maagklachten

 • #1

  Ik heb maagklachten, nu meer dan 2 maanden. tijdens endoscopie geen afwijkingen gevonden.
  -Stel als het hier om een luie maag of functionele maag stoornis zou gaan.
  Kunnen deze aandoeningen tijdelijk van aard zijn?
  ik ben 32 jaar, man. Voorheen kreeg ik heel snel honger en at ik meer dan gemiddeld. Nu krijg ik geen honger gevoel. Zelfs voor het onderzoek waren me darmen en maag leeg, desondanks geen honger gevoel alsof me maag vol zit. Het lijkt alsof me maag darm passage ook vertraagd is. Alleen hoe kan het zo zijn dat ik in de ochtend bijvoorbeeld geen honger heb, na 12uur niets te hebben gegeten? Ik kan wel gewoon eten, wel veel minder dan vroeger. Na het eten krijg ik direct last van hoesten, ongemak in slokdarm, waardoor ademhalen lastiger word. Steeds terugkomende slijm. Als ik dan even ga hard lopen, komt het na een uur wel tot rust. Zonder hard lopen zet dit veel uren door. Ik gebruik zuurremmers, maar deze hebben alleen effect op het pijn verminderen rondom mijn middenrif. Passen deze klachten ondanks geen honger gevoel ook niet na 12uur bij een functionele maagstoornis of een luie maag. Ik eet eigenlijk zonder gevoel, beetje als een robot voel ik me dan. Eet dus minder vanwegede klachten die direct na of tijdens eten ontstaan rondom middenrof tot me keel, dat maar niet weggaat.

  Reactie
  #2

  Moeilijk om daar nou een sluitend antwoord voor te geven...
  Is er sinds 2 maanden geleden iets veranderd aan je voedingspatroon? Gebruik je voedingssupplementen? Gebruik je medicijnen?

  Reactie
  #3

  Sinds 2 maanden ben ik vanwege mijn klachten minder gaan eten, omdat ik na het eten steeds met het slijm (heesheid)in me keel zit (blijf ik een tijdje achterelkaar hesen)en misselijkheid. hierdoor eet ik ook meer lichtere voeding, met name smeer broodjes, minder vlees. Maaltijd is al snel zwaar dan neemt de druk ook toe met deze klachten, dan ga ik ff naar buiten en doe ik hard lopen, 15minuten) dan heb ik na een uur veel minder last van. Misselijkheid blijft wel aanhouden. er is niet echt bepaalde voeding waardoor ik zo een reactie krijg, maar eigenlijk al met water drinken merk je dit ook al minimaal. Eerste maand was meer misselijkheid en veel opboeren, 2e maand is iets minder misselijkheid en meer hees en hoest klachten. het lijkt alsof me maag dan sterker samentrekt waardoor het vloeibaar gedeelte een tijdje in me keel heen en weer gaat, ofwel voor mijn gevoel zoveel lucht zit dat lucht in de weg zit. Ik heb het gevoel dat zoveel mogelijk wil boeren(ontluchten) boeren komt ook aan de gang, maar niet echt veel opluchting geeft het niet.

  Reactie
  #4

  Ben je met de klachten ook al bij een MDL arts geweest?

  Reactie
  #5

  na endoscopie niet gegaan, daar ben ik nog op wachtende. Tussedoor wel naar huisarts, heeft mijn wat poeder voorgeschreven voor de slokdarm. maar na 5 weken hesen hoesten,vooral na het eten best heftig wordt het niet minder. ik snap mijn situatie niet en kan dit niet vergelijken met een ander met zelfde soort gelijk en zolamg aanhoudende klachten. Ik wordt gek van dat hesen en hoesten, het lijkt alsof er geen verbetering of eind aan komt.

  Reactie
  #6

  het lijkt ook dat mijn keel niet de kans krijgt om te herstellen, doordat ik steeds opnieuw wat moet eten en daardoor steeds weer last krijg van hesen en hoesten. hierdoor krijgt men toch niet de kans, keel aan het rust te krijgen. Neem aan dat een geirriteerde keel geen 5 weken hoest klachten geeft.?

  Reactie
  #7

  Ik denk dat het in ieder geval goed is om bij de MDL arts te komen.
  Als er sprake is van reflux, veroorzaakt dat dus de irritatie in de keel. Niet het voedsel.

  Reactie
  #8

  ik wil ook graag zsm naar een mdl arts, maar ben qua gevoel in een hopeloze fase beland. Ik heb angst dat zoiets chronisch kan blijven en dit is lastig, vandaar ik nu opzoek ben naar luie maag en functionele maag stoornis of zulke dingen ook vanzelf over kunnen gaan. Deze 2 termen gebruiken ze meestal als geen oorzaak kunnen vinden. in geval van reflux, krijg ik nu al maagzuurremmers en poeder voor slokdarm desondanks blijf ik deze klachten houden. kan een mdl arts meer betekenen buiten deze medicatie die ik al krijg met weinig effect. meestal hebben mensen reflux klachten als ze bv iets kruidig of pittig, zoets eten. Of snachts last van in liggend situatie. Ik merk elk moment deze reflux dat zit me dwars, terwijl ik nooit eerder iets van reflux of overmatig boeren heb gemerkt. Na elke eet moment en dan tot uren later is het zo heftig en de druk vanaf middenrif tot aan me keel, vervolgens hesen en hoesten. alleen na wat lopen merk ik dat de druk even daalt. het boeren, hesen en hoesten is dan niet helemaal weg maar is wel veel minder. Na 3 uur boer ik nog het smaak van het eten van 3 uur terug.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Het lijken in ieder geval maag problemen en de MDL arts is de specialist op dat gebied. Eerst zal duidelijk moeten worden wat de oorzaak is

  Reactie
  #10

  ik heb nog een vraag over maagzuur,
  Ik lees ook genoeg over maagzuur tekort maar praktisch hoor ik dit nooit. Als ik dan kijk naar symptonen van te weinig maagzuur past heel het rijtje bij mij klachten. Enkel veel boeren staat er niet bij, dat is weer bij maagzuur overschot. Ik gebruik nu maagzuurremmer.
  zou het toch kunnnen, dat er juist een tekort is? Ik heb dit vraag eerder aan de huisarts gevraagd, maar kreeg hier geen antwoord op. toen dacht ik zal wel een stomme vraag zijn.

  Reactie
  #11

  Het is geen stomme vraag. En de klachten komen voor een deel idd wel overeen. Maar het komt niet zo vaak voor dat er een tekort is

  Reactie
Reageer op: maagklachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief