Maagklachten

 • #1

  Ik heb 2 maanden spontaan ontstane maag klachten. heel veel boeren, na of voor het eten over hele dag. Afkeer van voedsel, vol gevoel en misselijkheid. ik heb totaal geen honger gevoel. In het begin (eerste maand) met name constant boeren met lege of volle maag (na beetje eten veel meer, drukkend pijn in de maag dat niet weg gaat.
  laatste maand heb ik vooraal geen honger gevoel en afkeer van voedsel, misselijkheid en wat nieuw is dat ik nu ook een maand heftig aan het hoesten ben. Na een beetje eten, word de pijn meer net onder midden in borstkast, begin maag. Moeite met ademhaling en pijnlijk als ik beweeg, moet stijf blijven. Meer speeksel en slijm in me keel, benouwd gevoel. Dit is al met 1 boterham, als ik iets meer eet wordt het heftiger. Eet overigens nooit uit een hongergevoel, dat ken ik niet meer. Huisarts zeg je heb last van maagzuur. Ik heb omeprazol gekregen, eerste 2 weken 20mg en nu aan de 40. Maar het helpt gewoon niet en voel me nog steeds gewoon rot. Zo rot dat ik nu tegen de nieuwjaar u met me hopeloosheid moet lastig vallen. Ondanks dit vandaag naar de huisarts geweest en vind dat ik desondanks door moet gaan met omeprazol. Ik voel me zeer hopeloos.

  -dokter, als de boosdoener maagzuur is waar ik nooit eerder last van hebt gehad, waarom zorgt de medicatie niet voor mindering? Of kan dit een vervolg zijn van een ander hoofdoorzaak?

  - passen al mijn klachten, wat ik echt als heftig ervaar en niet meer geduld hebt, bij reflux horen?

  - elke keer als ik hoest, betekent dit dat er weer een maagzuur in de luchtwegen terecht komt of is dit een opsparing van de maagzuur tot op heden, omdat ik eerste maand geen hoest klachten had en nu wel. Dan kan ik niet plaatsen dat ik ondanks maagzuurremmers nu juist met hoest klachten gepaard gaat. Ik hoest al een maand over hele dag, op het moment dat ik wakker ben, vanaf eerste eet moment word het erger. Dit geld ook voor boeren.

  -geen honger gevoel kan ik ook niet plaatsen. Ik word wakker geen honger, zie ik dat het 12 uur is dan eet ik uiteindelijk toch, zonder honger gevoel. Daarna vergergeren en beginnen mijn klachten tot ik weer kan slapen. het is alsof de maagzuur of wat dan ook en het eten dat ik binnen krijg. Bij mijn maag ingang ophoopt en blijft steken en al het zuur in me slokdorm stuurt.

   

  Reageer
  #2

  Lijkt er idd op dat je refluxklachten hebt. Alleen de oorzaak zou moeten worden vastgesteld. En daar zou je dan toch voor naar een MDL arts moeten gaan. Dus kijk het nog even aan en vraag dan een verwijzing

  Reageer
  #3

  ok, heb nog wel een vraag over mijn hoestklachten door aantasting van maagzuur. is dit een meet punt voor mij, hoe meer ik hoest des te meer maagzuur boven komt? op de manier van, ik heb nu gehoest, dus er is weer zuur boven gekomen? Of is dit foute gedachten.

  Reageer
  #4

  reflux, kan dus irritaties in de keel veroorzaken waardoor er hoestprikkels ontstaan

  Reageer
  #5

  Een complementair genezer kan samen met je naar hele plaatje kijken, zoals voedingspatroon, darmflora, tekorten. Veel mensen hebben eerder te weinig maagzuur, waardoor slechtere vertering, waardoor zuurbranden en andere klachten. Beter ook niet teveel brood eten en beter zon min mogelijk tarwe. Beter bijvoorbeeld zelfgemaakte maaltijdsalade, maaltijdssoep met een beetje brood.

  Reageer
Reageer op: Maagklachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief