Hoe lang duurt het om te genezen van een gastritis?

 • #1

  Beste lezers

  Vanaf 12-01-2016 heb ik een acute gastritis. Daarvoor geen last van gehad, wel altijd gevoelig geweest op de darmen voor stress.

  Het traject maagwandontsteking startte met een ziektebed. Ik kon niet op of neer van de pijn en had nul energie. Eten ging nauwelijks. Misselijk, ondraaglijke pijn op de borst, hevige diaree, hoofdpijn en heel duizelig. Dit duurde 4 weken en toen knapte ik iets op. Ik gebruikte 8 paracetamol per dag en 1x dgs maagzuurremmers. De stijgende lijn was van korte duur, want het ging ineens weer bergafwaarts. Ik kreeg weer andere maagzuurremmers 2x dgs en morfine tegen de pijn. Na een week of 3 zakte de hevige aanvallen weer en kon ik weer een beetje uit bed. Het ziekte verloop zette zich op deze manier voort. Periodes van vooruitgang en periodes van teruggang. Er is iedere goede periode wel een verbetering, maar er zijn nog weinig dagen dat ik klachtenvrij ben. Ik ben ongeveer 4 dagen per maand klachtenvrij, tot nu toe. Werken kan ik nog niet, vanwege de klachten die blijven aanhouden.
  Heeft iemand hier ervaring mee? Hoe lang kan het duren voordat ik geen klachten meer heb? Bij wie zou ik terecht kunnen voor hulp en vragen?

  Ik heb een gastroscopie gehad in het Erasmus, maar daar was mijn uitslag zoek. Ik heb niet veel vertrouwen in de uitslag die ik uiteindelijk heb gehad. Gastritis punt, verder geen info. Ook heb ik op eigen verzoek een MRI laten doen. Aan de buitenkant van de maag was alles oké. Niets met de galblaas aan de hand. Een bloedonderzoek zag er ook goed uit. Ontlasting ook oké. Wie heeft er tips? Ik wil hier vanaf!

  Groet

  Reageer
  #2

  Welke maagzuurremmers heb je gehad tot nu toe?
  Welke medicatie gebruik je op dit moment?
  Heb je je voedingspatroon aan gepast?

  Reageer
Reageer op: Hoe lang duurt het om te genezen van een gastritis?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief