ontwenningsverschijnselen Efexor (Venlafaxine) tijdens gebruik?

 • #1

  Ik gebruik nu ca. 7-8 maanden efexor voor mijn depressie en angststoornis en chronische vermoeidheid.

  Ik ben begonnen met 37,5 mg, toen 75mg, daarne 150 en zo opgebouwd naar 225 mg. Sinds 2 maanden ben ik terug gegaan naar 150 mg en daar eigenlijk weinig last van gehad. Dit is gedaan omdat alleen maar nog vermoeider werd. Voor mijn angsten lijkt het aardig te helpen overigens! Ik blijf nog steeds angstig maar het helpt wel om het 50% te verminderen.

  Ik merk nu alleen sinds ca. 1 maand dat ik al ontwenningsverschijnselen krijg terwijl ik nog venlafaxine gebruik. Ik krijg een soort van schokjes in me hoofd, niet zo ernstig als ik van paroxetine heb gehad, maar ze zijn er wel. Ook kan mijn lichaam het draaien van mijn hoofd niet zo goed bijhouden. Het lijkt alsof mijn lichaam zegt dat ik gestopt ben, maar ik slik gewoon netjes 2 x per dag 75 mg (XR).

  Herkent iemand dit? Het is echt super vervelend en ik overweeg mede hierdoor dan ook om te stoppen.

  Reactie
  #2

  Ik herken dat zeker. Ik heb het al als ik ze een paar uren later in neem. Ook heb ik die schokken vooral in mijn hoofd en soms in mijn handen, terwijl ik het goed inneem. Ik denk dat het ook een bijwerking is want ik heb het sinds ik efexor gebruik. ik gebruik 300 mg, best hoge dosering. ook mijn angst is veel minder, maar ben vaak moe, nooit geweten dat het kan komen van de efexor. Mijn depressie is zo goed als over. Ben eerder wezen afbouwen en ik voelde me toen lichamelijk niet goed en de angsten kwamen terug.

  groetjes ikke

  Reactie
  #3

  Het is me nu duidelijk. De effexor verliest zijn effectiviteit in rap tempo. De 'brain zaps' houden aan en voel me weer waziger, angstiger, duizeliger, etc. De typische ontwenningsverschijnselen van antidepressiva 🙁

  Morgen maar eens overleggen met de HA what to do.

  Reactie
  #4

  Lees ook:

  Stoppen met Paroxetine, bijverschijnselen
  http://www.dokter.nl/forum/Medicijnen/195632-stoppen-met-paroxetine-bijverschijnselen.html

  Reactie
  #5

  Pff nu krijg ik ook nog kleine insultjes 's avonds...bahbah. Ze maken me niet bang maar het is echt vervelend. Ik draag een bitje en had gisteren het idee dat ik deze doormidden beet.

  Nu maar langzaam afbouwen en rivotril voor de avond.

  Reactie
  #6

  je wordt ook doof van efexor

  Reactie
  #7

  Jayz, als je dit nog leest: Wat je beschrijft is "SSRI poopout". Het is in feite een vorm van toleratnei waarbij de gebruiker in ontwenning/withdrawal komt terwijl hij nog aan een stabiele dosis zit.
  ER is weinig over bekend en het antwoord van de meeste artsen is: omhoog met de dosis. En daarmee wort het onvermijdelijke nog even uitgesteld amar is de patient weer een stap verder verwdijerd van een medicijnvrij besstaan en wer een stoap dichter bij chronische medicijnverslaving en disfunctionaliteit.

  De enige oplossing is: afbouwen! Heel heel langzaam, maximaal 5-10% dosisreductie per 3-6 weken.
  Zie ook de uitstekende uitleg op:
  http://antidepressantwithdrawal.info/nl/home.php

  Reactie
  #8

  Ja dit herken ik, ben nu na jaren maar 37,5 mg Venlafaxine te hebben gebruikt twee dagen geleden gestopt. Heb vandaag veel last van schokjes in min hoofd, duizeligheid ook in mijn slaap, waar ik dan weer misselijk van wordt. Ik vroeg me af hoelang deze verschijnselen gemiddeld duren?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Het is nu een jaar later. Kun je aangeven hoe lang het geduurd heeft? Ik heb er nu ook last van en wil dolgraag afbouwen...

  Reactie
  #10

  BELANGRIJK NIEUWS !!!!!

  Zojuist hebben wij van de Cinderella Therapeutics Research BV het bericht ontvangen dat er vanaf nu ook taperingstrips (afbouwstrips) beschikbaar zijn voor Venlafaxine ( Efexor).

  Kijk hier voor meer info over de taperingstrips:
  http://www.cinderella-tx.org/nl/2015/10/29/taperingstrips-voor-venlafaxine/

  Lees voor wat betreft vergoeding door verzekeraars:
  http://www.cinderella-tx.org/nl/taperingstrips-voorschrijven-en-bestellen/

  Er zijn ook taperingstrips beschikbaar voor:
  Paroxetine ( Seroxat)
  en Diazepam ( Valium, Stesolid)

  Reactie
  #11

  Ik gebruikte de laatste maanden 225 mg venlafaxine maar voelde mij daar niet goed bij. Vooral in de morgen zeer vermoeid/somber en mijn tinnitus was erger dan ooit. Ik besloot 1 dag niets te nemen om daarna met 150 mg door te gaan. Dit gaf een aanzienlijke verbetering t.a.v. de genoemde klachten EN op mijn tinnitus! Dit laatste was voor mij een zeer welkome bijkomstigheid. Venlafaxine kan tinnitus flink verergeren. Ik wil over enkele dagen terug naar 75 mg en verwacht geen onoverkomelijke problemen. (Om de 14 dagen naar beneden.) De laatste fase wil in in tweeën doen, dat wil zeggen van 75 naar 37,5 mg en dit een maand aanhouden. Ik gebruik sinds 1 jaar antidepressiva als gevolg van een posttraumatische-stressstoornis. Nog een toevoeging; wat voor mij geldt, geldt natuurlijk niet voor iedereen. Ik ben van oorsprong een vrolijk en positief mens die nimmer depressies heeft gekend. Wordt vervolgt...

  Reactie
  #12

  grote rotzooi zombie wordt je ervan .

  Reactie
  #13

  Groot vergif meer niet

  Reactie
  #14

  na 12 jaar efexor te hebben geslikt ben ik begonnen met afbouwen.

  ik moet een maand 37.5 mg slikken waarvan nu 2de dag en daarna niks meer. Ik ben begonnen met 150 mg, daarna 75 mg en nu dus afbouwen.

  Ik heb hoofdpijn, zie wazig en ben misselijk. Komt dat daardoor of heb ik een dag dat ik me niet lekker voel

   

   

   

  Reactie
  #15

  Dat kan heel goed van het afbouwen zijn... Ik zou aanraden, om zeker het laatste stuk op een andere manier af te bouwen. je gaat alleen maar problemen krijgen als het te snel met te grote stappen gaat. Van 37,5 naar 20 in 28 dagen, van 20 naar 10 in 28 dagen en van 10 naar 0 eveneens in 28 dagen. Dat kan het beste met taperingstrips van de Stichting Cinderella.

  http://www.cinderella-tx.org/nl/taperingstrips-voorschrijven-en-bestellen/

  http://www.cinderella-tx.org/files/2015/06/VNLF_bestel_NL_1.pdf

  Reactie
Reageer op: ontwenningsverschijnselen Efexor (Venlafaxine) tijdens gebruik?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief