ervaring met helicobacter pylori (maagbacterie)

  • #1

    Ik wil graag hier mijn ervaring met de maagbacterie heliobacter pylori delen. Misschien dat iemand er iets aan heeft.

    In oktober kreeg ik buikklachten. Ik kon ze niet thuisbrengen, wist niet goed wat ik voelde, wel dat het akelig was. Ik had ook regelmatig uitstraling naar mijn rug.

    Na een paar doktersbezoeken kwam half november uit de test met ontlasting dat ik de helicobacter pylori bacterie had. Ik had ook een doorverwijzing voor een echo gekregen, maar die heb ik toen nog even laten zitten. Ik was heel blij met de diagnose. Een behandeling met antibiotica en maagzuurremmers (Pantopac) zou me vast snel van mijn klachten afhelpen. Afgezien van een allergische reactie op de laatste dag van de kuur (na een paar dagen verholpen met antihistamine) had ik geen probleem met de kuur. Ik hield wel buikpijn, maar misschien kwam dat doordat de bacteriën in mijn darmen ook dood waren gemaakt en alles weer moest herstellen?

    De buikpijn bleef. En nu ik wist dat ik iets met een maagbacterie had (gehad?) kon ik soms ook ook duidelijk voelen dat de pijn in de maag zat. Al veel eerder in 2018 had ik tijdens het autorijden regelmatig last van mijn maag gehad. Dat kon ik nu ook beter plaatsen. Maar goed, ik bleef pijn houden. Soms voelde het als koliekpijn (pijn die in golven kwam en ging), soms als stekende en soms als zeurende pijn. Ook voelde ik het soms branden op mijn borst en op mijn rug. Ik besloot toch maar de doorverwijzing van de echo om te zetten in een afspraak en eind december had ik de echo. Hier kwam niets uit wat de klachten kon verklaren.

    Tijdens een bezoek bij de huisarts bleek dat ik eigenlijk meteen na de antibiotica kuur twee weken maagbeschermers had moeten hebben, omdat de maagwand langzaam weer zou moeten wennen aan het maagzuur. Omdat ik bijna weer een ontlastingsonderzoek kon doen (het was bijna twee weken geleden dat de kuur was afgerond) besloot ik nog even te wachten met de maagbeschermers. Na het inleveren van de ontlasting begon ik meteen met de maagbeschermers. Ik merkte geen verschil, had niet minder pijn.

    Het goede (?) nieuws was dat uit de ontlastingstest bleek dat de bacterie weg was. Maar mijn klachten dus niet.

    Ik begon me zorgen te maken. De huisarts zei dat het misschien psychisch was. En dat was  het inmiddels ook wel. De klachten werden erger, ik was misselijk, was een kilo of 4 afgevallen (van 58 naar 54) en had helemaal geen trek meer. Was er letterlijk dag en nacht mee bezig.

    Ik was ervan overtuigd dat er iets ernstigs aan de hand was. Ik heb al een aantal jaren last van een angststoornis en dit hele gebeuren maakte me behoorlijk angstig.

    Gister had ik een gastroscopie. Wat is dat me enorm meegevallen. Ik heb er helemaal niets van meegekregen, herinner me alleen dat ik een wit ding in mijn mond kreeg en op mijn zij moest gaan liggen. Verder weet ik er niets mer van. Maar ik had er ook niet tegenop gezien. Ik wilde weten wat ik had!

    Nou niets dus. Alles was perfect in orde. Zelfs geen biopten genomen, ik ben gewoon helemaal gezond. Een enorme opluchting natuurlijk.

    Volgens de maag/lever/darm arts kun je nog maanden na de behandeling tegen de maagbacterie last hebben van klachten. Dit stelt mij grotendeels gerust.

    Ik hoop dat ik het vertrouwen daarin vast kan houden en dat ik niet weer mijn angst met me op de loop laat gaan, waardoor de klachten erger worden dan ze hoeven te zijn.

    Ik heb besloten aan de slag te gaan met mijn angststoornis (doorverwijzing) en hoop dat ik snel helemaal genezen zal zijn van de maagbacterie.

    En ik hoop dat misschien iemand door het lezen van mijn (lange, sorry) verhaal niet zo angstig wordt als ik en meer vertrouwen zal hebben in een goede afloop.

    een groet,

    Astrid

    Reageer
    #2

    Hoi Astrid,

    Je verhaal is ontzettend herkenbaar!

    Ik ben inmiddels 2 maanden na de antibioticakuur (en de bacterie is gelukkig weg) maar blijf me heel ziek voelen (extreem moe, hele dag in bed, veel hoofdpijn).

    Ben jij uiteindelijk je nog beter gaan voelen? Zoja, na hoelang?

    Groet,

    Maxime

     

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Dank.

    Fijn dat je zo open je ervaringen deelt.

    Ik ben nu 4 maanden ziek.

    Angsstoornis maakt mij ook erg angstig.

     

     

     

    Reageer
    #4

    Hoi Kenny,

     

    In de darmen zitten belangrijke bacteriën. Deze zijn ook  door de antibiotica kuur gedood.

    Het klopt dat je angstig kunt worden doordat je darmflora niet in orde is. Het is daarom erg belangrijk dagelijks probiotica te slikken. Deze herstellen je darmflora en je wordt er rustiger door. Ook zou ik laten testen of je B12 laag is.  Je kunt op het internet ontzettend veel vinden over een B12 tekort en de klachten. Vaak is B12 laag na een pylori besmetting. B12 tekort kan angststoornissen geven. Verder kun je je angst te lijf gaan met magnesium citraat. Wanneer je langere tijd onrustig of angstig bent is het enorm belangrijk dit mineraal aan te vullen. Ze noemen dit niet voor niets een natuurlijke rustgever.

    Probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen en pak het niet alleen aan via een psycholoog.

    Succes,

    Fenna

     

    Reageer
    #5

    Hoi,

    Erg herkenbaar.... Ik heb ook deze bacterie en dezelfde klachten. Na 3 maanden nog steeds uitgeput, angstig en last met slikken? Mijn slokdarm was erg geïrriteerd zei de arts? Gaat deze ellende ooit over? :((

    Reageer
    #6

    Hoe heeft jullie mdl arts gecontroleerd dat de bacterie weg was? Mijn huisarts zei dat het alleen dmv endoscopie ging? Volgens mij is dat niet waar? Tegenwoordig kun je niet klakkeloos aannemen wat je huisarts zegt en toch je eigen onderzoeken doen of verwijzing vragen. En waarom weet een huisarts bijna niets over voeding of supplementen?

    Reageer
    #7

    Houda, dat kan ook door ontlastingtest, bij mij is het zo vastgesteld. Ben nu met Panclamox bezig maar veel last van buik, misselijk en hele vieze smaak constant in mijn mond.

    Reageer
    #8

    Ik heb vanochtend ontlasting voor onderzoek ingeleverd en een afspraak voor een echo gemaakt voor overmorgen. Ik heb sinds mijn verjaardag in november last van opboeren, oprispingen, misselijkheid, pijn ik de maag, brandende maag, steeds meer totdat ik vrijdag zoveel pijn had dat ik het echt niet meer trok. Ik ben bij twee huisartsenposten geweest vanwege hevige pijn en drie keer bij mijn eigen huisarts. Mijn huisarts wilde dat ik eerst een maand omeprazol ging slikken om te kijken of het daarna over was. Een bijwerking van omeprazol is darmklachten die ik ook in extreme mate kreeg maar het nam mijn andere klachten de meeste dagen niet weg. Van de huisartsenpost kreeg ik weer pijnstillers voor die bijwerkingen. Ik had hier echt een apotheek.
    Ik had tot ik aan omeprazol begon geen darmklachten maar zelfs nu ik het al weken niet meer slik heb ik (echt stinkende) diarree.

    Kortom, ik ben er nu al behoorlijk klaar mee maar ik hoop dat het die bacterie is zodat er wat aan gedaan kan worden. Ik ben ook echt supermoe maar kan ‘s nachts niet slapen (van stress?).

    Mijn huisarts gaf vrijdag aan dat hij mijn klachten alleen niet helemaal kan plaatsen. Hij was zelf nooit over deze bacterie begonnen, dit opperde een arts op de huisartsenpost in het zh en ik heb dit toen opgemerkt.Mijn vraag is of jullie deze klachten wél herkennen? Hij lijkt te denken dat ik teveel pijn heb voor deze bacterie.

    Nog een vraag, ik heb niks van pijnstillers gekregen van de ha, kregen jullie dat wel? Paracetamol helpt maar deels tegen deze pijn en ik moet wss nog tot volgende week wachten op de uitslag. Ik zei al tegen mijn man dat het niet lang meer duurt voordat ik 112 ga bellen omdat ik de pijn na twee maanden niet meer aan kan.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    9:45

    22-05-2021

    beste Astrid,

    Je uitleg klop volledig met de mijne! Het is precies of je in mijn hoofdje zit! Je hebt de gedachten die ik hierover had in mijn kopi bevestigd met een geruststelling!

    Zelfs de dokter's hebben dat niet kunnen doen..

    (Een wijze gezegde dat ik van kleins afaan mee heb gekregen is:

    als je gezondheid je in vragen stelt na een ingreep,  ga je antwoord dan zoeken bij diegene die dat heeft ervaart en niet bij diegene die daarover heeft gestudeerd!)

    ..Maar begrijp me hier niet verkeerd beste lezers! ik neem het hen niet kwalijk. Ik bewonder hun job en heb daarvoor veel respect!

    BIGG UP voor alle dokters over de hele wereld! Van verpleging tot chirurg en de mensen die in die sector werken! Want dat is pas cool, gaaf en waaw!!!

    Wel Astrid, ik dank je voor je eerlijkheid en bezorgdheid voor anderen. Ik wens iedereen hier een gezege rijkdom van gezondheid!

    Groetjes iedereen!

    H. Yassine

     

     

    Reageer
    #10

    Dank je wel voor het delen!

    Reageer
    #11

    Dankjewel voor het delen van je verhaal Astrid! Twee weken geleden is na een test gebleken dat de bacterie weg is. Maar nog steeds heel misselijk, branderig gevoel in mijn rug.. Vooral ook slijm overgeven en totaal geen energie.
    Ben nu aan het wachten op onderzoek dmv gastroscopie. Jouw eerlijk verhaal helpt me echt, want soms zakt de moed me in de schoenen.
    Zo herkenbaar allemaal!
    Sterkte voor iedereen die in hetzelfde schuitje zit!

    Reageer
    #12

    Maanden lang last gehad van een vol gevoel, vooral s nachts, met pijn bij buikligging. Ontlasting heel wisselend maar vaak heel donker. (Melaena).
    Ook geen eetlust overdag. Naar de huisarts gegaan. Voor een echo abdomen naar de poli gestuurd. En bloed laten prikken. Waarden vrij normaal volgens haar. Toen ineens tijdens een nacht na veel vet eten ontzettende last van een vol gevoel, alsof het eten niet wilde zakken. En pijn bij het liggen op mijn zij/ buik. Volgende ochtend pikzwarte ontlasting. En kort bewusteloos geraakt. Met spoed naar het ziekenhuis gebeacht na interventie van een andere huisarts. Klam, lage bloedruk, bleek, misselijk en duizilig. Ik dacht dat ik er bijna geweest was. Met spoed aan de psntoprazol en een gastroscopie. Enorme maagbloeding en een maagzweer waren de oorzaak. Bloeding gestelpt door plaatsing clip. Heliobacter Pylori was de oorzaak. Nu panclamox antibiotica. Voel me slap omdat ik veel bloed heb verloren. Mensen, negeer klschten van een vol gevoel en reflux niet! Bij veel braken of pikzwarte ontlasting ga direct naar je huisarts.

    Reageer
    #13

    Hallo alkenaal.

    Vandaag de uitslag gehad ontlastingsonderzoek. En ook ik heb de bacterie in mijn maag. Maar de rugklachten, hebben jullie laag of midden in de rug. Bij mij is het in mijn flanken en liezen.

    Reageer
    #14

    Hoi Jacky hoe is het afgelopen ik heb de bacterie ook. Heb je veel last van de medicijnen hiervan?

    Reageer
    #15

    Hallo

    Ik heb al sinds 3 jaar last van maagklachten
    Vooral veel door depressies etc
    Nu heb ik op 20 september corona gekregen en kon daarna niet meer eten bijna
    Constant een opgeblazen gevoel na t eten waardoor ik gewichtsverlies heb
    Ik drink 2 flesjes drinkvoeding op n dag + een plak ontbijtkoek met pindakaas meer krijg ik niet weg
    Gastrocopie zonder biopt wees uit dat er niks aan de hand was en mijn dokter zegt dat t psychisch is

    Ik weet geen uitweg meer en trek t niet veel langer weeg nu nog maar 54kg bij lengte van 185cm

    HELP!!

    Reageer
Reageer op: ervaring met helicobacter pylori (maagbacterie)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief