Blijvende erge maagpijn na helicobacter pylori en maagzeer

  • #1

    Beste iedereen,

    Dit berichtje is zo'n beetje mijn laatste optie/iets wat ik kan bedenken om nog te doen. Want ik ben ten einde raad! ongeveer 7 maand geleden kreeg ik hongerpijn en moest mijn pijn weg eten. In het begin dacht de huisarts dat het kwam door eventueel pijnstillers slikken maar uiteindelijk testte ze me toch voor de helicobacter pylori. En die test was positief. Kuurtje gehad, en hij bleek weg. Alleen de klachten bleven eigenlijk hetzelfde. Daarna gastroscopie gehad en was niet echt meer iets op te zien. Klachten bleven. Ik heb hier een tijdje mee rondgelopen totdat ik er niet meer tegenkon en toch nog een keer een fecestest wou of de bacterie er toch niet nog was of was teruggekomen. Ik slikte sinds de bacterie 40 mg pantoprazol en van de huisarts moest ik daar eerst twee weken mee stoppen en daarna kon ik die test doen. Ik stopte en kreeg super erge maagzuuraanvallen, mijn hele lichaam deed me ongelofelijk veel pijn en moest naar de spoedpost. Daar konden ze niet veel voor me doen maar ik moest meteen weer aan de pantoprazol want de huisarts had nooit mogen zeggen dat ik daarmee moest stoppen. Sinds toen kreeg ik behalve de hongerpijn ook nog eens veel druk op de maag, overmatig veel boeren, oprispingen, snel een heel vol gevoel, misselijk en de hele dag beroerd. Uiteindelijk weer een gastroscopie gekregen een paar weken geleden en er kwam weer niets uit. Niks geeft me verlichting van de klachten en ik kan er niet meer tegen. Ik wordt in de ochtend wakker met een pijnlijke druk en hongerpijn, en de hele dag door voel ik me beroerd en heb maagpijn. Na het eten ben ik zo vol dat ik bijna niks meer kan. Voedingspatroon aangepast, drink geen koolzuur, alcohol en rook niet. Eigenlijk alles geprobeerd maar niets helpt.

    Kortom zijn er mensen met nog erge pijn na de helicobacter pylori bacterie of maagzweer of heeft iemand een idee wat ik zou kunnen hebben en/of ervan af kan komen??

    Alvast heel erg bedankt!!

    Groetjes, Kay

    Reageer
    #2

    De Helicobacter Pylori is een bacterie die maagzuurresistent is; hij kan zich langdurig handhaven in het zure milieu van de maag en kan zelf via de mond overgebracht worden.

    De behandeling van de helicobacter pylori is als volgt: de helicobacter pylori is gevoelig voor bismutpreparaten en voor de antibiotica amoxicilline, tetracycline, metronidazol, tinidazol, claritromycine en erythromycine. De infectie moet altijd behandeld worden met een combinatie van meerdere middelen omdat behandeling met één middel onvoldoende werkzaam is. Veel ervaring is opgedaan met de combinatie van bismutsubcitraat (DeNol), metronidazol of tinidazol en amoxicilline of tetracycline. Het is aangetoond dat de toevoeging van een krachtige zuursecretieremmer aan de antibiotica een extra effect geeft. Maar een dergelijke combinatie van middelen is niet in 100 procent van de gevallen effectief. Werkzaamheidpercentages van 80 tot 90 procent worden gemeld. Soms veroorzaakt een dergelijke antibiotische kuur ernstige bijwerkingen, maar meestal valt dat wel mee. Wel vormt de toenemende resistentie voor metronidazol (Flagyl) een probleem. De combinatie van een protonpompremmer met één antibioticum (bijvoorbeeld amoxicilline of claritromycine) heeft minder bijwerkingen, maar is wat minder effectief. Ook met de combinatie van ranitidinebismutcitraat (Pylorid) en claritromycine kan een Helicobactor pylori-infectie succesvol bestreden worden.
    Lees ook:
    http://www.dokter.nl/forum/maag-darmen/352632-aanhoudende-klachten-na-helicobacter-pylori
    http://www.dokter.nl/forum/maag-darmen/336971-helicobacter-pylori

    Reageer
    #3

    Ik heb de zelfde pijn.

    Reageer
    #4

    hebben jullie nog last. Weten jullie ook al wat het is? Hoe ben je er eventueel van af gekomen. Ik heb namelijk precies hetzelfde na de antibiotica kuur constant last van me maag. Misschien komt het door de antibiotica en is het een aantal weken wachten.

    Reageer
    #5

    Hoi Kay,

    ben je er inmiddels van af?

    En hoe heb je dit evt. opgelost?

    gr

    Reageer
    #6

    Ik heb dezelfde problemen. Al anderhalve maand geleden de kuur afgerond, paar weken later getest: bacterie is weg. Vorige week gastroscopie gehad, niks uitgekomen. En nog steeds heel veel pijn.

    Bij mij helpen maagzuurremmers helemaal niet, helaas. Alleen sterke pijnstillers helpen me voor even van de pijn af.

    Wat jammer dat de posters hier niet meer hebben gereageerd of het inmiddels beter gaat. Want dat wil je natuurlijk graag weten als je zoveel pijn hebt.....

    Maar ja, gedeelde smart is halve smart, dus misschien is het ook al prettig om te horen dat anderen dezelfde klachten hebben.

    Van harte beterschap voor iedereen!

     

    Reageer
    #7

    Hier nog 1. Vandaag gebeld met dokter, de bacterie is weg. Maar waarom hou ik dan zo een pijn net onder mijn ribben en richting mijn maag? Dokter heeft voorstel gedaan tot maagonderzoek in ziekenhuis. Als ik het zo lees, levert dat niets op

    Reageer
    #8

    Ik heb 4 antibiotica kuren gehad zonder resultaat. Weet me geen raad meer.

    Klachten zijn nog steeds t zelfde pijn aan zij darmen.

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hier ook hele erge maagpijn na de bacterie vorige week nog opgehaald door de ambulanche dachten eerst het hart nu een mri van het hart maar zoveel last van de maag vreselijk nu weer terug naar de mdl arts!

    Reageer
    #10

    Hallo allemaal, 

     

    Bij mij is het nu voor de derde keer weer raak. De helicobacter blijft terugkomen.

    Ik ben inmiddels 41, en de klachten die ik ervaar zijn voornamelijk: brandende pijn onderkant buik, veel boeren, oververmoeid zijn, slijmerige ontlasting winderigheid en vreemde darmgeluiden etc etc.

    Telkens heb ik aangegeven om een feces-onderzoek tw willen ipv een gastroscooie of endoscopie.

     

    Al die antibiotica neemt/kan ook zoveel bijwerkingen met zich meebrengrn waarip ik toch twijfel om dit project weer te doorlopen of niet?

    Reageer
    #11

    @The searcher Je zou eens kunnen kijken naar oorzaken en wat doen aan je algehele gezondheid. Veel mensen hebben te weinig maagzuur, voor onevenwichtig voedingspatroon, tekorten aan voedingsstoffen en door stress. Kan leiden tot tal van klachten. Antibiotica verstoren je darmflora, ontregelen je immuunsysteem en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen. Veel mensen hebben ook een te lage ph-waarde van hun lichaam, wat ook klachten kan geven. Een complementair genezer zou je verder kunnen adviseren.

    Reageer
    #12

    Verleden week opgehouden met de antibiotica tegen hp maar daarna blijf ik last houden met opgeblazen buik en krampen warneer moet er verbetering inkomen

    Reageer
    #13

    Ik heb al jaren een enorme opgezette buik.alsof ik 9 maand zwanger ben. Vanaf begin dit jaar werd de pijn erger bovenin mn buik. Aanraken was al te pijnlijk. voornamelijk snachts, Pijn trekt door naar mn rug. Ben enorm moe,

    Paar weken terug kreeg ik te horen dat ik de helicobactor heb met een maagzweer En uit bloed uitslag bleek dat leverwaardes te hoog waren. Eerste paar dagen na de helicobactor kuur voelde ik me weer wat opknappen. Daarna werd het weer erger. Echo gekregen alles zag er goed uit. Kuur is nu afgelopen en moet nog maagbeschermer nemen de pijn is nu helemaal niet meer te doen. Zodra ik iets eet is mn buik bovenin keihard en enkel savonds pijn en brandend gevoel achter mn ribben. En hartkloppingen. Snak dan ook echt naar adem. En weg puffen gaat ook moeizaam
    Ik weet ook niet meer wat ik eraan kan doen

    Reageer
    #14

    2020 heb ik een maag onderzoek laten doen, omdat ik verschrikkelijk harde diepe hoest had. en daar kwam helicobactor uit.

    In 2022 heb ik ontzettend veel pijn aan mijn maag en ook nog eens mijn slokdarm.
    Momenteel ben jk gestopt met maagzuurremmers zodat de artsen het weer kunnen controleren of de bacterie weer helemaal terug is.

    Ben in de maand tijd al 6 kilo afgevallen omdat de pijn en misselijkheid extreem zijn.. Ik eet amper dat is natuurlijk ook de oorzaak van het gewichtsverlies. Gelukkig heeft de arts pilletjes gegeven tegen de misselijkheid.
    Bij de bloedwaarden was me leverwaarde iets verhoogd maar me lever zag er op de echo goed uit.

    To be continue

    Reageer
    #15

    Hoe gaat het nu met je?

    Reageer
Reageer op: Blijvende erge maagpijn na helicobacter pylori en maagzeer


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief