na heftige menstruatie bloedarmoede?

  • #1

    heyhey
    ik heb een vraagje....
    mijn menstruatie is nogal onregelmatig.
    ik heb ook vaak dat ik het 2 maanden niet meer krijg en daarna extreem bloedverlies krijg en buikpijn.
    zowiezo heb ik de ziekte van crohn en in tijden dat ik een opvlamming heb blijft de menstruatie weg.
    en zoals ik net all zei komt het als de opvlamming weer een beetje rustig is weer heftig met extreem bloedverlies. ik voel me met zo een menstruatie nogal erg zwak en ik krijg telkens verhoging in de avonden. en ik word snel duizelig als ik lang stilsta. mijn bloed geeft zowiezo altijd bloedarmoede aan maar ik weet nou niet of de menstruatie er een rol bij speelt of aleen de crohn . zelf heb ik ook altijd bloed bij de ontlasting in tijden met een opvlamming, tis alleen niet veel. heeft iemand toevallig ooit bloedarmoede door de menstruatie gehad???

    xxx me

    Reageer
    #2

    Hypermenorroe is hevige (meer dan 100 milliliter per week) en langdurende (langer dan een week) menstruatie. Men mag van een groot bloedverlies spreken als men om de twee uur maandverband of tampon moet verwisselen, of zich dubbel moet beschermen (tampons en maandverband tegelijk). Ook als men stolsels verliest die groter zijn dan twee centimeter, is de menstruatie hevig te noemen.

    Bij jonge meisjes is bij hevige menstruatie zelden sprake van een ziekte. Het gaat bij hen doorgaans om menstruatiecycli waarin nog geen rijpe eicel is vrijgekomen. Een serieuze oorzaak is echter endometriose (de aanwezigheid van baarmoederweefsel buiten de baarmoeder), maar dan zijn er ook andere klachten die meer op de voorgrond treden. Verder kan de oorzaak een poliep of vleesboom in de baarmoeder of baarmoederkanker zijn. Ook bepaalde ziekten zoals suikerziekte, een te traag werkende schildklier of stoornissen aan het bloedstollingsmechanisme in de baarmoeder kunnen een overvloedige menstruatie veroorzaken. Hypermenorroe is normaal bij gebruik van een spiraaltje of bij het hebben van een miskraam. Ook na een bevalling zijn de menstruaties doorgaans heviger dan normaal. Dat is logisch, omdat de baarmoeder - en dus ook de binnenbekleding ervan - dan groter is.

    Van erg hevige menstruaties kan men bloedarmoede krijgen. Meestal is het echter zo dat men een erg grote ijzerreserve in het lichaam heeft, waardoor het maanden kan duren voordat hevige menstruaties tot aantoonbare bloedarmoede leiden.

    Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hypermenorroe

    Reageer
    #3

    ik snap eigenlijk niet echt wat je er nou mee wilt zeggen wat hierboven staat... Wel begreep ik dat wanneer je elke 2 uur je maandverband moet verwisselen dat het dan wel heftig is? Ik moet zeg maar elke 2 uur verschonen en ik moet soms 2 maandverbanden op elkaar leggen anders lek ik erg door. En ik heb niet voldoende aan alleen een tampon. Het stroomt er dan gewoon doorheen dus ik moet er zelfs een maandverband onder leggen. Ik denk dat ik hiermee naar een huisarts ga.

    Reageer
Reageer op: na heftige menstruatie bloedarmoede?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief