kortademig na chinees eten

 • #1

  Heeft iemand enig idee hoe het komt dat ik telkens als ik chinees heb gegeten heel erg kortademig ben,ik loop dan naar adem te snakken,de volgende dag is het weer normaal,kan het zijn dat ik allergisch ben voor een of ander kruid?
  Ik hoop dat iemand reageert want het is erg vervelend.

  Groetjes Miek

  Reageer
  #2

  hallo,
  als ik chinees gegeten heb krijg ik vreselijke hartkloppingen.,wel na een paar uur,nu had ik gehoord dat het kruid vetsin dat doet, mischien is dat bij jou ook de oorzaak.
  het verschilt erg veel dat het ene resaurant meer vetsin gebruikt dan de ander.
  groetjes annemie

  Reageer
  #3

  Hoi Annemie,dank voor je reactie,ik heb vetsin opgezocht maar kan nergens vinden dat je er kortademig van kunt worden.Ik heb het trouwens ook gehad na grieks eten,ik piepte echt naar huis,verschrikkelijk!Ik denk dat er iets in de sausjes zit waar ik niet tegen kan,maar weet niet wat.

  Groetjes Miek

  Reageer
  #4

  jullie hebben een allergische reactie en daar moet je toch mee uitkijken! Dit kan erger worden!
  Inderdaad Vetsjin en Natrium glutamaat kunnen dit soort verschijnselen geven.
  Vraag dus altijd of het in de producten verwerkt is, het zijn smaakversterkers en worden gelukkig steeds minder gebruikt!
  Veel mensen zijn hier nml allergisch voor: hartkloppingen, benauwdheid, wazig zien, trillen, hoofdpijn en zelfs benauwdheid wijzen dus op allergie voor zo'n product.
  Brenda

  Reageer
  #5

  Hallo Brenda,dank voor je antwoord,ik weet niet of het echt een allergie is,moet haast wel want ik heb dat verder nooit ,alleen in genoemde gevallen,zo is uit eten geen pretje,ben bij voorbaat al bang.
  Is daar iets aan te doen ?Ik eet steeds iets anders dus dat zou betekenen dat het in al het eten zit bij de chinees,bij de griek heb ik het maar èèn maal gehad en dat sausje neem ik nu niet meer.

  Groetjes Miek

  Reageer
  #6

  Jullie zijn allergisch voor smaakversterker E 621 (ook wel natiumglutamaat of vetsin genoemd.)
  De chinees gebruikt dit erg veel, maar het zit ook in alle knorr produkten , honig produkten, kroketten, frikandellen, kant en klare maaltijden enz.Het is echt rotzooi en je krijgt er allerlei klachten van zoals bijv. :duizelingen,hoofdpijnen.benauwdheid,
  trillerig.

  Groetjes Johanna.

  Reageer
  #8

  De site die hier genoemd wordt heeft geen bronvermelding, dus je weet niet wie dit zegt en of dit wel betrouwbare informatie is. Ga verstandig met deze informatie om. Probeer het eens, en allicht helpt het je. Vraag anders even aan je eigen huisarts.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik denk dat ik het wel weet, ik heb er zelf ook last van. Komt door de vetsin oftewel E621. Word er zelf ook kortademig van en hartkloppingen, meestal drink ik dan gewoon een paar glazen water, en na 2 a 3 uur is het weg.

  Reageer
Reageer op: kortademig na chinees eten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief