Antibiotica-mondschimmel

 • #1

  Hallo, heb momenteel daktarin oral gekregen via dokter, nadat ik door het nemen van antibiotica een schimmelinfectie in mond heb gekregen. Mijn vraag is nu of ik mijn partner nog mag tongzoenen. Ik las dat mondschimmels niet Als overdraagbaar Worden beschouwd?

  Reageer
  #2

  Dus candida is wel degelijk besmettelijk, maar medisch wordt het niet als een besmettelijke ziekte gezien. En al helemaal niet als een SOA.
  De verwarring komt doordat we allemaal candida in ons lichaam hebben. Candida is een gist, en geen ziekte. Pas wanneer de balans verstoord is, kan de gist zich tot een schimmel ontwikkelen.
  Een candida-infectie is in zoverre besmettelijk, dat je bij iemand anders een teveel aan candida kan veroorzaken. Waardoor een ontstekingsreactie/schimmel ontstaat.

  Reageer
  #3

  Dat wil dan zeggen, dat mijn partner mijn balans verstoord telkens we een tongzoen geven? Heb het gekregen ofwel door een week antibiotica genomen te hebben ofwel door te tongzoenen. Hoewel ik hem nu ondertussen wel al 3 maanden ken., en twee maanden geleden ook al heb getongzoend. De infectie zou dan eerder komen door de antibiotica?

  Reageer
  #4

  Dat heb ik volgens mij niet geschreven... Het zal idd van de antibiotica zijn

  Reageer
  #5

  Ok dankjewel John. Ik heb hem wel nog verschillende keren gekust op de mond, waarbij de mond goed openging, maar quasi geen tong gebruikt. Gezien de weerstand etc, is de kans groot dat hij dit ook heeft nu? Ben toch ongerust

  Reageer
  #6

  De gisting zit achteraan op de tong. Mijn dokter zei dat ik nog mocht kussen, maar tong te vermijden, dus iedere keer ik zijn tong voelde, deed ik mijn mond meteen dicht.

  Reageer
  #7

  dat zal niet zo'n vaart lopen

  Reageer
Reageer op: Antibiotica-mondschimmel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief