Slokdarm- en maag ontsteking die niet weg gaat.

 • #1

  Hallo iedereen,

  Dit is de eerste keer dat ik iets schrijf op een forum, dit moet er echt even uit. In september dit jaar had ik super veel maagpijn met uitstraling naar mijn rug en heel mijn lichaam. Ik ben hier mee naar de huisarts gegaan, die kon toen zien dat mijn slokdarm aangetast was door mijn maagzuur en schreef mij toen remmers voor. Nu 2 weken verstrijken en niets helpt, ik ga terug naar mijn huisarts en die verwijst mij door naar een gastro-specialist, ik krijg een consultatie & laat een gastroscopie doen. Resultaat? Een ontstoken slokdarm & licht ontstoken maag, ze neemt een stukje weefsel weg en laat er een biopsie op uitvoeren. Op het resultaat moet ik 2 weken wachten, ondertussen moet ik de remmers (pantroprazole) verder nemen.

  Tijdens die 2 weken wordt mijn pijn niet erger, maar hij verbetert ook niet. Ik ben constant missenlijk en kan nog heel weinig eten waardoor ik 5 kilo afval op 2 weken (niet dat ik dat zo verschrikkelijk vindt šŸ˜‰ ). Bij mijn afspraak zegt ze dat de resultaten geruststellend zijn, een bepaalde bacterie die voor kan komen (ben even de naam kwijt) is niet teruggevonden. Ze stelt voor om mij motilium voor te schrijven en binnen een maand terug te komen als het nog niet gebeterd is.

  Is dit een normaal verloop van zo'n ontsteking? 3 maanden? Ik voel me hier helemaal niet goed bij, de klachten zijn tussen mijn gastroscopie & afspraak niet verbeterd maar mijn dokter heeft er geen problemen mee om mij nog een maand te laten wachten, ze schrijft niets extra voor mijn ongemak of wilt niets anders doen dan wachten.

  Ik voel mij helemaal niet gehoord of serieus genomen bij deze dokter, ik heb volgende week opnieuw een afspraak bij mijn huisarts, ik hoop dat hij me verder kan helpen of kan doorverwijzen naar een andere specialist.

  Dit kan nou toch niet? Of ben ik de enige die hier zo over denkt? Ik wil echt horen wat jullie hierover denken!

  Ben een beetje ten einde raad...

  Reactie
  #2

  Sommige dingen zullen toch hun tijd nodig hebben om te genezen. Niet voor alles zijn medicijnen beschikbaar.

  Reactie
  #3

  Soms kan een medicijn even verlichting geven maar het beste is om wat aan de oorzaken te doen. Maagzuurproblemen zijn vaak het gevolg van een tekort aan maagzuur, waardoor de boel gaat branden. Het voedingspatroon is dan belangrijk. Zo min mogelijk geraffineerde producten, voldoende vezels etc. Dingen als alcohol, koffie, gefrituurde en gepaneerde hap en vruchtensappen kunnen klachten uitlokken.

  Daarnaast is er bij maagzuurproblemen vaak een tekort aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. OnderĀ  andere magnesium, zink, vitamine B en D, omega 3 en carnosine. Maagzuurremmers zorgen voor nog meer tekorten in je lichaam. Naast de medische weg kan het zaak zijn om je eens te verdiepen in gezonde voeding en gezondheid in het algemeen en maagzuurproblemen in het bijzonder.

  Reactie
  #4

  @tandor: ik snap het helemaal dat sommige dingen de tijd nemen om te genezen, het feit is gewoon dat het niet geneest, mijn klachten worden steeds erger, ook al is er effectief van alles vastgesteld wilt mijn dokter mij laten wachten & laten terugkomen, zoals mijn vriend zei: "ze zal verbouwingen aan haar huis doen, zoveel mogelijk geld proberen rapen.", ik zou zoiets nooit snel zeggen, maar als je op 2 maanden 2 gastroscopies en 2 consultaties laat doen bij 1 patiƫnt terwijl er 1 al genoeg geweest zou zijn ga je mij dat niet wijsmaken :).

  @catootje: Ik laat 2x per jaar mijn bloed afnemen, heb geen tekorten maar neem nu tijdelijk extra B12 & vitamine D bij omdat de maagzuurremmers inderdaad wel wat kunnen wegnemen. Ik eet van mezelf (als dat niet verwaand overkomt) echt wel gezond. Koffie drink ik niet (heb ik altijd last van gehad), melkproducten consumeer ik niet door mijn lactose-intolerantie. Geloof mij, ik eet sinds september geen chocolade, tomaten, paprika's, uien en bepaalde dranken niet, ben gestopt met roken. Aan mijn voeding kan het echt niet liggen, vroeger at ik dit wel allemaal en had ik nooit last. Dit is iets medisch en ik word er gek van dat dan een gespecialiseerde dokter je niet wilt helpen...

  Reactie
  #5

  Je moet er toch echt rekening mee houden, dat een maag- en slokdarmontsteking niet zo 1-2-3 over gaat. Dat kan best maanden duren.

  Reactie
  #6

  Nee ik heb hetzelfde probleem pantaprozol innemen 40 Mg 2 x per dag verbeterd ook nie 10 kilo afgevallen Ā in 4 maanden

  Reactie
  #7

  Heb precies hetzelfde maar loop ook al maanden met een ontsteking in de mag en slokdarm het gaat niet weg...

  Reactie
  #8

  Iemand ervaring met een maag en - slokdarm ontsteking die zeer lang duurt?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb ook al zo een goeie 2 maand last van een slokdarm ontsteking ... nu al 3 weken streng dieet geen chocolade vetten alcohol en bruisdranken vermeden en 2 x 40gr omeprazole aan het nemen maar nog steeds niet gebeterd ... ook niet verslechterd ... heb hier en daar wel al gelezen dat het wel een tijdje kan duren šŸ™„ hopelijk niet te lang meer ...

  Reactie
  #10

  Ook ik herken je problemen, ik heb er vanaf vorige week maandag last van. Ik wordt er ook zo moedeloos van om alleen maagzuurbeschermers in te nemen. Hoe gaat het nu met de rest? Klachtenvrij?

  Reactie
  #11

  al ruim twee jaar last van maag en slokdarm pijn en een vies gevoel in mond twee gastroscopieĆ«n gehadĀ  ik heb gastritis er is ook een hapjeuit de maag ik gebruikte 2 x daags pantoprazol 20 mg en ook Maalox nu moet ik 2x 40 mg in nemen zelf heb ik het gevoel dat het erger word ik benĀ  2 jaar geleden gedotterd en 2 stents en 2 verschillende bloed verdunners waar ik met een weer mochtĀ  stoppenĀ  ik gebruik veel medicatie ,maar let op wat ik eet ,warm middag eten walg ik van momenteel herken iemand dit groeten alie

  Reactie
  #12

  @alie, medicijnen zorgen voor verlies aan vitaminen en mineralen. Sommige, waaronder bloeddrukmiddelen zorgen ook voor een verminderde aanmaak van melatonine. Op internet kan je vinden welke medicijnen welke tekorten te zien geven.

  Veel mensen hebben een tekort aan maagzuur, waardoor een slechtere vertering, waardoor zuurbranden en andere klachten kunnen ontstaan. Dit ontstaat door een onevenwichtig voedingspatroon en tekorten aan voedingsstoffen.

  Reactie
  #13

  Hallo catootje bedankt voor je reactie .mijn internist kijkt regelmatig mijn bloed naen alles schijnt goed te zijn ik probeer zo gezond mogelijk te eten maar die medicijnen geven inderdaad problemen ik durf er niet mee te stoppen want ik ligt herhaaldelijk in het ziekenhuis met hart problemen ik heb de laatste tijd veel meegemaakt na mijn hart infarct kreeg mijn oudste zoon een hart infarct en kreeg stents een paar maandeb er na onze jongste zoon hij zat in duitsland met zijn gezin midden in de eifel gebiedhet was een vrij heftige en mijn man is gedotter drie maanden terug en heeft een pacemaker en een hartklep Ā en in die tijd ben ik twee jongere broers verloren en ook mijn zusje dit alles was te veel voor mijn man en mij dus alles werkt tegen maar ik ga met mijn huisarts praten en leg jou verhaal voor bedankt gr alie

  Reactie
  #14

  Bij mij hebben ze in mei na een gastroscopie een slokdarmontsteking graad B geconstateerd, daarop heb ik 6 weken lang omeprazol 40 mg genomen, welke ik weer afgebouwd heb, de klachten zijn niet echt afgenomen, dus wellicht dat ik op korte termijn weer terugga richting de huisarts. Al vermoed ik dat ik daar omeprazol in een zwaardere dosis ga meekrijgen ......

  Belangrijkste vraag is de globus klachten heb ik al een hele poos, denk zo'n beetje een jaar, na aandringen heb ik die gastroscopie gehad, daar kwam de ontsteking uit.

  Ik lees dat mensen er lang last van hebben gehad ook met behandeling door omeprazol, maar zou iemand eens willen laten weten hoe lang ?

  En herkennen jullie ook dat de klachten zich tot in de oren uitstrekken ? Dus dat er zelfs in je oor een irritatie merkbaar is ? Via je oog ....

  Alvast bedankt !

  Reactie
  #15

  Bij maagontstekingen koop Mastic Gum en drink min 1 L koolsap per dag vers gejuiced.

  Reactie
Reageer op: Slokdarm- en maag ontsteking die niet weg gaat.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief