Help

 • #1

  Hallo,

  Ik hoop echt dat iemand hier advies heeft of iemand dit herkent. Ik ben echt de wanhoop nabij.

  Al jaren heb ik erge pijn in mijn rechter bovenbuik en rug aan de rechter kant. Zo erg dat ik soms niet eens meer kan zitten. Ik moet dan gaan liggen en dan trekt het weg.

  Ook kan ik niet sporten of bukken. Als ik dat doe schiet er iets naar buiten. Zo onder het borstbeen tegen de ribben aan. Er zit dan eenn grote bult die langzaam wegzakt door rustig te ademen en te strekken.

  Dit lijkt mijn huisarts maar niet te begrijpen en zegt dat het de maagzuur is. Pff.

  Over maagzuur, tja dat ken ik echt wel. Dat heb ik dagelijks namelijk. Vooral savonds. Soms komt het helemaal omhoog.

  Dan heb ik nu sinds 2 maanden ook kramp. Ik denk mijn slokdarm. Een beangstigt gevoel moet ik zeggen. Als ik kug een paar keer gaat het over.

  Eten gaat steeds moeilijker want het zakt niet. Ik voel het achter mijn borstbeen zitten. Soms duurt dit wel anderhalf uur. Met gevolg dat ik het er maar uit gooi.. maar, dan heb ik weer die enorme pijn bij mijn middenrif met bult.

  Ik dacht zelf aan een herna diafragmatica. En heb een onderzoek gevraagt. Ik kreeg een thorax foto en deze is helemaal goed. Helemaal verbaasd dus dat dit het niet is.

  Wie kan met mij meedenken? Want ik ben echt de wanhoop nabij. En ga kapot van de pijn.

  Reageer
  #2

  Maagzuur kan dus de oorzaak zijn. Dat kan namelijk je slokdarm aantasten. Vraag een verwijzing voor een internist. Een middenrifbreuk wordt doorgaans met een coloschopie vastgesteld

  Reageer
  #3

  Beste john, is een middenrifbreuk ook met een normale thorax foto te zien? Dus zonder contractvloeistof?

  Reageer
  #4

  Nee

  Reageer
  #5

  Ik zou toch eens kijken naar oorzaken van je maagzuurproblemen. Veel mensen hebben een tekort aan maagzuur, waardoor een slechtere vertering, waardoor zuurbranden en andere klachten. Factoren die van invloed zijn, zijn voedingspatroon, darmflora, belasting door  (zware) metalen, waaronder nikkel en verder tekorten aan voedingsstoffen, waaronder zink. Een complementair genezer zou je verder kunnen adviseren. Eventuele maagzuurremmers verergeren de problemen.

  Verder zou een osteopaat nog wat kunnen betekenen.

  Reageer
Reageer op: Help
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief