Niet meer ongesteld

  • #1

    Ben al een jaar niet meer ongesteld geweest, ben 17 jaar, 1.68-1.70m lang en ongeveer 56kg. Doe VWO fiets 18,5 km naar school, rij 5x per week paard en werk bij de AH als vakkenvuller. Voel me veder fit, maar waarom wordt ik niet meer ongesteld?

    Reageer
    #2

    Dat is een goede vraag die ik helaas zo ook niet kan beantwoorden. Het kan met hormonen te maken hebben. Ik zou je willen aanraden, om naar de huisarts te gaan en het net hem/haar te bespreken.

    Reageer
    #3

    Voor een goede hormoonwerking is een stabiele bloedsuikerspiegel belangrijk. Bij schommelingen raken de neurotransmitters en hormonen ontregeld. Zo kan insulineresistentie een rol spelen bij problemen met je cyclus. Beste is om bij elk eetmoment te zorgen voor voldoende eiwitten, gezonde vetten en vezels. Dit helpt om pieken in  je bloedsuikerspiegel te vermijden, doordat de suikers door die combinatie langzamer worden opgenomen. Geraffineerde suikers en witmeel kan je beter zoveel mogelijk vermijden. Is lastig in de puberteit, ik weet het. Vroeger snoepte ik gigantisch maar ik had ook afgrijselijk last van de menstruatie en andere klachten.

    Ook zijn allerlei voedingsstoffen nodig voor je hormonen. Zoals magnesium, zink, vitamine B en D, omega 3, gammalinoleenzuur.

    Het klinkt best intensief, jouw beweegmomenten. Kan een hoop van je lichaam vergen en de ene persoon kan meer hebben dan de ander. In elk geval heeft je lichaam de juiste brandstof nodig.

    Reageer
    #4

    Ook HPU wordt weleens genoemd bij klachten als de jouwe.  Daar zijn vragenlijsten voor of je het mogelijk zou hebben. HPU is iets met de stofwisseling maar ik weet er niet het fijne van.

    Reageer
    #5

    ik eet niet zo gek veel suiker eigenlijk, omdat ik een enorme hekel heb aan de volgende suikerdip. 's ochtends eet ik yoghurt met muesli, appel en een handje honinghoepels of honing. In de pauze een appel en als lunch drie bruine boterhammen met ham of kaas en soms een met jam. Als ik thuis kom soms een plak ontbijtkoek, maar ben ook vaak laat en dan gaan we al bijna eten. 's avonds eet ik gewoon goed en gezond, ik hou van bijna alle groenten, en als toetje vaak koffie met een bonbonnetje en soms een danoontje. Rond half acht nog thee met een koekje. Dus hoeveel suiker ik eet valt mee, voldoende vezels. In de honinghoepels zitten toegevoegde vitaminen, om een tekort te voorkomen eet ik die eigenlijk, en ik slik extra vitamine D. Wel bedankt voor de tip 😉

    Reageer
    #6

    bedankt voor de tip. Heb net even gekeken, een van de voornaamste klachten blijkt spierzwakte te zijn, ik geloof niet dat ik daar kast van heb. Krijg altijd te horen dat ik sterke armen heb voor een meisje, flinke beenspieren enz. heb nog al een atletisch figuur schijnt. Maar bedankt voor de tip;)

    Reageer
    #7

    Ik heb een sixpack en je kan mijn ribben zien, maar ik weeg wel genoeg, kan het ook hierdoor komen of is het normaal?

    Reageer
    #8

    Als ik kijk naar de hoeveelheid lichaamsbeweging/gewicht/lengte....een heel laag vetpercentage kan uitblijven van menstruatie veroorzaken. Dus je zou moeten kijken of dat vetpercentage bij jou voldoende is.

    Een andere oorzaak kan zijn dat je hypofyse teveel prolactine aanmaakt waardoor de normale hormoonhuishouding verstoord is. Laat de huisarts voor de zekerheid bij bloedonderzoek ook het prolactine gehalte in je bloed bepalen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    bedankt!

     

    Reageer
    #10

    Ik was het ook lang niet maar ben gewoon aan de pil gegaan.

    Reageer
    #11

    En hielp dat? Verder geen last meer van gehad?

    Reageer
Reageer op: Niet meer ongesteld


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief