maagklachten

 • #1

  Beste,

  eerder heb ik geschreven over mijn darmklachten. Eigenlijk zat ik al een tijdje fout om de schuld aan me darmen te geven voor mijn klachten. Darmen komen beter op gang (stoelgang). maar mijn maagklachten is zo vervelend en belastend dagelijks. Ik weet geen raad meer. Ik heb pas een afspraak eind februarie (telefonisch) afspraak bij de mdl. ondertussen wil en kan mijn huisarts nog altijd niets voor mijn betekenen (maagbeschermers voor schrijven die overigens niet helpen.

  ik heb nu 2 maanden constant misselijk en vol gevoel. Dit gaat gewoon geen moment weg. Verder moet ik overmatig veel boeren, vooral na een beetje te hebben gegeten ( geen eetlust en zelfs bang om te eten). Een gevoel van een steen/drukkend pijn in me maag gaat ook niet weg, wordt alleen minder als er zo een 5 uur voorbij is na het eten. Ik kan per dag met moeite en met tegen zin 2 momenten beetje eten. Ik zit dan al snel vol en voel ik me opgeblazen en dat kei harde steen zit weer in me maag. Er komt geen zuur naar boven, maar altijd het gevoel dat ik nu moet gaan braken. 2 maanden terug was ik 81 kilo en nu 73. Ik kan mijn gewichtverlies niet tegen houden door de pijn en capacitetit van mijn maag.

   

  wil er iemand alsteblieft aangeven wat dit kan zijn, dit is zo heftig. Ik kan geen aandacht aan mijn gezin maken vanwege de klachten. Constant vol en geen honger gevoel. Ik snap niet waarom mijn maag zo reageer.
  4 weken terug op eigen initiatief colon en endoscopie gehad in het buitenland. Endoscopie was meer om naar de dunne darm te kijken, want ik verborg eigenlijk onbewust mijn maagklachten, doordat ik toen de schuld gaf aan mijn darmen. In mijn maag was er Gastiritis, maar er is geen biopt afgenomen verder van mijn maag. Hiervan heb ik nu ook spijt dat ik niet uitgebreid over mijn klachten heb gehad van mijn maag, waardoor om deze reden wellicht geen biopt is afgenomen.
  1- ik vraag me af om nog eens een endoscopie te laten doen om voor alle zekerheid een biopt te laten afnemen.
  2- pas deze heftige klachten bij een gastiritis? Ik heb geen helicobacter, ook dat is onderzocht tijdens endoscopie. (Echo was ook goed.) Ik heb idee dat deze klachten niet door gastiritis zijn, want ik ken meerdere mensen met gastiritis die merken er weinig van en hebben niet zoveel of heftige klachten. Waar past dit bij? Waar moet ik het zoeken? Ik was altijd iemand die echt veel kon eten en vaak honger gevoel had. En nu een tijdje zo ‘n slag is niet begrijpelijk.

  Reactie
  #2

  Ter toevoeging aan het verhaal over mogelijke ‘nogmaals’ een endoscopie en biopt is om ernstige dingen uit te sluiten. Er is enkel voor opsporing van helicobacter(negatief) biopt afgenomen. is dit raadzaam om dit te doen?

  Reactie
  #3

  Andere ernstige afwijkingen zouden met een endoscopie toch echt wel gezien zijn

  Reactie
  #4

  excuus, ik wil iets toevoegen voor helderheid, dat drukken en steen gevoel is op punt/ omgeving als je voor uit buigt, het stukje net onder borstkost dat op stapelt. Als je daar op drukt dan voel je ook de pijn meer.

  Reactie
  #5

  Bedankt voor uw reactie. dan is het niet logisch om opnieuw op eigen houtje een endoscopie te laten doen. heeft u het gevoel of weten dat het toch wel bij een gastiritis past of moet ik verder zoeken? Toevalig andere lot genoten met dezelfde soort klachten aanwezig. Schrijf het aub mensen.

  Reactie
  #6

  Het zal afhangen van de gradatie van de gastritis. Maar daar kan ik zo weinig over zeggen

  Reactie
  #7

  Beste,

  ik heb zojuist telefonisch contact kunnen leggen met dokter uit het buitenland. Ik heb mijn maag klachten aangegeven ondanks gegeven medicatie.

  nooit honger gevoel, geen eetlust en met de dag afkeer tegen voedsel, gewochtverlies, vol gevoel, veel boeren en brandend gevoel boven maag, misselijkheid. Kan met moeite 2 momenten op een dag eten en daar ergert deze klachten, maar honger gevoel gaat niet weg. neiging om te braken, nog niet het geval.

  dokter heeft mij aangegeven dat de gastiritis die hij bij mij heeft gezien niet passen bij mij klachten. Dat ligt niet aan je gastiritis.

  ik heb dokter gevraagd of het niet beter is om nogmaals een endoscopie te laten doen. Hij heeft aangegeven dat hij geen afwijkingingen zag en daarom geen biopt heeft genomen, maar hij geeft wel aan dat er mogelijke kanker cel nog onder wand of slijmvlies in opgroei is. Dit is dan niet zichtbaar met endoscopie en zou er een biopt kunnen worden afgenomen. Dik gedrukt verhaal heb ik proberen te vertalen naar het nederlands. Verder adviseerde hij bloed te laten prikken en een tomografie om naar alvleesklier en omliggend te kijken.

  1- is het dik gebrukt verhaal van toepassing op deze klachten die ik heb, is dit mogelijk. Iets wat nog niet zichtbaar is maar al wel klachten geeft?

  2- Kan de alvleesklier of andere organen zulke klachten geven?

  Reactie
  #8

  Ter toevoeging, ik heb de dokter heel kort kunnen spreken en niet veel verder kunnen doorvragen. Het was al een luxe dat ik eenmaal te pakken te kreeg.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  3- vraag laatste toevoeging,

  kan het zo zijn dat het 4 weken na de endoscopie een mogelijke kanker dat toen nog niet zichtbaar was nu wel zochtbaar is. Want 4 weken terug met endoscopie had ik nog zo en wat wel honger gevoel alhoewel ik niet veel kon eten.

  Reactie
  #10

  Dat zijn nogal ongenuanceerde uitspraken van een arts. Ik vind het "kankerverhaal" niet erg waarschijnlijk. Bespreek het maar eens met je huisarts. Voor de onderzoeken zal hij/zij je dan toch moeten verwijzen

  Reactie
  #11

  "kan het zo zijn dat het 4 weken na de endoscopie een mogelijke kanker dat toen nog niet zichtbaar was nu wel zochtbaar is." Nee dus

  Reactie
  #12

  bedankt voor uw reactie. ik kan eind februari terecht bij mdl arts hier. Wellicht vanwege mijn toenemende klachten eerder, maar dat is afwachten. Dat gaat de arts nog beoordelen.

  Wat fijn dat ik hier met mijn vragen terecht kon. Ik wens u ook een fijne jaar wisseling en vooral een gezond 2021.

   

  Reactie
Reageer op: maagklachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief