Flauwvallen, diarree en overgeven.

  • #1

    Eens in de zoveel weken/maanden is het weer zover.
    Midden in de nacht wordt ik dan wakker en voel ik me erg misselijk.
    Ik heb dan het gevoel dat ik moet overgeven, naar de wc moet en flauw ga vallen.
    Dit is erg eng want ik moet naar de wc, anders komt het er van alle kanten uit. Maar als ik naar de wc loop ben ik bag om flauw te vallen. Het lijkt wel of mijn lichaam zich gaat resetten.
    Dit is nu al erg vaak gebeurd en ik ben er eens voor naar de dokter geweest.
    Die zei dat het normaal was voor meisjes tussen 16 en 21 jaar. Maar ik hoor er eigenlijk nooit iemand over.
    Ik wil dus vragen of iemand weet wat dit is en of iemand dit misschien ook heeft of gehad en weet wat de oorzaak hiervan is.
    Groetjes, Loes

    Reageer
    #2

    hey

    ik heb een soortgelijk gevoel, alleen heb ik het altijd op het werk..
    Ben er zelf ook nog niet achter wat het is. Maar het is iets wat de afgelopen weken speelt. Ik heb het niet altijd gehad.
    Als ik meer weet zal ik weer posten, veel sterkte ermee.

    groetjes priscilla

    Reageer
    #3

    Heel herkenbaar. Ongeveer twee keer per jaar, wordt ik 's nachts wakker en voel ik me misslelijk en zweet. Eenmaal op de wc krijg ik diarree en ben vaak ook misselijk. Ik val dan flauw. Soms wel een paar keer per nacht. Ik voel en hoor dat mijn darmen op zo'n moment heel hard aan het werk zijn.
    Ik ben de afgelopen jaren al een paar keer bij de huisarts geweest, ook al een keer bij een specialist, miijn niemand heeft mij concreet iets kunnen zeggen over oorzaak of oplossing. Heb ooit van een collega ook al eens dezelfde klachten gehoord, dus er zijn meer mensen die het hebben.
    Graag hoor ik van anderen wat het is en wat je eraan kunt doen.

    Reageer
    #4

    Nog even een toevoeging: zoek eens op google op vasovagale syncope. als eenvan de oorzaken wordt ook diarree genoemd.

    Reageer
    #5

    Hoi

    Ik werd vannacht om 2 uur wakker en was erg misselijk. Ik ben daarop naar de wc gegaan en dacht dat ik moest overgeven. Dit lukte niet. Het zweet brak me uit, ik had allemaal zweetdruppels over mijn hele lichaam en had het heel koud. Ik had ook het gevoel dat ik ging flauwvallen, ik werd hier heel angstig van. Ben voor de wc gaan zitten met mijn hoofd tussen mijn handen. Uiteindelijk ging het iets beter en ben ik op de wc gaan zitten, het kwam er allemaal van onderen uit. Ik ben toen heel draaierig naar mijn bed gegaan en ben uiteindelijk weer in slaap gevallen. Vanochtend werd ik wakker met een heel vreemd gevoel in mijn maag. Nou ben ik gisteravond met een volle maag op bed gegaan en denk dat dit de oorzaak ik geweest. Ik heb zojuist de symptonen ingevuld bij google en daar krijg ik allemaal sites te zien die aangeven dat het te maken kan hebben met dumpingsverschijnselen. Een te snelle lediging van de maag naar de dunne darm. Ik weet vanaf nu wel dat ik nooit weer met zón volle maag mijn bed ik ga. Ik vond het een hele nare ervaring vannacht en twijfelde zelfs of ik de dokterswacht of 112 moest bellen. Had even het gevoel dat ik wat met mijn hart had.

    Reageer
    #6

    Hoi Allemaal
    Ik heb ook last van buik krampen en diarree en ook het idee dat ik ga flauwvallen.Ik heb er al een paar jaar last van en ben dus ook al een tijdje aan het uitzoeken waar het in mijn geval aan kan liggen. Inmiddels ben ik er achter dat ik geen vet eten kan verdragen. Ben inmiddels ook al 10 kilo kwijt geraakt in 2 jaar omdat ik geen vet voedsel meer eet.Gebeurd het per ongeluk toch, zoals laatst heb ik een muffin gegeten en savonds was ik vreselijk ziek.Wat vaak helpt als je het idee krijgt om flauw te gaan vallen is van de wc gaan en even plat gaan liggen op een koude vloer,omdat dan je bloed op dat moment niet meer naar je hoofd stijgt.Ik heb ook wanneer ik het voel aankomen een koud washandje bij de hand.En let goed op je ademhaling i.v.m. hyperventilatie.

    Reageer
    #7

    Bij mij is enkele jaren geleden PDS vastgesteld. Hierdoor word ik ongeveer 1 keer per maand misselijk wakker, het gevoel dat ik moet overgeven en ontzettende kramp in mijn buik.
    Gisternacht dacht ik dat ik dit weer had. Het begon hetzelfde. Om 3 uur 's nachts ontzettend misselijk en krampen. Even later kon ik niet meer op mij benen staan en brak het zweet mij uit. Ik had het bloedheet terwijl mijn lichaam juist heel erg was afgekoeld. Op een gegeven moment voelde ik al het bloed wegtrekken uit mijn gezicht en uit mijn armen, mijn oren klapten hierdoor zelfs dicht. Ik werd hartstikke wit en kon mijn armen niet meer optillen, dit koste veel te veel inspanning. Hierna kreeg ik allemaal zwarte vlekken voor mijn ogen en had ik het gevoel dat ik flauw ging vallen. Na ongeveer 20 minuten ging het weer wat beter, maar ik ben al de hele dag slapjes en voel me misselijk en ziek.
    Iemand enig idee wat dit kan zijn? Ik heb het namelijk nog nooit zo heftig meegemaakt. Ben ook niet wezen slapen met een volle maag, heb niet iets verkeerds gegegeten etc.

    Reageer
    #8

    hoi allemaal,

    ik heb deze klachten ook regelmatig en ben er ooit al eens voor naar de dokter geweest die melde dat het spastische darmen waren jammer pech niets aan te doen. Nu had ik het afgelopen dinsdag weer zweet brak me uit, misselijk diarre bijna flauw gevallen en daarna heel koud. Iemand die op dat moment bij me was meldde dat zijook zoiets had gehad al een paar keer en dat zij dus de ziekte van meniere heeft google maar is, het lijkt er idd wel op ik ga de huisarts nog maar is opzoeken en laten testen of dit het kan zijn. Ik heb het momenteel erg druk, veel stress en dat heeft er ook mee te maken.

    Veel succes allemaal.

    groetjes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    dag allemaal

    laat jullie je bloeddruk controleren,, en of je genoeg ijzer in je bloed hebt.
    en als jullie ook roken zou ik jullie als advies geven om ermee te stoppen en natuurlijk ook minder stress, op dat moment wanneer je denkt dat je gaat flauwvallen, lauw water met zout en suiker opdrinken, en de benen omhoog houden voor de bloedsomloop..
    ik heb het al jaren, ik word 3 keer per week snachts wakker met hevige kramp in me buik, vervolgens krijg ik diarree zit ik op de wc,, word erg misselijk dan gaat je bloeddruk omlaag en krijg je het gevoel dat je gaat flauwvallen, ik val dus flauw. gezond eten en stress vermijden dat ik de belangerijkste..

    groetjes en veel sterkte

    Yasmin

    Reageer
    #10

    Beste Loes, het is al een jaar geleden dat je hier een berichtje hebt opgezet maar ik hoop dat je het leest. Ik heb precies dezelfde klachten als jij s'nacht wordt ik wakker, erg misselijk dus braken en tegen het flauwvallen aan. Soms gaat dit gepaard met diaree. Ik heb dit ongeveer om de vier weken en in de tussenliggende periode heb ik vaak helemaal nergens last van. Ik heb dit nu zo ongeveer een half jaar en de huisarts denkt nu aan migraine sans migraine (de bijverschijnselen van migraine zonder de hoofdpijn).
    De ene keer heb ik er een dag last van, de andere keer is het zo hevig dat ik een week nodig heb om te herstellen (veel slapen).
    Weet jij ondertussen al wat het is, en heb je het nog steeds? Wanneer iemand anders een suggestie heeft dan hoor ik het ook graag!
    groetjes, Lia

    Reageer
    #11

    Je hebt deze klachten dus pas een half jaar? Heb je ook last van moeilijk praten, doffe pijn in je lichaam (huid en gezicht) en een piep in je oor voor een aanval krijgt?

    Als je deze symptomen hebt, moet je echt een dokter raadplegen want er zijn andere mogelijke diagnosen die deze symptomen geven.

    Om de diagnose migaine sans migraine te stellen moeten andere mogelijkheden eerst worden uitgesloten.

    En het is belangrijk een familieanamnese te hebben, m.a.w. komt migraine voor in de familie?

    Reageer
    #12

    Beste Minne, Een dof gevoel heb ik op het moment dat ik ziek ben of moe sowieso aan de rechterkant van mijn gezicht. Een aantal jaar geleden heb ik een facialis parese (gezichtsverlamming) gehad en heb daar restverschijnselen van overgehouden. Omdat dit gepaard ging met heftige migraine aanvallen hebben ze in het ziekenhuis een mri scan van mijn hoofd gemaakt, en hierop was gelukkig niets te zien. Ik heb geen last van een piep in mijn oor..of last van uitval verschijnselen.
    De laatste tijd heb ik bijna geen migraine aanvallen meer, maar buikklachten (misselijkheid, veel braken, erg moe, soms diaree)
    Ik heb al een maagonderzoek + echo van mijn buik gehad maar daar was niets bijzonders op te zien.
    groetjes, Lia

    Reageer
    #13

    Hai Lia, leuk dat je zo snel reageert want ik je verhaal sprak mij aan. Het lijkt mij een erg moelijke diagnose, de migraine sans migraine, en ik denk dat die vaak wordt gemist. Zeker omdat bij jou nog eens een facialisparese is gevonden.

    En over je buikklachten; blijf je erbij dat dit aan de migraine ligt, of kan stress en spanning ook een rol spelen bij je maagklachten. Ik ben zelf redelijk overtuigd dat de buikomgeving die van de gevoelens is, dat als je veel hebt meegemaakt of als je veel zorgen hebt, dat de maag dan extra kan opspelen. Psychosomatiek is in mijn ogen een ondergecshoven kindje in de zorg. Vandaar dus mijn vragen.

    In ieder geval fijn dat het nu allemaal even wat rustiger is bij je. Ik hoop dat je nog velen bij de diagnose kunt helpen. Want voor mij ben je toch een beetje een voorbeeld voor deze aandoeningen.

    Reageer
    #14

    Hoi Minne,
    Nee, ik heb geen stress hoor maar een facialis parese die niet volledig hersteld is, accepteer je niet zomaar...het is toch je uiterlijk...al valt het de meeste mensen die het niet weten, gelukkig niet op. Pas als het te sprake komt..dan zien ze wat. Maar hier heb ik geen stress meer van hoor..
    Migraine sans migraine is overigens niet te bewijzen, maar het schijnt te bestaan..dus bij de volgende aanval ga ik het maar uittesten door een neuspray (tegen migraine te gebruiken)
    groetjes, Lia

    Reageer
    #15

    Dank je voor je reactie. Ik ben benieuwd hoe je tegen die tijd in je vel zit. Als je zou kunnen scoren op 'stress' en 'zorgen' of dat als je een aanval hebt meer aan de lage of toch, zoals ik zou denken, aan de hoge kant zit.

    Natuurlijk hoop je dat het helemaal wegblijft. Maar misschien kun je dar dus zelf al veel aan doen door een gezond en evenwichtig leven te leiden, met goede voeding en een gezond geestelijk leven, met fijne sociale contacten enzo.

    Laat je weten hoe het was als je weer last hebt van jouw klachten, en of je je ervoor gespannen en belast voelde?

    Reageer
Reageer op: Flauwvallen, diarree en overgeven.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief