Aanhoudende klachten na helicobacter pylori

 • #1

  Beste mensen

  Sinds ik een helicobacter pylori bacterie heb opgelopen loop ik al jaren met buikklachten rond. De bacterie is vijf jaar terug verwijderd d.m.v antibiotica en toch hou ik mijn buikklachten aan. Het lijkt alsof de bacterie schade heeft aangericht aan mijn lichaam.

  De specialist van het afdeling maag,darm en lever heeft d.m.v endoscopie geconstateerd dat ik een maagontsteking oftewel milde gastritis heb opgelopen. Ik kreeg als medicatie pantoprazol en omeprazol. Dit heb ik voor gedurende zes maanden ingeslikt (ik merkte zelf geen verbetering). Het endoscopie onderzoek heeft uitgewezen dat de maagontsteking niet meer aanwezig is.

  De klachten zijn als volgt en worden alleen maar erger:

  - Opgeblazen gevoel;
  - Buikpijn (een naar gevoel in de bovenbuik en maagstreek);
  - Branderige maaggevoel;
  - Wanneer ik druk op mijn buik zet doet het pijn;
  - wanneer men op mijn bovenbuik druk doet het ook pijn;
  - kortademig geworden.

  Ik heb de volgende onderzoeken begaan:

  - CT scan;
  - Echo onderzoek;
  - Ontlasting onderzoek;
  - 3x edoscopie;
  - Glucose Tolerantie Test;
  - bloed onderzoek.

  De klachten houden zich na 5 jaar nog steeds aan en zijn aanhoudend. De specialist kan niks meer voor mij betekenen. Hij gaf aan dat ik hiermee moet leren leven. Zelfs second opinion had niks kunnen vinden met een soortgelijk onderzoek.

  Ik vind dit heel vervelend. De klachten spelen een grote rol in mijn leven. Door deze klachten ben ik minder in staat. Waardoor ik niet lekker in mijn vel zit.

  Herkent iemand dit probleem? Als iemand een oplossing kan bieden zal ik diegene dankbaar zijn. Ik wil mijn tegendeel bewijzen tegenover de specialisten.

  Nogmaals sinds die helicobacter bacterie loop ik met klachten rond.

  Groetjes!

  Cristian

  Reageer
  #2

  Ik ben vergeten te vermelden dat mijn fysiotherapeut aangegeven heeft dat mijn buik niet normaal aanvoelt!

  Reageer
  #3

  Twee jaar geleden is bij mij de helicobacter gevonden. Daarvoor PantoPac gekregen, een zware antibiotica. De zware maagpijn is verdwenen, maar ik had daarna allerlei klachten. Ik heb zelfs een gastroscopie laten doen. De bacterie zou verdwenen zijn.
  Klachten die ik nog steeds heb: opgeblazen gevoel, gewichtstoename, veranderde stoelgang (regelmatig diaree), hitte(zweet)aanvallen, zwaar gevoel in maag en buik, kortademig, trillen.
  Volgens de arts hebben deze klachten niets met de helicobacter of de PantoPac te maken.
  Ik ben er zelf van overtuigd dat dit te maken heeft met de maagbacterie of met de zware PantoPac-kuur.

  Nelly

  Reageer
  #4

  Ik herken je probleem bij mij is het tien jaar geleden dat ik die bacterie had. Ook zware antibiotica kuur gehad .Inmiddels al 3 x onderzoek of ik hem weer had maar nee dus.Heb exact dezelfde klachten als jij. Laatste onderzoek was in juni 2013 en voel mij altijd naar in bovenbuik en maag vreselijk boeren.

  Reageer
  #5

  Hoe gaat het nu ik heb t ook gehad en ook kuur gekregen ben nu 5 weken verder hou ook zelfde klachten. Vroeg me af of het beter is bij jullie

  Reageer
  #6

  Hallo ik ben 3 weken geleden me antibiotica afgemaakt voor de helicopbactrie. .maar nu heb ik meer klachten dan ervoor me buik/darmen doen zo'n zeer! Ik hen al gestopt met pantaprazol omdat de dokter dacht dat ik daar miss last van heb.dus nu gebruik ik niets meer maar alles doet me zeer voelt niet goed. .me huisarts zegt dat het n zeer zware kuur is en tijd nodig heeft om te herstellen. .ik weet t niet meer voelt niet goed! !

  Reageer
  #7

  Afhankelijk van de kuur die je hebt gehad is dat heel goed mogelijk. als de klachten blijven aanhouden, ga dan terug naar de huisarts.

  Reageer
  #8

  Het is nu inmiddels het jaar 2015 en al ruim 12 jaar lang heb ik hetzelfde probleem na de behandeling van de Helicobacter p. Heeft iemand nog tips voor mij?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  vitamine b12nu intikken en deze bestellen en innemen. Het heeft mij van mij klachten afgenomen. Een chronische tekort veroorzaakt deze klachten zeker na zware maagzuurremmers en kuur. geloof me dit is geen reclame of iets ik heb er veel baat bij gehad!

  Reageer
  #10

  Hoi Nelly
  Ik heb in september een zelfde antibiotica kuur gehad , heeft goed geholpen (ik heb 2 jaar heel slecht kunnen eten, 8a10 kg afgevallen ).....,was na een week van mijn klachten af .....

  Met het gevolg dat ik weer heel lekker kon eten , en weer zin had om te koken .

  Ben nu een half jaar later , helaas 11kg aan gekomen , wat zich allemaal concentreerd rond maag en buik .
  Heb ook steeds last van diareeachtige ontlasting!
  En opgeblazen gevoel ,ben nog niet terug geweest naar mijn arts ,maar hoop dat het zich wat stabiliseerd .
  Groet Thea !!succes

  Reageer
  #11

  Hallo allemaal,
  Ik heb laatste tijd ook opgeblazen gevoel veel boeren na het eten , kortademig , eerst lijken dit allemaal bij hyperventilatie te horen ik heb meer symptomen die precies aan de hyperventilatie doen lijken , of is het gewoon eeh hv .
  Omdat ik een opgeblazen gevoel bij kreeg , moest ik van mijn huisarts ontlastingsonderzoek laten doen , bleek dat ik helicobacter pilory heb
  Ik ben nu klaar met de kuur , een hele vervelende bijwerking( misschien) dat ik 3 tot 4 keer naar toilet moet , terwijl mijn stoelgang patroon was anders , slechts maar een of 2 keer maar .
  Voor de rest weinig van gemerkt hopelijk is deze kuur wel effectief .
  Sterkte allemaal.

  Reageer
  #12

  Mijn moeder heeft net de zware kuur moeten ondergaan. Zij reageerde hierop zo erg dat wij afgelopen weekend tot 2 keer de noodarts moeten laten komen. Deze hebben geadviseerd dat ze de omeprazol 2 keer 40 mg moest nemen. Word niet beter. Huisarts nog langs geweest en heeft gezegd dat deze dosis veel te hoog is. Ze moet s'morgens en sávonds braken en met name maagvocht. Heeft gewicht verloren omdat ze niet zoveel kan eten en wel zin in eten heeft. Moet nu bloedprikken. Ze is nu erg slap en moet behoorlijk aansterken. Las net dat vitamine b12 goed is en zal dat zeker voor haar gaan halen. Het is net of de maag ook moeite heeft om het te verteren en vooral groente.
  Als er nog meer adviezen zijn dan heel graag.

  Brenda

  Reageer
  #13

  Hallo,
  Ik ben man, 76 jr.
  Ik heb alweer 2 jaar last van een beetje maagpijn en ook misselijkheid, als of ik koud water heb gedronken of een pepermuntje heb gegeten. Na het eten heb ik een beetje een misselijk gevoel ,dat begint na ca een uur na de warme maaltijd tot een halfuur daarna. Na een broodmaaltijd heb ik wat eerder last en duurt het korter. Als ik echter erwtensoep of Chinees gegeten heb , is er bijna geen last.
  Als ik last heb en dan op mijn maag druk ,heb ik geen extra pijn ook 's nachts heb ik geen last.
  Er is getest op de helio bacter bacterie (Neg.)
  Wie weet er wat over te zeggen ?
  Peter

  Reageer
  #14

  Hoe is die test op de Helicobacter gedaan?
  Gebruik je medicijnen?

  Reageer
  #15

  Sinds een maand of 4 last van erg zuurbranden vol gevoel misselijk.na consult huisarts helicobacter aanwezig.zware antibiotica kuur voor 1 week gekregen met maagbeschermer.nu 2 weken verder nog steeds een vol gevoel, misselijk een gevoel dat het eten boven in de keel zit.kortademig heel het gebied rond de maag is erg gevoelig.Ik hoop dat dit weggaat.

  Reageer
Reageer op: Aanhoudende klachten na helicobacter pylori
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief