Maag / slokdarmklachten

  • #1

    Dag,

    Al jaren last van een hele vieze smaak in mijn mond, bitter / zurig. Daarvoor amandelen laten verwijderen in 2013 met amandelsteentjes in de hoop dat dit het probleem zou oplossen. Echter maakte dit geen verschil, huisarts zag geen infectie in de keel dus mee doorgelopen.

    Sinds februari echter ook maagzuurklachten, gevoel alsof er een boer dwars zat en wat pijn op de borst. Na 2 weken omeprazol was dit gelukkig over.

    Begin april kreeg ik echter weer klachten, opsomming van toen tot nu:
    - pijn bij slikken tijd tot tijd
    - ongemakkelijk gevoel bij slikken tijd tot tijd
    - pijn achter borstbeen tijd tot tijd
    - pijn tussen schouderbladen bijna continue, meer pijn bij diep inademen, en iets meer naar links
    - pijn in borst links tijd tot tijd, verschillende plekken, meestal dicht bij borstbeen maar soms ook ver daarbuiten
    - verminderde eetlust
    - 5 kilo afgevallen
    - pijn slikken rechts achter tong, trekt vaak door richting rechteroor, periodiek aanwezig
    - al is mijn maag leeg, als ik een glaasje water drink voel ik dit al direct weer in mijn keel omhoog komen

    Halverwege april alweer begonnen met omeprazol, dit keer sloeg het echter niet aan en de klachten bleven bestaan. In mei op vakantie lansaprazol verkregen, 2 weken gebruikt maar ook zonder resultaat. Nu weer omeprazol 2 x 20 mg p/d en nog altijd zonder resultaat.

    Vandaag een gastroscopie gehad, keek er gewoon naar uit zodat nu wel duidelijk zou worden wat ik had, had tien jaar geleden ook al een geirriteerde slokdarm bleek na gastroscopie destijds en daar medicijnen voor gekregen. Maar resultaat na gastroscopie vandaag: GEEN AFWIJKINGEN.

    Ik snap er he-le-maal niets van, fijn dat er geen levensbedreigende dingen gevonden zijn maar ik functioneer totaal niet de laatste weken. Ik dacht echt aan een middenrifbreukje of slokdarmontsteking..

    Ter info, ik drink door deze klachten ook al ruim een maand geen alcohol / koffie / zure sappen en eet ook geen chocola.

    Wat moet ik hier nu in vredesnaam mee aan?

    Reageer
    #2

    Je zou/ bij die klachten inderdaad aan een middenrifbreuk of een slecht sluitende maagklep denken. Reflux dus.

    Misschien is het goed als je voor een second opinion naar een andere MDL-arts en een academisch ziekenhuis gaat

    Reageer
    #3

    Bij maagzuurklachten in het algemeen kan je voeding een rol  spelen. Goed om daar eens naar te kijken. Ook bij een vieze smaak in je mond zou dat misschien kunnen spelen. Bijvoorbeeld een slechte spijsvertering. Bij maagzuurklachten kunnen ook tekorten in je lichaam spelen, zoals magnesium, vitamine B12, zink, carnosine. Meestal wordt gedacht aan teveel maagzuur maar vaak is het eerder een tekort aan maagzuur waardoor klachten ontstaan. Een vieze smaak in je mond kan allerlei oorzaken hebben, soms ook door tekorten aan bepaalde vitaminen en mineralen.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor jullie toelichting.

    Catootje, enig idee hoe ik de tekorten van magnesium, vitamine B12, zink en carnosine zou kunnen controleren?

    Ik eet al sinds mijn derde geen vlees en vis. Neem wel dagelijks vitamine B en multivitamine.

    Reageer
    #5

    Op zogenaamd alternatief gebied zijn er wel testmethoden, die van alles kunnen opsporen. Verder komen de meeste mensen wel magnesium tekort. Soms ook een kwestie van je gevoel volgen, advies vragen in de betere vitaminezaak. Ik kwam nu ook een middel tegen met diverse enzymen en probiotica dat een bepaalde stof, DPP-IV, stimuleert, wat kan zorgen voor algehele verbetering in de gezondheid.

    Het is wel zo dat de ene persoon beter vegetarisch kan eten dan de ander. Zelf heb ik vis en vlees nodig maar vlees eet ik niet elke dag. Vegetariërs hebben eerder tekorten aan allerlei stoffen, zoals carnitine, lysine, creatine, taurine, chroom, ijzer, zink en vitamine B12. Een stof als carnitine kan je lichaam wel zelf aanmaken maar door tekorten aan de bouwstenen daarvan, zoals vitamine B/B12, lysine, methionine, vitamine C , magnesium en ijzer, wordt het vaak onvoldoende aangemaakt. Voor de aanmaak van creatine is vitamine B12 nodig en als die laag is zal de aanmaak ook gevaar lopen. B12 kan in de vorm van zuigtabletten. beste wel methylcobalamine of adenosinecobalamine. Op internet genoeg te vinden over dit soort zaken.

    Verder zou ik bij ernstige klachten niet teveel zelf dokteren. Ben zelf bij een alternatief therapeut die een en ander voor me  heeft uitgetest en me een stukje op weg heeft geholpen met mijn voedingspatroon. Ik kan niet zo goed tegen tarwe dus hij had wel ideeën daarvoor.

    Reageer
    #6

    Hoe gaat het ondertussen met jou?

    Reageer
Reageer op: Maag / slokdarmklachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief