Hoe lang duurt het herstel van een slokdarmonsteking ?

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik zie dat er meer mensen zijn die met vragen op het vlak van een slokdarmonsteking, want op internet is van alles te vinden, maar weinig informatie van mensen die er ook last van hebben (gehad). Zeg maar de ervaringen .....

  Medio mei een gastroscopie gehad en daaruit is een slokdarmonsteking graad B naar voren gekomen, daar heb ik omeprazol 40 mg voorgeschreven gekregen, deze heb ik 6 weken genomen en inmiddels afgebouwd, want wil deze klacht idealiter natuurlijk behandelen. Als het echt niet anders kan wil ik wel weer met de omeprazol starten, maar liever niet, omdat in die 6 weken de klachten nou niet echt verminderd zijn.

  Echte pijn achter het borstbeen heb ik niet echt, heb vooral een globus gevoel/irritatie in de keel, en ook nog aan één kant, met name rechts. Deze straalt uit tot onder mijn ogen en tot in mijn oor. En is niet persé eten gerelateerd, laat ik het zo zeggen, tijdens het eten heb ik wel last van pijn bij slikken, maar dan wordt deze niet persé erger als in een rust toestand.

  De vraag is even hoe lang hebben jullie er last van gehad cq. hoe lang duurde het voordat je van de klachten af was en wat hebben jullie er zoal voor gedaan en/of gelaten.

  Alvast bedankt.

  Mat

  Reactie
  #2

  Heb je alleen een slokdarmontsteking? Ik heb ook een slokdarmontsteking graad A door refluxoesofagitis en maagzweren (6 kleine en 2 kanjers) in de duodenale darm.

  Ook ik heb een globusgevoel en 24 op 24 misselijk.

  Reactie
  #3

  Hallo Joa,

  In de maag was gelukkig alles in orde, dus vooralsnog alleen slokdarmontsteking (na ja alleen) en uiteraard de refluxoesofagitis. Heb je er al lang last van en welke behandeling onderga je nu ?

  Dat globusgevoel is absoluut vervelend, en die misselijkheid herken ik ook bij vlagen.

  Men heeft lang gewacht alvorens men mij een gastroscopie liet ondergaan ..... anders hadden we al eerder actie kunnen ondernemen op de ontsteking, maar goed.

  Groeten,

  Mat

  Reactie
  #4

  Hoi Mat,

  De oorzaak ligt dus bij maagzuur die terugkomt naar boven bij jou.

  Drink 1 liter koolsap per dag, vers uit de juicer eventueel met een wortel erbij. Probeer mastic gum uit Griekenland. Slik Zink-L-Carnosine supplementen en eet dagelijks een hap Manukahoning. Zoek gerust eerst alles op op Google en Youtube betreffende hetgene ik jou aanbied.

  Stop roken en drinken van alcohol, eten van chocolade, tomaat, ui, ...

  Succes in jouw genezingsproces!

  Reactie
  #5

  - Honing (Manuka) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3978955/

  - Zink-L-Carnosine  https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03467438

  - Mastic gum https://www.google.com/amp/s/www.sepalika.com/gerd/mastic-gum-acid-reflux/amp/

  (Rode) kool https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-171/cabbage

  Laat ook jou vitamine D controleren (bloedtest) , specifiek D3. Een tekort kan een verslapping geven van het klepje die sluit tussen maag en slokdarm.

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5602627/

  Succes! Maagzuurremmers verdoezelen alleen de symptomen dus neem ze eventueel in combinatie met hetgene ik opschreef. Kan je je niet alles veroorloven, ga voor de Zink-L-Carnosine en een kuurtje Vitamine D3 bij een tekort. Specialisten zeggen dat Vitamine D rond de 65 moet liggen. Ik had 18 lol.

  En leef gezond, probeer bewerkte voeding te vermijden, geen groenten uit blik, geen koekjes, geen chocopasta, bereide maaltijden, fast food,  ... Allen bevatten ze E-nummers, stoffen die ons lichaam niet hoort binnen te krijgen.

  Reactie
  #6

  Drink eventueel rode koolsap met biologische rode kolen, je wil geen pesticiden in het lichaam krijgen. Drink het 10 dagen lang 1L daags (4x daags 25 ML).

  Reactie
  #7

  Hallo Joa,

  Bedankt voor je terugkoppeling. Ben nu inmiddels 1,5 week onderweg met een reflux protocol en daarmee eet en drink ik geen enkel zuur product meer om zo de pepsines weg te krijgen. Heb ook nog een pepsine test gedaan en ben nog even in afwachting van de terugkoppeling daarover, welke op 3 momenten meet hoeveel pepsines mijn keel e.d. bevat.

  Wat betreft je tips, dank daar voor, die sluiten redelijk nauw aan op andere zaken die ik er over gelezen heb. Gebruik momenteel reeds glutazyme, curcuma en gebufferde vitamine C (in die laatste zit ook zink er bij). Wil er nu nog Aloe Vera sap aan gaan toevoegen, hoor daar goed verhalen over.

  Die mastic gum heb ik ook over gelezen, is dat net zoiets als kauwgom ?

  Manuka honing ook veel over gelezen, maar nog niet geprobeerd, met name omdat honing in de diverse lijstjes vanwege het suikergehalte i.c.m. de reflux niet geadviseerd wordt.

  Maar heb je al lang klachten ?

  Groeten,

  Mat

  Reactie
  #8

  Ik heb nu 6 weken klachten, ik dacht er van af te zijn. Maar vorige week kwam het helaas terug(maagpijn + misselijkheid, oprispend maagzuur, globusgevoel in de keel). Te vroeg gestopt met de PPI's (2 weekjes genomen en 1 week alleen maar juicen). Gisteren maar eens gebeld hoeveel zweren ik had en het waren er 8 (6 kleine en 2 grote). Dus ik was wel eventjes geschrokken. Die geven mij dus ook refluxklachten en een slokdarmontsteking graad A maar, dus niks aan de hand momenteel die geneest wel vlot 1x het maagzuur mindert.

  Mastic gum heb je indd. als gummetjes en capsules. De gummetjes worden aangeraden, ik heb ze eergisteren besteld uit Griekenland via Ebay. Aloe Vera is ook heel goed voor de slokdarm (drink ik ook). Prijzig maar om te genezen heb je veel over. Zink werkt best in combinatie met carnosine (wetenschappelijk bewezen in Japan).

  Curcuma is ook goed zegt men, heb ze hier staan maar nog niet gebruikt.

  Als alles goed werkt daar, geen middenrifbreuk hebt enz. komt dit wel inorde met een aangepast dieet en de nodige supplementen die helend werken.

  Houd me op de hoogte!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Goedemorgen Joa,

  Mijn klachten lopen al wat langer, laten we zeggen dat de globus klachten er zo'n beetje iets meer dan een jaar zijn. Ben eerst verwezen naar een KNO arts die had wel een vermoeden dat het reflux was maar kon het niet echt 'hard' maken. Daar heb ik 2 weekjes pantoprazol voor genomen, advies was 2 maanden, en toen ben ik er snel mee gestopt. Klachten werden uiteraard niet minder (ook niet gigantisch veel meer overigens). Uiteindelijk in april de knoop doorgehakt en een gastroscopie verzocht die ik in mei heb ondergaan en daaruit kwam een middenrifbreuk in combinatie met slokdarmonsteking graad B. Advies was om 8 weken 40 mg omeprazol te nemen en daarna als de klachten niet weg te zijn verder te kijken ....... Heb me goed ingelezen over de PPI's en hun bijwerkingen en zie dat niet zitten om dat het hele leven te nemen, plus als ik heel eerlijk ben, heeft het niet echt zoden aan de dijk gezet. Na ruim 6 weken ben ik er mee gestopt, de klachten waren wel iets milder, maar om nou te zeggen weg ......

  In de tussentijd heb ik het boek 'waarom maagzuur goed voor je is' gelezen waarin men verteld hoe je het beste kunt omschakelen op een natuurlijke behandeling en de PPI's beter kunt laten voor wat het is. Ook ben ik lid geworden van diverse facebook groepen over het thema stille reflux en ga naar een natuurgeneeskundig arts (die ook gewoon huisarts van opleiding is). Van daaruit ben ik nu aan het proberen om die ontsteking echt weg te krijgen (reflux protocol) en daarnaast diverse supplementen die moeten helpen bij het herstel.

  Herken je opmerking dat je voor je herstel veel over hebt, dat speelt bij mij ook. Heb een kastje vol staan aan supplementen inmiddels, ook enkelen getest die niks bleken te doen, maar ook enkelen waar ik wel fiducie bij heb.

  Sinds gisteren is het aloe vera, basisch water (alka), glutazyme en curcuma. Heb heel eventjes de DLG (zoethoutwortel) en de gebufferde vitamine c on hold gezet, omdat ik welliswaar een sporthart heb en bekend ben met een rusthartslag van in de 30, maar deze heb ik inmiddels permanent. Weet niet, zou natuurlijk ook door het zuurarme dieet kunnen komen, en de daarmee samenhangende relatief lage aantal calorieën per dag die ik binnenkrijg en het gewichtsverlies wat daarbij komt, maar misschien ook door over suppletie (te veel aan mineralen e.d. kan een lagere hartslag veroorzaken).

  Als je zegt 6 weken dan is er vrij snel bij jou de diagnose getrokken, heb jij meteen een gastroscopie laten doen bij de eerste symptomen ?

  Groeten,

  Mat

  Reactie
  #10

  Hallo Joa,

  En nog als een kleine toevoeging. Heb een pep test gedaan om het aantal pepsines vast te stellen in de ochtend direct na het ontwaken en na 2 maaltijden, maar daar was helemaal niets te vinden. Dus mijn stille reflux komt in ieder geval niet meer tot in de keel, maar waarom ik daar nog steeds globus klachten heb is voor mij een raadsel. Vond het wel een bijzondere uitkomst .....

  Groeten,

  Mat

  Reactie
  #11

  Hallo Mat,

  Als je een middenrifbreuk hebt, zag ik iemand op Youtube die smorgens en savonds wat oefening deed op een trampoline bv. en hier zijn symptomen met bestrijdt.

  https://m.youtube.com/watch?v=6iJOrRcZpJk

  Kan het globuseffect niet zijn door de slokdarmontsteking? Ik heb het namelijk soms ook.

  Ook ik heb last van gas in de nacht. Ook al slaap ik met mijn hoofdeind wat hoger, toch word ik telkens rond 3h-4h30 wakker met misselijkheid. Het zit dan echt tot in de keel. Heel frustrerend en snap niet hoe dit komt? Ik heb geen middenrifbreuk.

  Ik zag verder iemand op Youtube die een Barret slokdarm had en dit genas met een kuur van aardbeien. Het kanaal het "Strawberrie cure".

  Mijn diagnose werd al 3 dagen na mijn klachten opgesteld middels een gastroscopie. Ik was in 3 dagen 8 kg afgevallen. Ik kon niet meer liggen door het gas/zuur in mijn mond. Ik braakte bloed dus was midden in de nacht huilend naar dd spoedafdeling geweest. Ik dacht echt dat ik ging sterven. Zo uitgeput was mijn lichaam.

  Mijn genezing valt me wat tegen momenteel. Zeker op gebied qua misselijkheid en slaap. Nog steeds die zuur/gas in mijn keel en mond waarbij ik dan een globuseffect krijg. Dit merk ik ook aan de achterkant van mijn tanden waarbij precies een aanslaglaagje komt. Komt dit je bekend voor? Ik heb nog heel weinig pijn in de maagstreek al heb gastritis in de maag en duodenale darm.

  Hopelijk genezen we snel, zoiets wens je niemand toe.

   

  Reactie
  #12

  Van PPI's ben ik ook heel bang. Ik moet ze nu 2 maand nemen, 1x Pantomed per dag smorgens en 1 Zantac savonds. Week 1 is bijna klaar. Ik heb beslist dat ik ze absoluut niet langer neem dan 2 maand, genezen of niet.  Ik slik wel vitamine B12 erbij maar toch het gevoel tov. PPI's is heel slecht. Ik heb nu als bijwerking dat ik wazig zie. Wanneer ik tv kijk of effe auto wil rijden en me fixeer op 1 punt zie ik meteen alles dubbel.

  Ikzelf steek uren per dag in opzoekwerk om meer te weten te komen over hoe te genezen, meer te weten te komen over voeding enz.

  Dit hele verhaal is een eye-opener voor mij. Leef gezond! Je hebt maar 1 kans in dit werelds leven. Stap je door dit leven met allerhande kwaaltjes of stap je gezond door dit leven met respect voor jouw lichaam? Ik ben pas 29, nu heb ik nog tijd om mij te herpakken en gezond te leven. Dit probeer ik nu over te stralen naar mijn vrouw toe en ga ik er op hameren bij de opgroei van mijn kind. Suikervrij, biologisch,...

  Ik word namelijk kotsmisselijk als mensen zeggen laat jouw kind een kind zijn en geef hem eens een toetje. Ze snappen niet de verslavende werking van suiker. Zag net nog een video van een man die 110 was en 114 werd. Zijn conditie was nog zo sterk, zijn huid zo mooi en dit door een gezonde levensstijl. Mijn oma dacht dat hij 60 was lol!

   

  Grtjs!

   

  Reactie
  #13

  Hallo Joa,

  Helder waarom ze er bij jou zo snel bij waren, dat kan ook niet anders als je er zo heftig aan toe bent (geweest). Bij mij is er wel continue globus gevoel geweest, maar voor de rest eigenlijk geen lichamelijke kenmerken. Pas na de eerste proefbehandeling met PPI kreeg ik achteraf bezien (reflux klachten omdat ik pijn op de borst had) en daarna is het blijkbaar verergerd en heb ik er een slokdarmontsteking bijgekregen. Vanuit een reflux specialist heb ik vernomen dat het herstel van de ontsteking 1 tot 2 maanden kan duren ...... nu heb ik al een periode van 4 weken in juni/juli gehad dat ik aardig zuurvrij (maar nog niet helemaal) heb geleefd, en nog eentje op het voorjaar van 40 dagen en nu dan weer sinds begin augustus, inmiddels ook al weer bijna 3 weken. Af en toe denk je dat de klachten wat minder worden en dan eet je weer wat en voel je het 'kriebelen/irriteren' in de slokdarm, maar er is ook zat eten waarbij ik weinig voel. Met name de iets hardere zaken willen nog wel eens irriteren. Krijg dan ook zo'n soort kriebel/irritatie in de borstkas, dat zal dan wel reflux zijn.

  Echter die reflux komt niet tot boven (gelukkig).

  Deze hele ellende is ook bij mij een les en was vorig jaar al gestart met het drastisch omgooien van het eten en heb daar nu met het reflux protocol nog eens een stapje bovenop gezet. Maar af en toe wil je ook nog eens uit de band kunnen springen, zonder dat dit enorme consequenties heeft.

  Zal de vlag uithangen als de klachten eindelijk eens voorgoed weg zijn, na een jaar begint het aardig op mijn zenuwen te werken.

  Groeten,

  Mat

  Reactie
  #14

  Schitterend, ik duim voor je mee! Het globusgevoel is iets irritant, al zit het er voor met een reden. In dit geval is het reflux.

  Ik denk en weet bijna zeker dat ik al mijn klachten heb door een verbranding, chemische reactie. Bbqvlees gegete waarbij de kolen moeilijk aangingen en er veel brandstof gebruikt is en toen het eindelijk begon te branden (giftige rook nog door de brandstof) werd er al wat vlees opgelegd die zo het vlees kon binnendringen natuurlijk. 4 dagen later werd ik ziek..

  Mijn arts sluit dit uit omdat het te snel was na het eten van het vergiftigd vlees maar ik weet wel beter. Ik ben praktisch nooit ziek geweest in mijn leven, medicijnvrij geleefd, geen stress, geen roken of alcohol dat het wel deze reden moet zijn. Het is daarom voor mij zeker dat het een acute maagslijmvliesontsteking, twaalfvingeredarmonststeking met zweren en een slokdarmontsteking is. Nooit eerder last gehad van reflux en maagklachten.

  Een domme fout met harde gevolgen natuurlijk maar dit alles is een wijze les voor mij. Draag zorg voor jouw lichaam; fysiek en mentaal.

  Moringa(poeder) heb ik nu besteld, moet je zeker eens over lezen.

  Grtjs!

  Reactie
  #15

  Hallo Mat,

  Gisteren naar een homeopaath geweest. Heeft me Gastrazyme voorgeschreven omdat ik echt af wil van die maagzuurremmer en zijn neveneffecten. Straks mijn eerste pil proberen. Ik ben benieuwd.

  https://www.newpharma.be/apotheek/energetica-natura/17290/energetica-natura-biotics-gastrazyme-90-tabletten.html

   

  Qua recencies te zien, zijn mensen tevreden over dit product. Ik ga het een poging geven.

  Reactie
Reageer op: Hoe lang duurt het herstel van een slokdarmonsteking ?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief