maagpijn door medicatie?

  • #1

    hallo allemaal,

    ik heb de afgelopen maanden veel last gehad van misselijkheid en een lak aan honger, dit tot op het punt waarop ik maar 1/5 kon eten van wat ik normaal eet. nu moest ik afgelopen week bij de dokter zijn voor een tetanus vaccinatie, dus heb ik er ineens naar gevraagd.

    ze heeft naar mijn klachten geluisterd, en me onderzocht en is tot de conclusie van een lichte maag ontsteking gekomen die er waarschijnlijk al enkele maanden is, maar gelukkig niet heel erg is geworden. om de misselijkheid te stoppen heet ze me pantoprazole tabletten voor geschreven (maag beschermers, als ik het goed voor heb)

    goed, ik heb ze de eerste dag zoals voorgeschreven een half uur voor het ontbijt op lege maag genomen. heb niks speciaal gemerkt die dag, maar ben de volgende dag opgestaan met ongelofelijke buikpijn die ook echt uitstraalde naar mijn maag (helemaal vanboven zeg maar) het was zonder overdrijven toch wel de ergste buikpijn die ik al heb gehad in mijn leven (heb wel nog nooit echt iets aan mijn buik gehad). het was een heel stekende pijn met elke paar seconde een nieuwe steek, en na een half uur begon ik problemen te krijgen met rustig adem halen door de pijn. nu ligt mijn pijngrens laag, maar dit was toch echt wel erg. heb dus een half uur aan de keukentafel zitten opzoeken of het aan de medicatie kan liggen, maar ik vond er niks over. ik wou zo graag dat de pijn over ging dat ik de medicatie maar niet opnieuw heb genomen. ik was een beetje in paniek om eerlijk te zijn. het werd steeds erger, en toen ik ook het gevoel had dat ik moest overgeven ben ik terug naar bed gegaan.

    het opmerkelijke hieraan, en waarom ik dit schrijf, is dat toen ik ging liggen de buikpijn binnen 2 minuten beterde tot hij helemaal voorbij was. (ik lag op mijn rechterzijde, helemaal plat op een laag kussen). ik dus helemaal blij, ik ben van plan op te staan en verder te gaan met mijn dag dus leun op een arm om water te drinken en meteen is de pijn weer terug (ietsjes minder erg dan wanneer ik recht zat of recht stond). maar toen ik helemaal recht ging zitten kwam hij meteen weer heel stekend terug.

     

    heeft er iemand enig idee wat dit kan zijn? ligt dit aan de medicatie? of had ik gewoon iets verkeerds gegeten?

    ik vind nergens op het internet iets over buikpijn die betert wanneer je gaat liggen en hier maak ik me nu toch wel zorgen om. de pijn was ook wel heel erg. moet ik de maag beschermers blijven nemen?

     

    ik heb ze deze ochtend opnieuw genomen en had vandaag geen last van pijn, nadat ik ze gisterenochtend (dus de ochtend van het voorval) niet heb genomen. dus ik schrijf dit in afwachting van morgenochtend, en het effect dat de medicatie van deze ochtend eventueel heeft.

    Reageer
    #2

    Er staat toch echt in de bijsluiter "plotselinge hevige pijn in uw bovenbuik" waarschuw in dit geval uw arts.

    Reageer
Reageer op: maagpijn door medicatie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief