Maagpijn na heliobacter, hoe nu verder?

 • #1

  Hoi allemaal,
  Heb al sinds begin december 2008 maagpijn, allerlei ontlasting buisjes in moeten leveren en daar kwam uit dat ik een helico-bacter had. Kheb daar een zware antibiotica voor gekregen genaamd: Pantopac, de dag na de laatste Pantopac pil leek wel of alles over was. Maar na 3 weken kreeg ik weer dezelfde symtonen, maagpijn, soms diarree, maar de maagpijn is continu. Nu heb ik vanmorgen een endoscopie gehad, nou het was een hel...
  Maar de arts zei dat alles er prima uit zag en ze niks konden vinden. Maar nu heb ik nog steeds maagpijn en ben het wel zo ontzettend beu...
  Wie kan mij helpen...!!!

  Reactie
  #2

  In ieder geval is de helicobacter geeridiceerd, ofwel met een juiste behandeling niet meer aanwezig in de maag.

  De maag heeft wel enige tijd nodig te herstellen van langdurige klachten. Het is niet te verwachten dat u ineens klachtenvrij bent.

  Daarbij komt dat indien u flinke spanningen heeft, uw maag, en met name de spieren in uw maag sterk gespannen kunnen zijn. Hierdoor wordt de maag gecomprimeerd, en wordt de potentiƫle inhoud dus kleiner.

  Met andere woorden, probeer de komende weken enigzins tot rust te komen. Ontzie de maag zoveel mogelijk door geen aggressieve etenswaren te nuttigen. Neem de tijd om goed te herstellen dus.

  Reactie
  #3

  De darmen zijn een bekende uitingsvorm van psychosomatiek, dus ik kan mij zeker vinden in de mening van Jip. Onderzoek wijst uit dat alles in orde is. Nu nog tot rust komen, en neem de tijd hiervoor zou ik zeggen.

  En als je blijft twijfelen of je zorgen blijft maken, ga dan toch weer naar de huisarts, dat is uiteindelijk de persoon die je kent en je het beste kan helpen.

  Reactie
Reageer op: Maagpijn na heliobacter, hoe nu verder?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief