Maag/darmklachten

 • #1

  Beste,

  Sinds dat ik een jaar of 16 was slik ik maagbeschermers tegen zure oprispingen en dergelijke. Ook is er bij mij een prikkelbare darm geconstateerd. Ik ben nu sinds anderhalve maand bezig met het afbouwen van de maagbeschermer omdat ik enorm veel last had van mijn maag en darmen. Sinds een week ben ik echt zonder na in stapjes te hebben afgebouwd (40 mg, 20 mg en 10 mg).

  Sinds ik helemaal zonder ben heb ik echt veel last van mijn maagzuur, veel oprispingen en brandend gevoel. Ik heb een test gedaan met baking soda op een nuchtere maag om te kijken of ik voldoende maagzuur heb, volgens het internet (ik weet het, niet betrouwbaar maar je probeert onderhand alles) heb ik te weinig maagzuur. Dus een supplement met HCl gehaald om het aan te vullen, ook geen effect.

  Korte samenvatting; al meer dan 15 jaar last van maag en darmen, ik ben nu 31 en zou zo graag de binnenvoering eens rustig willen krijgen, geen oprispingen, geen spontane kramp aanval en rennen naar het toilet. Ik ben in de afgelopen jaren diverse malen bij huisarts en artsen in het ziekenhuis geweest en er gebeurt niks. Wie heeft er tips of ideeën voor mij. Het is namelijk ontzettend belemmerend in mijn leven.

  Als ze er zijn graag tips voor het maagzuur en als er tips voor de prikkelbare darm zijn dan hoor ik doe ook graag.

  Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  "heb ik echt veel last van mijn maagzuur, veel oprispingen en brandend gevoel."
  "volgens het internet (ik weet het, niet betrouwbaar maar je probeert onderhand alles) heb ik te weinig maagzuur."
  Dat kan natuurlijk nooit met elkaar overeenkomen . Je geeft zelf al aan dat je last hebt van maagzuur en zure oprispingen met een brandend gevoel. Geen tekort aan maagzuur dus. Vraag een verwijzing voor de MDL arts en zorg dat je een gastroscopie krijgt. Je dus niet met niks weg laten sturen

  Reageer
  #3

  Handigst om naar een orthomoleculair therapeut te gaan. Die kan kijken naar voedingspatroon, darmflora en adviseren over voedingssupplementen en aanvullende middelen. Wat voeding betreft zorgen voor voldoende oplosbare vezels. Uitkijken met snelle koolhydraten. Gefrituurde en gepaneerde hap beter laten staan. Kijken wat jouw lichaam kan verdragen. Dus voeding maar ook drinken. Ook altijd etiketten lezen.

  Medicijnen en zeker maagmiddelen zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen en bij langer gebruik ook van aminozuren en vetzuren. Ook tasten ze je darmflora aan. Zo kan ook sibo ontstaan. Bacteriële overgroei van je dunne darm. Voor je maagzuur is onder andere zink belangrijk maar natuurlijk ook andere stoffen.

  Reageer
  #4

  Gebruik van bepaalde celzouten kan ook helpen. Zou je je in moeten verdiepen of even advies vragen. Laat het zelf weleens uittesten welke ik nodig heb.

  Reageer
Reageer op: Maag/darmklachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief