2 dagen?) genezen zonder korstje, maar aan een kant blijft de onderkant van mijn lip dik. De arts vond het beeld passen bij een brandplekje, vanwege de locatie, de symmetrie van de klachten en het ontbreken van blaasjes en de gebruikelijke herpes stadia, al gaf ze aan dat het wel lang duurt. Kan een brandplek een week duren?

  Ik vind het heel naar dat ik risico heb gelopen en nu zulke onduidelijke klachten heb. Pas na 12 weken kan je een bloedtest doen op herpes begreep ik.

  Ik lees overal dat grootste gevaar de blaasjes zijn. Deze persoon uit wiens glas ik dronk had geen blaasjes, er was al een korstje opgekomen wat er af was gevallen en nu zat er een klein korstje in de plaats. Hoe groot is dan het risico precies? En herkent iemand iets in het beeld op onderstaande foto (dag 6)?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Nu met foto

  Reageer
  #10

  Gaat dus alleen om de verdikking in de hoek bij mijn vinger. De soort witte bultjes op mn lip heb ik al jaren en schijnen fordyce spots (?) te zijn.

  Reageer
  #11

  En dit legde mijn arts uit over de stadia. Misschien heeft iemand anders er ook wat aan. Die stadia heb ik dus niet, terwijl ik al op dag 6 zit alleen beetje losse velletjes.

  Reageer
  #12

  de afbeelding lukt niet, nog een poging

  Reageer
  #13

  De plek is langzaam weg aan het trekken. Ik voel het niet meer, maar het is nog wel wat dikker. Er zijn nooit blaasjes of korstjes gekomen. Mijn huisarts heb ik nog eens foto's gestuurd die zei nogmaals dat dit beeld en verloop niet direct overeenkomt met een herpesinfectie en meer op verbranding lijkt.

  Is er hier iemand bij wie een koortslip toch op deze manier is verlopen? En kan je zo lang last hebben van een verbrande lip? Het is nu al anderhalve week later en je ziet de plek nog steeds. Ook kriebelde mijn hele gezicht gisteren, maar misschien maak ik mezelf gek.

  Reageer
  #14

  Nu met foto....

  Reageer
Reageer op: Wat is dit?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief